Kronika policijske postaje Domžale (od 26.9. do 1.10.2022)

0
795

26. 9. 2022
TATVINA DENARNICE Z DOKUMENTI

Policisti so bili obveščeni o tatvini denarnice z dokumenti. Na kraju je bilo ugotovljeno, da je NN storilec oškodovanki v prodajalni odtujil denarnico z dokumenti in gotovino, ter jo s tem dejanjem oškodoval za okoli 100 EUR.

26. 9. 2022
PROMETNA NESREČA S TELESNIMI POŠKODBAMI

Policisti so bili obveščeni o prometni nesreči s telesnimi poškodbami. Na kraju je bilo ugotovljeno, da je voznica OA, z vozilom namesto vzvratno zapeljala naprej v smeri gradbišča, nato pa tam prebila in podrla gradbeno ograjo in z vozilom zgrmela po pobočju navzdol cca. 5 metrov globine ter z vozilom pristala na strehi. V prometni nesreči se je voznica lahko telesno poškodovala in je bila z reševalnim vozilom ZD Domžale odpeljana v UBKC Ljubljana. Na vozilu je nastala materialna škoda, ki znaša okoli 5000 EUR.

27.9.2022
TATVINA OSEBNEGA AVTOMOBILA

Policisti smo bili obveščeni o tatvini osebnega avtomobila. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec neovirano pristopil do parkiranega in odklenjenega, neregistriranega osebnega avtomobila znamke Škoda Fabia, ga z originalnim kontaktnim ključem, ki je bil v ključavnici spravil v pogon in ga tako odtujil. Materialna škoda znaša 500 EUR.

28.9.2022
TATVINA KATALIZATORJA

Policisti smo bili obveščeni o tatvini katalizatorja iz osebnega vozila. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec iz parkiranega osebnega avtomobila odstranil in nato odtujil katalizator. Materialna škoda znaša 150 EUR.

29.9.2022
PROMETNA NESREČA Z MATERIALNO ŠKODO

Policisti smo bili obveščeni o prometni nesreči med osebnim in tovornim vozilom. Ugotovljeno je bilo, da je do prometne nesreče prišlo zaradi neupoštevanja prednosti v križišču s strani voznice osebnega avtomobila. Nastala je materialna škoda za okoli 11.500 EUR. Povzročiteljici je bil na kraju izdan plačilni nalog.

29.9.2022
PROMETNA NESREČA S TELESNIMI POŠKODBAMI, SAMOUDELEŽBA MOPEDISTA

Policisti smo bili obveščeni o prometni nesreči z samo udeležbo voznika mopedista. Ugotovljeno je bilo, da je voznik mopeda zaradi neprilagojene hitrosti izgubil nadzor na vozilom in padel po tleh ter se pri tem lažje poškodoval. Zoper voznika bo izveden ustrezen ukrep.

29.9.2022
TATVINA DENARNICE Z VSEBINO

Policisti smo bili obveščeni o tatvini denarnice. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec izkoristil nepazljivost oškodovanke in ji iz torbice, katero je imela ob sebi, odtujil denarnico z vsebino. Neznani storilec je po dejanju na enem izmed bankomatov z ukradeno bančno kartico poizkusil opraviti tudi dvig gotovine vendar mu to ni uspelo. Materialna škoda znaša
300 EUR.

30. 9. 2022
VLOM V VOZILO

Storilec je s primernim orodjem na vzvod skozi vrata tovornega dela vlomil v vozilo, vstopil v tovorni del le tega in iz notranjosti odtujil več kosov akumulatorskega ročnega orodja znamke Makita. Z opisanim je storilec lastnika oškodoval za okoli 1.700 eur.

30. 9. 2022
TATVINA KOLESA

Storilec je neovirano pristopil do nadstreška stanovanjske hiše, kjer je odtujil parkirani gorski kolesi znamke Apache Matto, tip MX, modre in vijolične barve, ter s tem dejanjem oškodoval lastnika za okoli 2.000 eur.

30. 9. 2022
VOŽNJA POD VPLIVOM ALKOHOLA

Policisti so imeli v postopku voznika osebnega avtomobila, pri katerem je preizkus alkoholiziranosti pokazal 1,02 mg/l. Zaradi slednjega mu je bila prepovedana nadaljnja vožnja in odvzeto vozniško dovoljenje. Zoper kršitelja bo podan obdolžilni predlog na pristojno sodišče.

1. 10. 2022
VLOM V DVE VOZILI

Storilca sta pristopila do dveh parkiranih osebnih vozil v okolici Domžal. V oba vozila sta vlomila na vzvod skozi vrata, notranjost vozil pregledala, vendar iz vozil nič odtujila. Z vlomom sta storilca na vsakem vozilu napravila za okoli 500 eur materialne škode.

OPOZORILO – SAMOZAŠČITA IN KRIMINALITETA

Vse  občane opozarjamo na povečan pojav tatvin koles. Občanom svetujemo, da
kolesa  ustrezno  fizično  zavarujejo  pred  tatvinami  in  jih  ne puščajo nezavarovanih.
Vse občane pozivamo na večji poudarek pri samozaščitnih ukrepih (zaklepanje vrat  stanovanj,  hiš  in vozil, ustrezno zavarovanje vrednejših predmetov, itd).  Prav  tako  gre posebno pozornost nameniti obiskom neznanih oseb, ki pod  različnimi  pretvezami zbirajo različne predmete oziroma sredstva (ali pa ponujajo različne usluge – električarske storitve, dimnikarske storitve, odvoz materiala, itd), kajti, zaznavamo, da prihaja tudi do tovrstnih oblik kaznivih   ravnanj  (največkrat  nad  starejšimi  osebami),  kjer  storilci zamotijo  oškodovance  (na  zgoraj opisane načine) in nato izvršijo tatvino vrednejših predmetov ali/in denarja iz stanovanjskih objektov.
Policisti  policijske  postaje  Domžale  naprošamo vse, da v primeru pojava kakršnihkoli   posebnosti   (sumljive  osebe,  sumljiva  vozila,  itd)  ali pridobitve  koristnih  informacij,  ki bi pripomogle k ugotovitvi storilcev teh  protipravnih  dejanj,  le  te  sporočijo na Policijsko postajo Domžale (telefonska     številka     01/724-65-80),     na    elektronski    naslov
pp_domzale.pulj@policija.si,  na  brezplačno telefonsko številko 113 ali na brezplačni anonimni telefon številk 080-1200.

Policijska postaja Domžale

Oglasno sporočilo

ODDAJ KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here