V dobrem tednu kar 11 zmagovalnih nastopov za KK Pirueta

0
115

Odlično izpeljan Pokal Pirueta, pet zlatih medalj na domačem prizorišču in kar šest najvišjih stopničk na Državnem prvenstvu. Vse to je bera zadnjih dveh preizkušenj 1. dela tekmovalne sezone 2022 v umetnostnem kotalkanju za Kotalkarski klub Pirueta Domžale.

Brez dvoma imajo v tem priznanem klubu za umetnostno kotalkanje in hitrostno rolanje veliko razlogov za slavje in veselje. Po številnih uspešnih tekmovalnih preizkušnjah iz meseca aprila, maja in junija, sta jih je pred začetkom počitnic čakali še najtežji nalogi. Nastop pred domačo publiko in nato še tekmovanje za naziv državnega prvaka. In izteklo se je fantastično.

Na ploščad drsališča v Športnem parku Domžale so se tako po dveh letih premora v nedeljo, 19. 06. 2022, znova vrnili umetnostni kotalkarji iz različnih klubov, kjer so se pomerili na 28. Pokalu Pirueta. Domači klub, ki je tekmovanje za Pokal Slovenije tudi organiziral in več kot uspešno izpeljal, se je predstavil v zelo številčni zasedbi, pri čemer so kotalkarice Piruete osvojile kar pet zlatih in dve srebrni odličji. Na najvišjo stopničko so se vsaka v svoji kategoriji povzpele Aliana Vutkovič, Katarina Hribar, Taja Cerar, Ludmila Ailen Bruno in Alja Smrekar, drugo mesto pa sta osvojili Mija Gorjup in Triša Škof. Tudi ostale tekmovalke so posegale po visokih uvrstitvah. Kljub temu da je bil za nekatere to prvi tekmovalni nastop v prostem kotalkanju, so ob bučnem spremstvu navijačev ter v prijateljskem vzdušju skupaj premagale tremo in uspešno izpeljale individualne programe. Zahvala ob tem gre vsem, ki so nudili pomoč pri organizaciji in vzpodbujali ter podpirali tekmovalce. Lepo je bilo znova slišati glasno navijanje in spremljati zadovoljne ter nasmejane obraze.

Manj kot teden dni po domači tekmi pa so se morale mlade športnice znova preizkusiti na kotalkarski plošči: epilog prvega dela tekmovalne sezone v umetnostnem kotalkanju so sklenile v dnevih od 24. do 26. junija v Solkanu pri Novi Gorici, kjer sta vzporedno potekala Državno prvenstvo 2022 in tekmovanje za Pokal Slovenije. Intenzivne in strokovne priprave, povezanost ter skupinsko delo so pripomogli k temu, da je praktično vsem predstavnicam kluba uspelo dobro izpeljati nastop in osvojiti zastavljeni cilj. Najprej so zablestele v disciplini obveznih likov, kjer so se s konkurenco merile v preciznosti in osredotočenosti. Bile so nepremagljive. Naslova državnih prvakinj sta osvojili Aliana Vutkovič v kategoriji cicibank in Taja Cerar v kategoriji kadetinj. V skupini D1 se je na najvišjo stopničko povzpela Katarina Hribar, v skupini D2 pa je bila najboljša Izabela Deisinger, katere uspeh je z 2. mestom dopolnila še klubska kolegica Maruša Ožbolt. V prostem programu se je znova izkazala 9-letna Aliana Vutkovič, ki si je tako v enem dnevu prislužila kar dva naslova državne prvakinje; V obeh disciplinah se je z zlatom okitila tudi Katarina Hribar, v skupini E2 pa je v prostem programu bron osvojila Alja Smrekar. Odlično so se od 4. mesta dalje uvrščale tudi druge kotalkarice KK Pirueta. Čestitke vsem predanim dekletom, ki so se kljub začetku poletnih počitnic in izjemni vročini v pravem borbenem duhu uspele zbrati in dati vse od sebe. Športnice z veliko začetnico po srcu in duši.

Avtor: KK Pirueta


 

Oglasno sporočilo