Kronika Policijske postaje Kamnik (od 21.2. do 27.2.2022)

0
1102

21. 2. 2022
TATVINA V TRGOVINI TEDI – SUPERNOVA
Policisti so v trgovini Tedi-Supernovi obravnavali tatvino artiklov. Po vseh zbranih obvestilih bo podana kazenska ovadba na pristojno državno tožilstvo.

GLASNA GLASBA
Policisti so v Črni pri Kamniku zaradi glasne glasbe obravnavali kršitev po Zakonu o varstvu javnega reda in miru. Kršitelju bo bil izdan plačilni nalog.

VINJEN VOZNIK
V Podgorju je bil ustavljen voznik osebnega avtomobila, kateri je kazal očitne znake alkoholiziranosti, zaradi česar mu je bil odrejen preizkus alkoholiziranosti, ki je ob pravilni uporabi pokazal, da ima voznik 0.73 mg alkohola v litru izdihanega zraka. Sledi obdolžilni predlog na Okrajno sodišče v Kamniku.

INTERVENCIJA V KAMNIKU IN PRIDRŽANJE
Policisti so v Komendi obravnavali intervencijo, kjer se je pijana občanka do najemnice vedela na drzen, nasilen, nesramen in žaljiv način s takšnim vedenjem pri njej povzročila občutek ponižanosti, ogroženosti, prizadetosti in strahu. Ker se kršiteljica kljub opozorilom in ukazu policistov naj preneha s kršitvijo in se umiri, tega ni storil in ker je bilo pričakovati, da bo s kršitvijo nadaljeval oz. je nadaljevala, je bila zoper nje odrejeno pridržanje po ZP-1 109/II. Prav tako je bil kršiteljici na kraju izdan plačilni nalog po zakonu o javnem redu in miru.

22. 2. 2022
ZAGORELA LESENA LOPA V STRANJAH
Policisti so obravnavali sum storitve kaznivega dejanja povzročitve splošne nevarnosti. Ugotovljeno je bilo, da je prišlo do samovžiga sena. Sledi zbiranje obvestil in kazenska ovadba na pristojno tožilstvo.

KAZNIVO DEJANJE PONAREJANJE LISTIN
Policisti so obravnavali kaznivo dejanje ponarejanje listin. Sledi zbiranje obvestil in kazenska ovadba na pristojno tožilstvo.

VINJEN VOZNIK
Na Gmajnici je bil ustavljen voznik osebnega avtomobila, kateri je kazal očitne znake alkoholiziranosti, zaradi česar mu je bil odrejen preizkus alkoholiziranosti, ki je ob pravilni uporabi pokazal, da ima voznik 0.29 mg alkohola v litru izdihanega zraka. Ker je bil voznik v postopku raztresen, govoril je nerazločno in nepovezano, prav tako se je obnašal mirno, utrujeno, mu je bil odrejen hitri test na droge, ki je pokazal pozitiven rezultat na prisotnost kanabis/THC. Odrejen mu je bil strokovni pregled, katerega pa je odločno odklonil. Sledi obdolžilni predlog na Okrajno sodišče v Kamniku.

23. 2. 2022
GLASNA GLASBA
Policisti so v Kamniku na Ulici Matije Blejca zaradi glasne glasbe obravnavali kršitev po Zakonu o varstvu javnega reda in miru. Kršitelju bo bil izdan plačilni nalog.

TATVINA REGISTRSKIH TABLIC
Policisti so v Stahovici obravnavali tatvino registrskih tablic. Po vseh zbranih obvestilih bo podana kazenska ovadba na pristojno državno tožilstvo.

PROMETNA NESREČA IN ZASEG VOZILA
Policisti so v Kamniku obravnavali prometno nesrečo, ki se je zgodila zaradi nepravilnega premika z vozilom. Prav tako je bilo med postopkom še ugotovljeno, da je povzročitelj prometne nesreče vozil vozilo brez veljavnega vozniškega dovoljenja, zaradi česar mu je bilo omenjeno vozilo proti potrdilu o zasegu predmetov začasno zaseženo in odpeljano v hrambo. Zoper voznika sledi obdolžilni predlog na pristojno sodišče.

TATVINA KATALIZATORJA IZ OSEBNEGA AVTMOBILA
Neznani storilec je iz parkiranega osebnega avtomobila V Mekinjah na Cankarjevi ulici odtujil katalizator in s kraja odšel. Sledi zbiranje obvestil in kazenska ovadba na pristojno državno tožilstvo.

PROMETNA NESREČA
Policisti so v Kamniku obravnavali prometno nesrečo, ki se je zgodila zaradi prekratke varnostne razdalje. Povzročitelju je bil na kraju izdan plačilni nalog po zakonu v cestnem prometu.

TATVINA KATALIZATORJA IZ OSEBNEGA AVTMOBILA
Neznani storilec je iz parkiranega osebnega avtomobila v Kamniku na Klavčičevi ulici odtujil katalizator in s kraja odšel. Sledi zbiranje obvestil in kazenska ovadba na pristojno državno tožilstvo.

VINJEN VOZNIK
V Kamniku je bil ustavljen voznik osebnega avtomobila, kateri je kazal očitne znake alkoholiziranosti, zaradi česar mu je bil odrejen preizkus alkoholiziranosti, ki je ob pravilni uporabi pokazal, da ima voznik 0.89 mg alkohola v litru izdihanega zraka. Sledi obdolžilni predlog na Okrajno sodišče v Kamniku.

24. 2. 2022
PROMETNA NESREČA S POBEGOM V KAMNIKU
Policisti so na parkirnem prostoru v Kamniku, Frančiškanski trg obravnavali prometno nesrečo s pobegom zaradi premika z vozilom. NN voznik je z neznanim vozilom in registrskimi številkami trčil v parkiran osebni avtomobil in s kraja odpeljal, ne da bi oškodovancu nudil svoje podatke. Sledi zbiranje obvestil in v primeru izsleditve voznika sledi plačilni nalog po zakonu v cestnem prometu.

PROMETNA NESREČA Z LAHKIMI TELESNIMI POŠKODBAMI
Policisti so V Kamniku obravnavali prometno nesrečo, ki se je zgodila zaradi prekratke varnostne razdalje. Udeležena tri vozila, ena oseba lahko telesno poškodovana. Povzročitelju je bil na kraju izdan plačilni nalog po zakonu v cestnem prometu.

KAZNIVO DEJANJE ZLORABA BANČNE KARTICE
Policisti so obravnavali kaznivo dejanje zlorabe bančne kartice. Sledi zbiranje obvestil in kazenska ovadba na pristojno tožilstvo.

25. 2. 2022
PROMETNA NESREČA
Policisti so pri OMV Potok pri Komendi obravnavali prometno nesrečo, ki se je zgodila zaradi nepravilnega premika z vozilom. Povzročitelju je bil na kraju izdan plačilni nalog po zakonu v cestnem prometu.

PROMETNA NESREČA
V IC Žeje se je zgodila prometna nesreča z manjšo materialno škodo, v kateri sta udeleženca izpolnjevala vse pogoje za vožnjo v cestnem prometu. Na kraju je bilo izdano obvestilo o odstopu od ogleda prometne nesreče.

PROMETNA NESREČA S POBEGOM V KAMNIKU
Policisti so na parkirnem prostoru trgovine TUŠ v Mostah pri Komendi obravnavali prometno nesrečo s pobegom zaradi premika z vozilom. NN voznik je z neznanim vozilom in registrskimi številkami trčil v parkiran osebni avtomobil in s kraja odpeljal, ne da bi oškodovancu nudil svoje podatke. Sledi zbiranje obvestil in v primeru izsleditve voznika sledi plačilni nalog po zakonu v cestnem prometu.

TATVINA DENARNICE
Neznani storilec je v Origo centru v Spodnjih Stranjah izkoristil nepazljivost oškodovanke in izvršil tatvino denarnice iz katere je odtujil denar in dokumente. Sledi zbiranje obvestil in kazenska ovadba na pristojno državno tožilstvo.

VLOM V STANOVANJSKO HIŠO
Policisti so obravnavali vlom v stanovanjsko hišo v Občini Kamnik. Sledi zbiranje obvestil in kazenska ovadba na pristojno tožilstvo.

27. 02. 2022
PROMETNA NESREČA
Na regionalni cesti Kamnik – Ločica, izve naselja Buč je prišlo do prometne nesreče, zaradi vožnje preblizu danega roba. Na kraju je bilo povzročitelju izdan plačilni nalog po zakonu o varnosti cestnega prometa.

INTERVENCIJA V KAMNIKU
Policisti so v ZD Kamnik obravnavali intervencijo, zaradi nedostojnega vedenja pacienta do zdravnice. Kršitelju na kraju izdan plačilni nalog po zakonu o javnem redu in miru.

PROMETNA NESREČA
Na regionalni cesti Kamnik – Ločica, v naselju Kamnik je prišlo do prometne nesreče, zaradi vožnje preblizu danega roba. Na kraju je bilo povzročitelju izdan plačilni nalog po zakonu o varnosti cestnega prometa.

PROMETNA NESREČA
V naselju Komendi je prišlo do prometne nesreče, zaradi vožnje po nasprotnem smernem vozišču. Prav tako je bilo med postopkom še ugotovljeno, da je povzročitelj prometne nesreče kazal očitne znake alkoholiziranosti, zaradi česar mu je bil odrejen preizkus alkoholiziranosti, ki je ob pravilni uporabi pokazal, da ima voznik 0.89 mg alkohola v litru izdihanega zraka. Na kraju je bilo povzročitelju izdan plačilni nalog po zakonu o varnosti cestnega prometa.

Policijska postaja Kamnik

Oglasno sporočilo

ODDAJ KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here