Kronika policijske postaje Domžale (od 16.5. do 22.5.2022)

0
1098

16. 5. 2022
OBVESTILO O NEPRAVILNEM PARKIRANJU

Policisti so bili obveščeni o nepravilnem parkiranju. Na kraju je bilo ugotovljeno, da sta dve vozili parkirani na pločniku in pešcem ovirata hojo, zaradi česar so policisti za obe vozili izdali obvestilo o prekršku.

17. 5. 2022
OPRAVLJENA HIŠNA PREISKAVA IN PRIDRŽANJE PO 157/II ZKP

Policisti so na podlagi odredbe sodišča pri osumljenemu, kateremu je bila odvzeta prostost in odrejeno pridržanje po 157/II. členu ZKP, zaradi utemeljenih razlogov za sum, da je storil kazniva dejanja Neupravičena proizvodnja in promet s prepovedanimi drogami, Grožnja, Poškodovanje tuje stvari in Omogočanje uživanja ali uporabe prepovedanih drog ali nedovoljenih snovi, opravili hišno preiskavo. Med hišno preiskavo sta bila odkrita dva prostora za gojenje konoplje, pri tem pa so policisti zasegli več pripomočkov, delcev posušene NN rastline zelene barve, več sadik konoplje in odtujeno kolo. Osumljeni je bil priveden k dežurnemu preiskovalnemu sodniku na sodišče v Ljubljani, ki pa je zanj odredil
pripor.

17. 5. 2022
POSKUS VLOMA V VOZILO

Policisti so bili obveščeni o vlomu v vozilu. Na kraju je bilo ugotovljeno, da je NN storilec na parkirišču pristopil do vozila, ter poskušal na vzvod odpreti prednja leva vrata, kar pa mu ni uspelo in je s kraja odšel. Pri odpiranju vrat na vzvod je počilo tudi steklo vrat. S tem dejanjem je NN oškodoval lastnika za okoli 500. Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

17. 5. 2022
TATVINA ARTIKLOV IZ PRODAJALNE

Policisti so bili obveščeni o tatvini artiklov iz prodajalne. Na kraju je bilo ugotovljeno, da je NN storilec odtujil več artiklov v skupni vrednosti 144,43 in več drugih artiklov v skupni vrednosti 205,62 EUR. Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

18. 5. 2022
PROMETNA NESREČA II. KATEGORIJE IN ZASEG MOTORNEGA KOLESA

Policisti so bili obveščeni o prometni nesreči s telesnimi poškodbami. Na kraju je bilo ugotovljeno, da je prišlo do prometne nesreče med voznikom motornega kolesa in voznico osebnega avtomobila. Do prometne nesreče je prišlo zaradi nepravilne strani in smeri vožnje voznika MK, ki je po trku odpeljal s kraja, ne da bi nudil svoje podatke oškodovanki. Voznika motornega kolesa so policisti naknadno izsledili. Na kraju so mu reševalci ZD Domžale nudili prvo pomoč, nato pa je bil povzročitelj odpeljan v UBKC Ljubljana, kjer je bilo ugotovljeno da je zadobil lahke telesne poškodbe. Na motornem kolesu in osebnem vozilu je nastala skupna materialna škoda, ki znaša okoli 1000 EUR. Policisti so kršitelju izdali plačilni nalog, ker pa je vozil brez veljavnega vozniškega dovoljenja, mu je bilo na kraju zaseženo tudi motorno kolo in odpeljano v hrambo. Zoper kršitelja pa bodo policisti napisali še obdolžilni predlog sodniku za prekrške.

18. 5. 2022
POSKUS VLOMA V OBJEKT

Policisti so bili obveščeni o poskusu vloma v poslovni objekt. Na kraju je bilo ugotovljeno, da je NN poskušal odpreti dva pritlična aluminijasta okna, kar pa mu ni uspelo, in je kraj zapustil, ne da bi karkoli odtujil, tako da je dejanje ostalo pri poskusu. Pri tem je nastala materialna škoda, ki znaša okoli 500 EUR. Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

19. 5. 2022
PODAJA NAMERE ZA ZAČASNO ZAŠČITO RAZSELJENIH OSEB

Na policijsko postajo je prišla drž. Ukrajine in zaradi vojnih razmer v matični državi podala namero za začasno zaščito razseljenih oseb. Izpolnjeni so bili vsi formularji, ki so bili predani v odločitev pristojnim službam.

19. 5. 2022
PROMETNA NESREČA I. KATEGORIJE S POBEGOM

Policisti so bili obveščeni o prometni nesreči s pobegom. Na kraju je bilo ugotovljeno, da sta bila v prometni nesreči udeležena voznik osebnega avtomobila in voznik motornega kolesa. Do prometne nesreče je prišlo zaradi neprilagojene hitrosti voznika motornega kolesa, katera je po trku padel z motorja, ga pobral in se odpeljal s kraja prometne nesreče ne da bi nudil svoje podatke oškodovanki. Na vozilu oškodovanke je nastala materialna škoda, ki znaša okoli 800 EUR. Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

19. 5. 2022
KAZNIVO DEJANJE POVZROČITEV SPLOŠNE NEVARNOSTI

Policist so bili obveščeni o osebi, ki je hudo opečena. Na kraju je bilo ugotovljeno, da gre za kaznivo dejanje Povzročitev splošne nevarnosti, saj sta se mlajša mladoletnika igrala z ognjem in bencinom, pri čemer je osumljenec stisnil plastenko v kateri je imel vnetljivo tekočino, katera je nato špricnila po oblačilih oškodovanca, ki je v tistem času v roki držal
prižgan vžigalnik. Oškodovancu se je pri tem vžgala obleka, zaradi česar je stekel in skočil v potok, da je pogasil ogenj. Z reševalnim vozilom ZD Domžale je bil nato odpeljan v UBKC Ljubljana, kjer je bilo ugotovljeno, da je zadobil hude telesne poškodbe. Policist bodo zoper osumljenca podali kazensko ovadbo na pristojno sodišče.

19. 5. 2022
VLOM V VRTNO LOPO IN TATVINA ORODJA

Policisti so bili obveščeni o vlomu v vrtno lopo. Na kraju je bilo ugotovljeno, da je NN storilec odtujil kolo, več kosov električnega orodja in visokotlačni čistilec, tako da je z neznanim primernim orodjem na vzvod odprl vhodna vrata vrte lope, pri tem pa napravil za okoli 150 EUR materialne škode. S tem dejanjem je oškodoval lastnika za okoli 1000 EUR.
Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

20.05.2022
TATVINA ELEKTRIČNEGA SKIROJA

Policisti smo bili obveščeni o tatvini električnega skiroja. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec iz prostorov ene izmed osnovnih šol odtujil električni skiro znamke Xiaomi in s tem oškodoval lastnika za okoli 300 EUR. Policisti nadaljujejo z delom.

20.05.2022
PROMETNA NESREČA S TELESNIMI POŠKODBAMI

Policisti smo bili obveščeni o prometni nesreče z udeležbo voznice kolesa v kateri je zadobila telesne poškodbe. Ugotovljeno je bilo, da je kolesarka zaradi nepravilnega premika trčila v drugega voznika kolesa zaradi česar je izgubila nadzor nad kolesom in padla po tleh ter se poškodovala. Kolesarka je bila z reševalnim vozilom odpeljana v UBKC Ljubljana, kjer so jo oskrbeli. Policisti bodo zoper voznico povzročiteljico naknadno ukrepali.

20.05.2022
POSKUS VLOMA V OSEBNI AVTOMOBIL

Policisti smo bili obveščeni o poskus vloma v osebni avtomobil. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec s primernim orodjem oz. silo telesa razbil steklo na manjšem oknu pri voznikovih vratih ter na tak način želel vstopiti v notranjost vozila, kar pa mu ni uspelo in je nato od dejanja tudi odstopil. Z dejanjem je lastnika vozila oškodoval za okoli 500 EUR.
Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

20.05.2022
VLOM V OSEBNI AVTOMOBIL

Policisti smo bili obveščeni o vlomu v osebni avtomobil na območju Gradiškega jezera. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec z razbijanjem stekla vlomil v osebni avtomobil iz notranjosti odtujil torbo z dokumenti in gotovino. Materialna škoda znaša skupno 2.500 EUR. Policisti nadaljujejo z delom.

21.05.2022
PRIJAVA GOLJUFIJE

Policisti smo bili obveščeni o kaznivem dejanju Goljufije. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec z lažnim zatrjevanje, da prodaja verižico iz zlata prepričal oškodovanca, da je za verižico plačal 700 EUR, neznani storilec pa je nato kraj zapustil še predno je oškodovanec pristnost zlata lahko preveril. Policisti nadaljujejo z delom.

21.05.2022
INTERVENCIJA IN PRIDRŽANJE PO 109/2 ZP DO IZTREZNITVE

Policisti smo bili obveščeni, da zdravstveno osebje potrebuje pomoč, saj jih med oskrbovanjem osebe nadleguje in se do njih nedostojno vede druga oseba. Policisti so na kraju opravili postopek z opito osebo, ki je med postopkom napadla policista in ga z roko udarila po hrbtu. Zoper kršitelja je bilo na podlagi 109/2 ZP-1 odrejeno pridržanje do iztreznitve (12 ur). Zaradi omenjenih kršitev mu je bil izdan plačilni nalog s predpisano
globo. V zvezi kaznivega dejanja Poskusa preprečitve uradnega dejanja bo
zoper kršitelja podana kazenska ovadba na pristojno sodišče.

21.05.2022
ZASEG PREPOVEDANE DROGE

Policisti so imeli v postopku mladoletno osebo, ki je imela v posesti ročno zvito cigareto z neznano zeleno rjavo snovjo, za katero se sumi, da gre za prepovedano drogo. Cigaret je bil kršitelju zasežen in bo poslan v nadaljnjo analizo. V kolikor bo ugotovljeno, da gre za prepovedano drogo bo zoper mladoletno kršiteljico podan obdolžilni predlog na pristojno sodišče. Po končanem postopku je bila mladoletna oseba predana staršem.

22.05.2022
ZASEG PREPOVEDANE DROGE

Policisti so imeli v postopku osebo, ki je imela v posesti ročno zvito cigareto z neznano zeleno rjavo snovjo, za katero se sumi, da gre za prepovedano drogo. Cigaret je bil kršitelju zasežen in bo poslan v nadaljnjo analizo. V kolikor bo ugotovljeno, da gre za prepovedano drogo bo zoper kršitelja napisana odločba v hitrem postopku.

22.05.2022
POSKUS VLOMA V TOVORNO VOZILO

Policisti smo bili obveščeni o poskusu vloma v tovorno vozilu. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec z razbijanjem manjšega trikotnega stekla vlomil v notranjost tovornega vozila vendar ni ničesar odtujil in kraj neovirano zapustil. Materialna škoda znaša 200 EUR. Policisti nadaljujejo z delom.

22.05.2022
NASILJE V DRUŽINI, IZREČEN UKREP PREPOVEDI PRIBLIŽEVANJA
Policisti smo bili obveščeni o kaznivem dejanju Nasilja v družini. Policisti so zbrali vsa obvestila in na podlagi ugotovitev osumljenemu z odredbo izrekli ukrep prepovedi približevanja po 60 čl. ZNPPOL. Zoper osumljenega bo napisana kazenska ovadba.

OPOZORILO – SAMOZAŠČITA IN KRIMINALITETA
Vse občane pozivamo na večji poudarek pri samozaščitnih ukrepih (zaklepanje vrat  stanovanj,  hiš  in vozil, ustrezno zavarovanje vrednejših predmetov, itd).  Prav  tako  gre posebno pozornost nameniti obiskom neznanih oseb, ki pod  različnimi  pretvezami zbirajo različne predmete oziroma sredstva (ali pa ponujajo različne usluge – električarske storitve, dimnikarske storitve, odvoz materiala, itd), kajti, zaznavamo, da prihaja tudi do tovrstnih oblik kaznivih   ravnanj  (največkrat  nad  starejšimi  osebami),  kjer  storilci zamotijo  oškodovance  (na  zgoraj opisane načine) in nato izvršijo tatvino vrednejših predmetov ali/in denarja iz stanovanjskih objektov.

Policisti  policijske  postaje  Domžale  naprošamo vse, da v primeru pojava kakršnihkoli   posebnosti   (sumljive  osebe,  sumljiva  vozila,  itd)  ali pridobitve  koristnih  informacij,  ki bi pripomogle k ugotovitvi storilcev teh  protipravnih  dejanj,  le  te  sporočijo na Policijsko postajo Domžale (telefonska     številka     01/724-65-80),     na    elektronski    naslov
pp_domzale.pulj@policija.si,  na  brezplačno telefonsko številko 113 ali na
brezplačni anonimni telefon številk 080-1200.

Policijska postaja Domžale

Oglasno sporočilo

ODDAJ KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here