Nova pravljično – doživljajska pot Vilinski Homec

0
996

V soboto, 22. oktobra smo v Domžalah odprli novo pravljično – doživljajsko pot, imenovano  Vilinski Homec, ki poteka po Homcu in Homškem hribu ter bo po Pravljičnem Šumberku še dodatno popestrila ponudbo družinskega turizma v Domžalah.

Po nekaj kratkih nagovorih in prerezu traku, so si obiskovalci premierno ogledali plesno glasbeno predstavo »Vilinski Ples«. Večnamenska dvorana v gasilskem domu Homec je bila premajhna za vse male in velike obiskovalce. Kljub rahlemu dežju smo se v velikem številu in v spremstvu vodnikov odpravili na raziskovanje. Na skoraj 4 kilometre dolgi poti smo se morali kar dvakrat povzpeti na Homški hrib. Na poti so nas presenetili unikatni leseni elementi, kamni z vklesanimi rastlinami, postregli so nam z vilinskim čajem, izdelovali smo bivališča za živali. Na koncu poti nas je počakala zaslužena nagrada.

Vilinski Homec je pohodna družinska dogodivščina. Na pot se lahko odpravite sami ali pa udeležite katerega izmed mesečnih vodenih vilinskih pohodov. Vilinska beležka vam odpre pot do vseh doživetij na poti, z njo vstopite v pravljični svet vilincev, spoznate skavtske vrline, se naučite marsikaj o zeliščih, pa mlinih in mlinarjih… Priporočena starost otrok je 6+.

»Na potovanju čez Vilinski Homec povrneš ljudem prijateljstvo z vilinci in si priboriš vilinsko nagrado. Zberi 6 vilinskih predmetov in poišči 5 vilinskih ključev. Pot te vodi ob hudourniški reki Kamniški Bistrici, na vilinski stezi spoznaš zdravilne rastline, zajameš vodo iz čudežnega studenca in prisluhneš vilinskemu petju vil rusalk, obiščeš vilinsko mesto Pikel, se preizkusiš v vilinskem letenju in še in še… Na potovanju te spremlja vila Pika, na Homški učni poti pa izveš še marsikaj o tem zanimivem kraju«

Več o poti si lahko preberete na www.visitdomzale.siPrvi voden ogled nas čaka že v soboto, 19. novembra.

Iskrena hvala vsem, ki ste sodelovali pri nastajanju poti in pri samem otvoritvenem dogodku, Zavodu Škrateljc, mojstru Maticu Zakrajšku, ki je ustvaril čudovite lesene skulpture in vsem ostalim sodelujočim. Posebna zahvala velja KS Homec – Nožice, Kulturnemu društvu Jože Gostič Homec, Homškim skavtom, PGD Homec in ekipi Gostilne Repanšek.

Občina Domžale, Služba za turizem

Foto: Vido Repanšek in Služba za turizemOglasno sporočilo

ODDAJ KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here