Kronika policijske postaje Domžale (od 19.9. do 25.9.2022)

0
569

19. 9. 2022
TATVINA KOLESA
Policisti so bili obveščeni o tatvini kolesa. Ugotovljeno je bilo, da je storilec iz odklenjene garaže odtujil moško, cestno, dirkalno, kolo znamke FUJI, model Roubax pro in z opisanim lastnika oškodoval za okoli 300 EUR. Policisti v zvezi opisanega nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

19. 9. 2022
TATVINA KOLESA
Policisti so bili obveščeni o tatvini kolesa. Ugotovljeno je bilo, da je storilec iz odklenjene garaže odtujil otroško gorsko kolo znamke Scott, tip Roxter in z opisanim lastnico oškodoval za okoli 300 EUR. Policisti v zvezi opisanega nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

20. 9. 2022
TATVINA OBLAČIL

Policisti so bili obveščeni o tatvini oblačil. Ugotovljeno je bilo, da je storilec iz trgovine odtujil več kosov različnih oblačil in s tem podjetje oškodoval za 924,92 EUR. Policisti v zvezi opisanega nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

20. 9. 2022
TATVINA KOLESA

Policisti so bili obveščeni o tatvini kolesa. Ugotovljeno je bilo, da je storilec iz prizidka ob hiši odtujil tam parkirano moško kolo znamke KTM in z opisanim lastnika oškodoval za okoli 400 EUR. Policisti v zvezi opisanega nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

21. 9. 2022
TATVINA KOLESA
Policisti so bili obveščeni o tatvini kolesa. Ugotovljeno je bilo, da je storilec iz dvorišča stanovanjske hiše odtujil tam parkirano gorsko kolo znamke Crosseries, tipa Rosk Mashin in z opisanim lastnika oškodoval za okoli 150 EUR. Policisti v zvezi opisanega nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

22. 9. 2022
TATVINA ŠTIRIKOLESNIKA

Policisti so bili obveščeni o tatvini štirikolesnika. Ugotovljeno je bilo, da je storilec iz dvorišča stanovanjske hiše odtujil tam parkiran otroški, električni, štirikolesnik znamke Zhejiang Yongkang, model HB-EATV 1000 in z opisanim lastnika oškodoval za okoli 750 EUR. Policisti v zvezi opisanega nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

23. 9. 2022
VLOM V PISARNO PODJETJA

Policisti so bili obveščeni o vlomu v pisarno podjetja. Ugotovljeno je bilo, da je storilec neovirano pristopil do vhodnih vrat pisarne v I. nadstropju stanovanjske hiše, kjer je s primernim predmetom, na vzvod, odprl vhodna vrata pisarne, vstopil v njeno notranjost in iz notranjosti odtujil 500 EUR gotovine, šop ključev, ter dva univerzalna ključa. Z opisanim je storilec lastnika oškodoval za okoli 1.000 EUR. Policisti v zvezi opisanega nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

23. 9. 2022
ZAČASNI ODVZEM VOZNIŠKEGA DOVOLJENJA
Policisti so imeli v postopku voznika osebnega avtomobila za katerega so ugotovili, da le tega vozi pod vplivom alkohola. Vozniku so policisti začasno odvzeli njegovo vozniško dovoljenje katerega bodo skupaj z obdolžilnim predlogom poslali na pristojno sodišče.

25. 9. 2022
VLOM V VRTNO LOPO
Policisti so bili obveščeni o vlomu v vrtno lopo. Ugotovljeno je bilo, da je storilec neovirano pristopil do vrtne lope ob stanovanjski hiši. Tam je s primernim orodjem odstranil ključavnico obešanko na vhodnih vratih lope in iz notranjosti odtujil tri gorska kolesa in sicer kolo znamke Cube Access AEZ, CUBE Aim Race in Cube Access WS EAT. Z opisanim je storilec lastnika oškodoval za okoli 1.300 EUR. V zvezi opisanega policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

OPOZORILO – SAMOZAŠČITA IN KRIMINALITETA

Vse  občane opozarjamo na povečan pojav tatvin koles. Občanom svetujemo, da
kolesa  ustrezno  fizično  zavarujejo  pred  tatvinami  in  jih  ne puščajo nezavarovanih.
Vse občane pozivamo na večji poudarek pri samozaščitnih ukrepih (zaklepanje vrat  stanovanj,  hiš  in vozil, ustrezno zavarovanje vrednejših predmetov, itd).  Prav  tako  gre posebno pozornost nameniti obiskom neznanih oseb, ki pod  različnimi  pretvezami zbirajo različne predmete oziroma sredstva (ali pa ponujajo različne usluge – električarske storitve, dimnikarske storitve, odvoz materiala, itd), kajti, zaznavamo, da prihaja tudi do tovrstnih oblik kaznivih   ravnanj  (največkrat  nad  starejšimi  osebami),  kjer  storilci zamotijo  oškodovance  (na  zgoraj opisane načine) in nato izvršijo tatvino vrednejših predmetov ali/in denarja iz stanovanjskih objektov.
Policisti  policijske  postaje  Domžale  naprošamo vse, da v primeru pojava kakršnihkoli   posebnosti   (sumljive  osebe,  sumljiva  vozila,  itd)  ali pridobitve  koristnih  informacij,  ki bi pripomogle k ugotovitvi storilcev teh  protipravnih  dejanj,  le  te  sporočijo na Policijsko postajo Domžale (telefonska     številka     01/724-65-80),     na    elektronski    naslov
pp_domzale.pulj@policija.si,  na  brezplačno telefonsko številko 113 ali na brezplačni anonimni telefon številk 080-1200.

Policijska postaja Domžale

Oglasno sporočilo