Kolumna: Rdeči čevlji in parlamentarna higiena

0
1756

Pa ga imamo, nov parlament. Nekateri stari skisani politični obrazi so se zamenjali, nadomestila jih je sveža ženska energija, ki   še prekipeva od zanosa in načrtov, za začetek  vsi po vrsti  zelo parlamentarno vljudni  in kolegialni, ampak že na prvi ustanovni seji so stari mačkoni  pokazali zobe in kremplje, novi, tudi tisti  bolj nežni, pa so strupeno zapihali nazaj. Parlamentarna demokracija je že prvi dan zacvetela  v vseh barvah.

Razcvetela pa se je tudi rumena zlobna opravljivost na elektronskih in družabnih omrežjih, ki razumejo kot  da so se nove poslanke postavile za razstavni eksponat na ogled v okrogli dvorani; novinarji, ki so zadolženi za to, da ujamejo kakšne sočne in slastne podrobnosti, so takoj pričeli z namigovanji o preveč tesnem pozdravnem objemu nove predsednice parlamenta Urške in bodočim mandatarjem. Ni ostala prezrta  tudi njena živahna pisana obleka, še najbolj pa so ‘strokovno’ javnost pognali na okope rdeči čevlji z visoko peto. Najbolj zlobni in novi predsednici nenaklonjeni komentarji, med njimi tudi znan psihoanalitik  so ugotovili, da so rdeče visoke štikle klic po seksu, dokaz neizživete seksualnosti  in podobne ženske motnje.

Ampak punce v novem parlamentarnem sklicu so se odzvale takoj in v en glas: naslednji dan so skoraj vse Svobodnjakinje prišle v rdečih čeveljcih kot znak podpore svoji predsednici. Kako šik in prijeten pogled na takšno žensko solidarnost, ki ni prav pogosta. Slovenci  smo bolj naklonjeni materinskemu tipu političark, ki vse  okrogle in matronaste mrko  sikajo svoje strupene komentarje nasprotnikom in z občudujočim glasom opevajo svoje šefe.  Nova  predsednica Urška pa je že prvi dan, kako predrzno,  z žarečim nasmehom pozdravila vse prisotne, za govorniškim pultom pa se je pokazala, ne samo kot sproščena govornica,  tudi v – pomislite – rdečih salonarjih z visoko peto! Koliko »štofa« za avtorje opravljivih medijev!

Podobno kalvarijo je pred časom doživela tudi nekdanja predsednica vlade Alenka, ki si je drznila obleči  krilo z leopardjim vzorcem. Pomislite kako živalsko! Samooklicani strokovnjaki so se prav tako razpisali o silni pohoti, ki da jo gospa izraža s tem dizajnom, ki so ga včasih opazili tudi na njenih čevljih, pa celo torbici. Njene sicer čedne in brezhibne noge so postale tarča opravljivcev in nevoščljivcev, tudi posmehljivih opazk kolegov v parlamentu.

Seksualni psihoanalitiki pa niso doslej še nobene zinili o pošvedranih čevljih poslancev, prevelikih hlačah notranjega ministra v odhajanju, o posvaljkanem suknjiču kulturnega ministra ali nemogočih kravatah mnogih gospodarstvenikov.

Čedna in pametna ženska naj pač z rdečimi salonarji nikar ne izziva, ker jo bodo mrhovinarji raztrgali.

D. Šraj

Oglasno sporočilo