Kronika Policijske postaje Kamnik (od 28.11. do 3.12.2022)

0
378

28.11.2022
POŠKODOVANJE BAGERJA
Neznani storilec je na delovišču na neugotovljen način poškodoval steklo na delovnem stroju – bagru iz katerega pa ni ničesar odtujil. Sledi zbiranje obvestil in pa kazenska ovadba na okrožno državno tožilstvo.

PRIJET PRI TATVINI
Policisti so bili obveščeni o tatvini artiklov v trgovini Hofer. Storilec, ki je izvršil tatvino več prehrambenih artiklov je bil prijet s strani zaposlene. Sledi zbiranje obvestil in kazenska ovadba zoper znanega storilca na pristojno državno tožilstvo.

SAMOUK NA VOŽNJI
Policisti so imeli v postopku voznika osebnega vozila, katerega je le ta vozil brez veljavnega vozniškega dovoljenja. Zaradi navedenega mu je bilo osebno vozilo na podlagi zakona v cestnem prometu zaseženo in odpeljano v hrambo. Zoper voznika sledi obdolžilni predlog na pristojno sodišče.

29.11.2022
PROMETNA NESREČA
V naselju Tunjiška Mlaka se je zgodila prometna nesreča z manjšo materialno škodo, v kateri sta udeleženca izpolnjevala vse pogoje za vožnjo v cestnem prometu. Na kraju je bilo izdano le obvestilo o odstopu od ogleda prometne nesreče.

POŽAR V SUPERNOVI
Policisti so bili obveščeni o požaru v toaletnih prostorih v nakupovalnem središču Supernova. Z ognjenimi zublji so se najprej spopadli zaposleni in nato še gasilci. Kako je prišlo do požara na elektronskem podajalniku brisačk, policisti še zbirajo obvestila in ustrezno ukrepajo.

30.11.2022
DRZNA TATVINA
Neznani storilec je v naselju Črna pri Kamniku, na domu zamotil starejšo občanko s pogovorom o izvedbi Telekomunikacijskih del. Ostali trije storilci pa so med tem pregledali stanovanjsko hišo in ji odtujili okoli 5000 tisoč evrov in se s kraja odpeljali neznano kam. Sledi zbiranje obvestil in kazenska ovadba zoper znanega storilca na pristojno državno tožilstvo.

PROMETNA NESREČA
Policisti so na Steletovi ulici obravnavali prometno nesrečo s pobegom, do katere je prišlo zaradi nepravilnega premika neznanega voznika, ki je s kraja odpeljal, ne da bi oškodovancu nudil svoje podatke. Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil in v kolikor bo pobegli voznik le te izsleden mu sledi plačilni nalog po zakonu v cestnem prometu.

01.12.2022
KRŠITEV JAVNEGA REDA IN MIRU
Policisti so na Perovem obravnavali kršitev javnega reda in miru, kjer je prišlo do verbalnega spora in prerivanja med sostanovalkama. Zaradi kršitve Zakona o varstvu javnega reda in miru je bil kršiteljici izdan plačilni nalog.

PROMETNA NESREČA S POBEGOM
Policisti so v Kamniku obravnavali prometno nesrečo s pobegom, do katere je prišlo zaradi vožnje zaenkrat še neznanega voznika, ki se je zaletel in poškodoval steber avtopralnice in s kraja odpeljal, ne da bi oškodovancu nudil svoje podatke. Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil in v kolikor bo pobegli voznik le te izsleden mu sledi plačilni nalog po zakonu v cestnem prometu.

02.12.2022
POŠKODOVANJE VOZILA
Policisti so v Špitaliču obravnavali kaznivo dejanje poškodovanje tuje stvari, saj je občan prišel na naslov in v vozilo metal polena in tako povzročil večjo materialno škodo na vozilu. Policisti zoper razjarjenega občana napišejo kazensko ovadbo na pristojno sodišče.

03.12.2022
ZLORABA NEGOTOVINSKEGA PLAČILNEGA SREDSTVA
Občan se je zglasil na policijski postaji in prijavil zlorabo negotovinskega plačilnega sredstva, pri čemer je neznani storilec v neznanem obdobju na neznan način prišel do podatkov osebnega računa oškodovanega in opravil več transakcij. Sledi zbiranje obvestil in kazenska ovadba na tožilstvo.

ZASEG PREPOVEDANE DROGE
Policisti so imeli v postopku osebo, ki je imela v posesti manjšo količino prepovedane droge. Zaseženo bodo policisti poslali v analizo in v primeru pozitivne analize bodo policisti zoper kršitelja uvedli hitri postopek z izdajo odločbe o prekršku.

VOŽNJA POD VPLIVOM ALKOHOLA
Policisti so imeli na območju Kamnika v postopku voznika, ki je vozil vozilo pod vplivom alkohola, zaradi česar mu je bilo odvzeto vozniško dovoljenje, ki bo skupaj z Obdolžilnim predlogom poslano na Okrajno sodišče.

Policijska postaja Kamnik

Oglasno sporočilo