Smučarski skakalci iz SSK Mengeš ekipni državni prvaki med mlajšimi mladinci

0
656

Medtem ko berete te vrstice, se je že začela nova tekmovalna zima svetovnega pokala v smučarskih skokih, v kateri bo Anže Lanišek, 26-letni član SSK Mengeš, znova med glavnimi slovenskimi aduti. Minuli mesec pa se je iztekla poletna sezona tekmovanj za pokal Argete (prej Cockte), ki je mengeškim upom spet prinesla obilo veselja.

Na mladinskem državnem prvenstvu (do 20 let) na Ljubnem ob Savinji se je 18-letni Taj Ekart med 48 tekmovalci uvrstil na sedmo mesto. V Mislinji pa so v začetku oktobra pod streho izpeljali državno prvenstvo za mlajše mladince (do 16 let), na katerem se je Nik Bergant Smerajc okitil s srebrno kolajno, najboljšo šesterico, ki prejme diplome, pa je zaokrožil Timo Šimnovec. Med 51 tekmovalci je bil Erik Tomažič enajsti, Jaka Perne je pristal na 33., Alen Pestotnik pa na 37. mestu.

Na moštveni tekmi so nato Nik, Timo, Erik in Jaka prekosili vso konkurenco in mengeškemu klubu priskakali naslov ekipnih državnih prvakov v starostni skupini do 16 let. Na preizkušnji mlajših mladink je bila šesta Živa Andrić, ki se je nato uvrstila v slovensko reprezentanco za igre OPA v Gerardmerju (za skakalce in skakalke, rojene leta 2008). Tam je zablestela z bronastim odličjem na posamični tekmi, na ekipni pa je prispevala svoj delež k zmagoslavju Slovenk. V Franciji je nastopil tudi Tomažič in med 39 tekmovalci zasedel 26. mesto.

Na državnem prvenstvu za kadete v Velenju sta Živa (do 15 let) in Erik (do 14 let) konec oktobra v svojih starostnih skupinah obstala tik pod zmagovalnim odrom na četrtih mestih, Alen Pestotnik (do 15 let) je bil enajsti, Jaka Perne (do 14 let) pa petnajsti. Ekipno preizkušnjo do 15 let je omenjena četverica končala na nehvaležnem četrtem mestu.

Na prireditvi za slovenski pokal za mlajše kadete (do 12 let) v Kranju so se Tit Farič, Maks Thaler Oben in Samo Tišler uvrstili na 17., 20. in 25. mesto, na tekmovanju gorenjske regije v Žireh je bil Maks peti, dve mesti za njim je pristal Tit, Samo pa je bil enajsti, v konkurenci do 11 let pa je Luka Rozman zasedel peto mesto.

Na državnem prvenstvu v Spodnjih Dulah pri Krškem je bil Thaler Oben enajsti, Farič je zasedel 23., Rozman 32. in Tišler 36. mesto, na ekipni preizkušnji do 13 let pa je bila  omenjena četverica trinajsta. Luka se je pred tem udeležil še državnega prvenstva za dečke (do 11 let) v Mostecu in tekmo končal na 19. mestu.

Omeniti kaže še, da se je SSK Mengeš kot pomočnik glavnega trenerja Aleša Selaka pridružil nekdanji vrhunski skakalec Jure Šinkovec, član bronaste slovenske ekipe na svetovnem prvenstvu v smučarskih poletih leta 2012 v Vikersundu. Svoje izkušnje že predaja mengeškim upom, kar je še dodaten razlog, da vse otroke, ki bi radi enkrat skočili na skakalnici, pripeljete na trening. Vse potrebne podatke boste prejeli na telefonskih številkah 041/767-397 ali 041/750-404.

Besedilo: Š. M.
Foto: Š. M.

Naslovna fotografija:
Erik Tomažič, Nik Bergant Smerajc, Timo Šimnovec in Jaka Perne (na fotografiji z leve) so se v začetku oktobra na 93-metrski skakalnici v Mislinji veselili osvojitve naslova ekipnih državnih prvakov med mlajšimi mladinci.

 

Oglasno sporočilo