Kronika Policijske postaje Kamnik (od 25.4. do 2.5.2022)

0
520

25. 4. 2022
TATVINA GORIVA OMV PEROVO
Policisti so na OMV Perovo obravnavali tatvino goriva. Po vseh zbranih obvestilih bo podana kazenska ovadba na pristojno državno tožilstvo.

PROMETNA NESREČA
Policisti so na mestni Šolski ulici obravnavali prometna nesreča z manjšo materialno škodo, v kateri sta udeleženca izpolnjevala vse pogoje za vožnjo v cestnem prometu. Na kraju je bilo izdano obvestilo o odstopu od ogleda prometne nesreče.

POVOZIL DIVJAD
S strani občana smo bili obveščeni, da je na cesti iz smeri Ločice proti Kamniku v bližini naselja Špitalič trčil v divjad in poškodoval vozilo. Voznik je izpolnjeval vse pogoje za vožnjo v cestnem prometu. Izdano mu je bilo obvestilo o odstopu od ogleda prometne nesreče. Prav tako je bila o dogodku obveščena pristojna lovska družina.

POVOZIL DIVJAD
S strani občana smo bili obveščeni, da je v naselju Gozd trčil v divjad in poškodoval vozilo. Voznik je izpolnjeval vse pogoje za vožnjo v cestnem prometu. Izdano mu je bilo obvestilo o odstopu od ogleda prometne nesreče. Prav tako je bila o dogodku obveščena pristojna lovska družina.

26. 4. 2022
KAZNIVO DEJANJE GROŽENJ
Policisti so obravnavali kaznivo dejanje groženj po telefonu. Po vseh zbranih obvestilih bo podana kazenska ovadba na pristojno državno tožilstvo.

PROMETNA NESREČA
Policisti so na mestni Ljubljanski cesti obravnavali prometna nesreča z manjšo materialno škodo, v kateri sta udeleženca izpolnjevala vse pogoje za vožnjo v cestnem prometu. Na kraju je bilo izdano obvestilo o odstopu od ogleda prometne nesreče.

PROMETNA NESREČA S POBEGOM V ZDUŠI
Policisti so v naselju Zduša obravnavali prometno nesrečo s pobegom zaradi neprilagojene hitrosti. NN voznik je z neznanim vozilom in registrskimi številkami trčil stanovanjsko hišo in s kraja odpeljal, ne da bi oškodovancu nudil svoje podatke. Sledi zbiranje obvestil in v primeru izsleditve voznika sledi plačilni nalog po zakonu v cestnem prometu.

27. 4. 2022
PROMETNA NESREČA Z LAHKIMI TELESNIMI POŠKODBAMI
Policisti so v Kamniku na mestni Ljubljanski cesti obravnavali prometno nesrečo z lahkimi telesnimi poškodbami, ki se je zgodila zaradi neprilagojene hitrosti. Povzročitelju je bil na kraju izdan plačilni nalog po zakonu v cestnem prometu.

KAZNIVO DEJANJE – ROP
Policisti so v Komendi obravnavali kaznivo dejanje – ropa. Po vseh zbranih obvestilih bo podana kazenska ovadba na pristojno državno tožilstvo.

28. 4. 2022
TRČIL V ZAJCA
S strani občana smo bili obveščeni, da je glavni cesti Mengeš proti Komenda trčil v zajca in poškodoval vozilo. Voznik je izpolnjeval vse pogoje za vožnjo v cestnem prometu. Izdano mu je bilo obvestilo o odstopu od ogleda prometne nesreče. Prav tako je bila o dogodku obveščena pristojna lovska družina.

KAZNIVO DEJANJE GOLJUFIJA – LAŽNA MICROSOFTOVA TEHNIČNA POMOČ
Oškodovanec se je zglasil na policijsko postajo in prijavil kaznivo dejanje goljufije. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec po telefonu poklical oškodovanca in se predstavil kot Microsoftova tehnična pomoč in da mu lahko pomaga rešiti težave z računalnikom. Oškodovanec se je s tem strinjal in storilcu najprej omogočil oddaljeni dostop do računalnika, posredoval mu je tudi fotografijo osebnega dokumenta, na koncu pa mu omogočil še prijavo v spletno banko NLB klik. Da je prišlo do zlorabe je oškodovanec ugotovil šele, ko ni mogel poklicati nazaj na telefonsko številko, kasneje pa je na bančnem avtomatu videl, da je bil z računa opravljen dvig. Po vseh zbranih obvestilih bo podana kazenska ovadba na pristojno državno tožilstvo.

TRČIL V LISICO
S strani občana smo bili obveščeni, da je izven naselja Pšajnovica trčil v lisico in poškodoval vozilo. Voznik je izpolnjeval vse pogoje za vožnjo v cestnem prometu. Izdano mu je bilo obvestilo o odstopu od ogleda prometne nesreče. Prav tako je bila o dogodku obveščena pristojna lovska družina.

PROMETNA NESREČA
Policisti so na parkirnem prostoru TPC Perovo obravnavali prometna nesreča z manjšo materialno škodo, v kateri sta udeleženca izpolnjevala vse pogoje za vožnjo v cestnem prometu. Na kraju je bilo izdano obvestilo o odstopu od ogleda prometne nesreče.

29. 4. 2022
TATVINA DENARJA V TRGOVINI SPAR – SUPERNOVA
Policisti so v TRGOVINI Spar – Supernova obravnavali tatvino denarnice z vsebino. Po vseh zbranih obvestilih bo podana kazenska ovadba na pristojno državno tožilstvo.

POZABIL DENAR NA BANKOMATU
Občanka se je zglasila na Policijski postaji Kamnik in povedala, da je na bankomatu v Kamniku na Ljubljanski cesti št. 14 dvignila denar, katerega je nato pozabila v reži bankomata. Najditelja naprošamo, da ga sam prinese na policijsko postajo Kamnik. Sledi zbiranje obvestil in kazenska ovadba na pristojno državno tožilstvo.

VLOM V OSEBNI AVTMOBIL
Policisti so v Arboretumu obravnavali vlom v osebni avtomobilov, kjer je NN storilec z razbijanje stekla odtujil žensko torbico z vsebino. Sledi odstop kaznivega dejanja na pristojno policijsko postajo.

PROMETNA NESREČA S POBEGOM
Policisti so na parkirnem prostoru Arboretuma obravnavali prometno nesrečo s pobegom zaradi nepravilnega premika z vozilom. NN voznik je z neznanim vozilom in registrskimi številkami trčil pravilno parkiran osebni avtomobil hišo in s kraja odpeljal, ne da bi oškodovancu nudil svoje podatke. Sledi zbiranje obvestil in v primeru izsleditve voznika sledi plačilni nalog po zakonu v cestnem prometu.

30. 4. 2022
VLOM V OSEBNI AVTMOBIL
Policisti so na parkirnem prostoru v Kamniški Bistrici pod gondolo obravnavali vlom v osebni avtomobilov, kjer je NN storilec z razbijanje stekla odtujil žensko torbico z vsebino. Sledi odstop kaznivega dejanja na pristojno policijsko postajo.

PROMETNA NESREČA I. KATEGORIJE NA POVEZOVALNEM MOSTU V KAMNIKU
Policisti so na povezovalnem mostu v Kamniku obravnavali prometna nesreča, ki se je zgodila zaradi nepravilnega premika s tovornim vozilom. Povzročitelju je bil na kraju izdan plačilni nalog po zakonu v cestnem prometu.

POZABIL DENAR NA BANKOMATU
Občan se je zglasila na Policijski postaji Kamnik in povedala, da je na bankomatu v Komendi pri Osnovni šoli dvignila denar, katerega je nato pozabil v reži bankomata. Najditelja naprošamo, da ga sam prinese na policijsko postajo Kamnik. Sledi zbiranje obvestil in kazenska ovadba na pristojno državno tožilstvo.

TRČIL V DIVJAD
S strani občana smo bili obveščeni, da je izven naselja Laze v Tuhinju trčil v divjad in poškodoval vozilo. Voznik je izpolnjeval vse pogoje za vožnjo v cestnem prometu. Izdano mu je bilo obvestilo o odstopu od ogleda prometne nesreče. Prav tako je bila o dogodku obveščena pristojna lovska družina.

1. 5. 2022
NASILJE V DRUŽINI IN PREPOVED PRIBLIŽEVANJA
Policisti so bili obveščeni o nasilju v družini, kjer je kršitelj v družinski skupnosti do svoje mame in očeta izvajal fizično in psihično nasilje. Osumljencu je bila odrejena prepoved približevanja do oškodovancev. Sledi zbiranje obvestil in kazenska ovadba na pristojno
državno tožilstvo.

ZASEG PREPOVEDANE SNOVI
Policisti so imeli v Kamniku postopek z osebo, kateri so na podlagi 52.člena ZNPPol in proti Potrdilu o zasegu predmetov zasegli samozapiralno vrečko z NN zeleno posušeno snovjo, rastlinskega izvora. Po analizi bo zoper kršitelja, uveden postopek o prekršku.

DELOVNA NESREČA V PODJETJU DANFOSS
Policisti so v podjetju Danfoos obravnavali delovno nesrečo. Sledi zbiranje obvestil in kazenska ovadba na pristojno državno tožilstvo.

UGRIZ PSA
Policisti so bili obveščeni, da je v naselju Križ sprehajalko s psom med sprehodom napadel spuščen nezavarovan pes in jo telesno poškodoval. Policisti bodo poskušali ugotoviti lastnika psa in mu izdali plačilni nalog po zakonu o zaščiti živali.

2. 5. 2022
KAZNIVO DEJANJE GROŽENJ
Policisti so obravnavali kaznivo dejanje groženj v naselju Moste. Po vseh zbranih obvestilih bo podana kazenska ovadba na pristojno državno tožilstvo.

INTERVENCIJA
Policisti so v Šmarci obravnavali intervencijo, kjer sta se med seboj sprla bivša partnerja. Kršitelj je verbalno žalil sosedo, zato mu je bil na kraju izdan plačilni nalog.

POŠKODOVANJE OSEBNEGA AVTOMOBILA
Neznani storilec je v Kamniku z neznanim predmetom poškodoval osebni avtomobil v celoti. Sledi zbiranje obvestil in kazenska ovadba na pristojno tožilstvo.

Policijska postaja Kamnik

 

Oglasno sporočilo