Občina Domžale je dobila županjo

0
840

Občanke in občani občine Domžale so na lokalnih volitvah, 20.11.2022, za županjo občine Domžale, izvolili mag. Renato Kosec.

Poleg volitev za županski mandat so volivke in volivci izvolili tudi predstavnike Občinskega sveta Občine Domžale ter predstavnike krajevnih skupnosti v občini Domžale.

Po dokončno preštetih glasovnicah je bila volilna udeležba za občino Domžale 44,89%. Izmed vseh prejetih glasov je nova županja prejela 7.245 glasov občank in občanov, kar je dobra polovica, 55,65%, najbližji zasledovalec Boštjan Deželak je prejel 14,67% glasov.

Po podatkih Državne volilne komisije in sklepa Občinske volilne komisije je zastopanost v 31 članskem Občinskem svetu Občine Domžale naslednja:

Lista Renate Kosec – lista povezovanja in sodelovanja je prejela 13 mandatov (mag. Renata Kosec, Matej Primožič, Sonja Orešek, Borut Ernestl, Damjana Korošec, Gregor Stanek, Marjeta Rode, Simon Škrlep, Nina Rozman, Miha Uršič, Klavdija Gregorin Štiftar, Blaž Vodnjov, Judita Rigler). Ker je bila mag. Renata Kosec izvoljena za županjo, jo bo v občinskem svetu nadomestil dr. Tomaž Lavrič, ki je bil 14. na listi.

Gibanje Svoboda je prejela 5 mandatov (Tadeja Savnik, Gregor Horvatič, dr. Brigita Skela Savič, mag. Bojan Arh, Mateja Aleksandra Kegel).

Slovenska demokratska stranka je prejela 4 mandate (mag. Tomaž Deželak, Marija Doroteja Grmek, Robert Hrovat, mag. Majda Pučnik).

LTD – Toni Dragar – Lista za vse generacije je prejela 3 mandate (Boštjan Deželak, Ana Cajhen, Toni Dragar).

Lista Mateja Oražma je prejela 3 mandate (Matej Oražem, Elvira Rošić Ključanin, Robert Pečnik – Pečo).

Nova Slovenija – Krščanski demokrati so prejeli 2 mandata (Peregrin Stegnar, Fani (Frančiška) Rožič Novak).

Socialni demokrati so prejeli 1 mandat (Adis Škrijelj, ki je na listi kandidiral na 5. mestu, se je v občinski svet prebil na podlagi preferenčnih glasov, saj mu jih je uspelo zbrati kar 170).

Občina Domžale

Oglasno sporočilo

ODDAJ KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here