Kronika policijske postaje Domžale (od 19.12. do 24.12.2022)

0
594

19.12.2022
VLOM V PODJETJE
Policisti  so  bili  obveščeni  o  vlomu  v  podjetje.  Na  kraju  je  bilo ugotovljeno,  da  je NN storilec preplezal ograjo podjetja, ter tako prišel na  ograjeno območje podjetja, kjer je odtujil 6 kolutov po 500 metrov cevi za  talno  gretje,  ter s tem dejanjem oškodoval pravno osebo za okoli 5000 EUR. Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

19. 12. 2022
ZASEG PREPOVEDANE DROGE

Policisti  so  imeli v postopku osebo, katera je posedovala manjšo količino prepovedane  droge  (10 tablet). Opisano so policisti osebi zasegli in bodo poslali  v  analizo.  V  primeru  pozitivne  analize  bodo  policisti zoper kršiteljico uvedli hitri postopek z izdajo odločbe pri prekrškovnem organu.

20.12.2022
PROMETNA NESREČA S TELESNIMI POŠKODBAMI

Policisti  smo  bili  obveščeni  o  prometni nesreči z udeležbo treh vozil. Ugotovljeno  je  bilo,  da  je voznik tovornega vozila zaradi neprilagojene hitrosti  izgubil nadzor na vozilom in trčil v osebni avtomobil. Pri tem je voznik  tretjega vozila v izogib trčenju, zapeljal s ceste in tam obstal. V prometni  nesreči  sta  se  voznika  tovornega  in osebnega avtomobila, med katerima  je prišlo do trka, lahko telesno poškodovala in s ta bila s kraja
odpeljana  z  reševalnim  vozilom.  Skupna  materialna škoda znaša za okoli 3.000 EUR. Povzročitelju je bil izdan plačilni nalog.

20.12.2022
POSKUS VLOMA V STANOVANJSKO HIŠO

Policisti  smo  bili  obveščeni o vlomu v stanovanjsko hišo. Ugotovljeno je bilo,  da je neznanec s primernim orodjem vlomil skozi balkonska vrata hiše ter  tako  vstopil  v  notranjost,  katero  je  pregledal nato pa, ne da bi karkoli odtujil, kraj zapustil in odšel neznano kam. Materialna škoda znaša za okoli 50 EUR. Policisti nadaljujejo z delom.

20.12.2022
PROMETNI DOGODEK S TELESNO POŠKODBO

Policisti  smo  bili  obveščeni  o  prometni  nesreči, v kateri je voznik z osebnim  avtomobilom  trčil  v  stanovanjsko  hišo.  Na  kraju so policisti ugotovili,  da je do  trka  prišlo  zaradi  napake  voznika  vozila  pri speljevanju  zaradi česar je prišlo do trka v stanovanjsko hišo. Nastala je materialna škoda za okoli 8.000 EUR. Pri trku se je voznik poškodoval in je bil  s  kraja  odpeljan  z  reševalnim vozilom. Policisti izvedejo ustrezen
ukrep.

20.12.2022
VLOM V STANOVANJSKO HIŠO

Policisti  smo  bili  obveščeni o vlomu v stanovanjsko hišo. Ugotovljeno je bilo,  da  je  neznanec s primernim orodjem in na vzvod vlomil v notranjost hiše  skozi pritlično okno. Notranjost je pregledal in razmetal ter odtujil gotovino, nakit, oblačila in cigarete. Nastala je materialna škoda za okoli 1.200 EUR. Policisti nadaljujejo z delom.

21.12.2022
TATVINA REGISTRSKE TABLICE

Policisti  smo  bili  obveščeni  o  tatvini  registrske  tablice iz vozila. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec na parkirnem prostoru ene izmed trgovin  pristopil  do  parkiranega in zaklenjenega osebnega avtomobila  in odtujil  registrsko  tablico ter s tem oškodoval lastnika vozila za 20 EUR. Policisti nadaljujejo z delom.

22.12.2022
POJAV ILEGALNIH PREBEŽNIKOV

Policisti  smo  bili  obveščeni,  da  je  na enem izmed parkirišč parkirano tovorno  vozilo  (kombi)  v  katerem  se  nahaja  večje  število  ilegalnih prebežnikov.  Policisti  so  pri  pregledu  izsledili  kombinirano vozilo v katerem  se  je  nahajalo  19  ilegalnih  prebežnikov.  Ker je nekaj tujcev potrebovalo zdravniško pomoč (sum zastrupitve z monoksidom) je bilo na kraj klicano  reševalno  vozilo  z  zdravnikom.  Vsi  tujci  so bili odpeljani v nadaljnjo  obravnavo,  policisti pa nadaljujejo z delom v smislu izsleditve
voznika kombiniranega vozila.

22.12.2022
PROMETNA NESREČA S TELESNIMI POŠKODBAMI

Policisti  smo  bili  obveščeni o prometni nesreči z udeležbo enega vozila. Ugotovljeno  je  bilo,  da  je  voznica osebnega vozila zaradi nepravilnega premika  zapeljala  po klančini in se pri tem lažje poškodovala. Voznica je bila s kraja odpeljana z reševalnim vozilom, zoper njo pa bo naknadno izdan plačilni  nalog  s  predpisano  globo. Nastala je materialna škoda za okoli 8.000 EUR.

22.12.2022
ZASEG PREPOVEDANE DROGE

Policisti  so  imeli  v  postopku  osebo,  ki je imela v posesti ročno zvit cigaret z neznano snovjo rastlinskega izvora, za katero obstaja sum, da gre za  prepovedano  drogo.  Cigaret z snovjo mu je bil  zasežen in bo poslan v nadaljnjo analizo. V kolikor bo ugotovljeno, da gre za prepovedano drogo bo zoper kršitelja napisana odločba v hitrem postopku.

22.12.2022
ZASEG PREPOVEDANE DROGE

Policisti  so imeli v postopku osebo, ki je imela v posesti folijo z manjšo količino  neznane  rastline  zelene barve, za katero obstaja sum, da gre za prepovedano  drogo.  Folija  z  snovjo  mu je bila  zasežen in bo poslana v nadaljnjo analizo. V kolikor bo ugotovljeno, da gre za prepovedano drogo bo zoper kršitelja napisana odločba v hitrem postopku.

23. 12. 2022
TATVINA REGISTRSKIH TABLIC

Policisti  so  bili obveščeni o dveh tatvinah registrskih številk. Na kraju je  bilo  ugotovljeno,  da  je  NN  storilec  v  prvem primeru pristopil do parkiranega  vozila  in  odtujil eno registrsko tablico, ter s tem dejanjem oškodoval  lastnico  za  okoli  20  EUR, v drugem primeru pa je NN storilec pristopil  do  parkiranega  vozila in odtujil obe registrski tablici, ter s tem  dejanjem  oškodoval  lastnika za okoli 40 EUR. Policisti nadaljujejo z
zbiranjem obvestil.

24. 12. 2022
ZATAJITEV DENARNICE IN MOBILNEGA TELEFONA
Policisti so bili obveščeni o zatajitvi denarnice in mobilnega telefona. Na kraju  je  bilo  ugotovljeno,  da  je  NN  storilec  na  stranišču BS našel denarnico  z  dokumenti  in  gotovino  ter  mobilni  telefon, nato pa si je najdene  predmete,  katere je pred tem tam pozabil oškodovanec, protipravno prilastil. Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvesti.


OPOZORILO – SAMOZAŠČITA IN KRIMINALITETA

Vse  občane  opozarjamo, da v času praznikov in s tem povečane odsotnosti z domov,  ustrezno  zavarujejo  svoje  imetje,  poskrbijo,  da bodo vrednejši ustrezno shranjeni in zavarovani.

Vse občane pozivamo na večji poudarek pri samozaščitnih ukrepih (zaklepanje vrat  stanovanj,  hiš  in vozil, ustrezno zavarovanje vrednejših predmetov, itd).  Prav  tako  gre posebno pozornost nameniti obiskom neznanih oseb, ki pod  različnimi  pretvezami zbirajo različne predmete oziroma sredstva (ali pa ponujajo različne usluge – električarske storitve, dimnikarske storitve, odvoz materiala, itd), kajti, zaznavamo, da prihaja tudi do tovrstnih oblik kaznivih   ravnanj  (največkrat  nad  starejšimi  osebami),  kjer  storilci zamotijo  oškodovance  (na  zgoraj opisane načine) in nato izvršijo tatvino vrednejših predmetov ali/in denarja iz stanovanjskih objektov.

Policisti  policijske  postaje  Domžale  naprošamo vse, da v primeru pojava kakršnihkoli   posebnosti   (sumljive  osebe,  sumljiva  vozila,  itd)  ali pridobitve  koristnih  informacij,  ki bi pripomogle k ugotovitvi storilcev teh  protipravnih  dejanj,  le  te  sporočijo na Policijsko postajo Domžale (telefonska     številka     01/724-65-80),     na    elektronski    naslov
pp_domzale.pulj@policija.si,  na  brezplačno telefonsko številko 113 ali na brezplačni anonimni telefon številk 080-1200.

Policijska postaja Domžale

Oglasno sporočilo

ODDAJ KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here