Kronika policijske postaje Domžale (od 9.1. do 15.1.2023)

0
489

9. 1. 2023
ZLORABA BANČNE KARTICE
Policisti so bili obveščeni o zlorabi bančne kartice podjetja. Ugotovljeno je bilo, da je storilec na medmrežju prišel do zapisa bančne kartice podjetja in nato s pomočjo navedenega opravil več avtorizacij iz bančnega računa. Z opisanim je storilec podjetje oškodoval za 6.500 EUR. V zvezi opisanega policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

9. 1. 2023
POSKUS VLOMA V STANOVANJSKO HIŠO

Policisti so bili obveščeni o vlomu v stanovanjsko hišo. Ugotovljeno je bilo, da je storilec na vzvod poskušal odpreti pritlično in kletno okno stanovanjske hiše, kar pa mu ni uspelo in je zaradi opisanega dejanje ostalo pri poskusu. Z opisanim je storilec lastnico oškodoval za okoli 500 EUR. V zvezi opisanega policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

10. 1. 2023
VLOM V PODJETJE

Policisti so bili obveščeni o vlomu v podjetja. Ugotovljeno je bilo, da je storilec neovirano pristopil do priročnega, ograjenega, skladiščnega prostora podjetja, kjer je s primernim orodjem prerezal žičnato ograjo, ter nato vstopil v ograjeni prostor – skladišče podjetja, od koder je izvršil tatvino več kolutov cevi za talno gretje. Z opisanim je storilec podjetje
oškodoval za okoli 1.100 EUR. V zvezi opisanega policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

12. 1. 2023
PROMETNA NESREČA I. KATEGORIJE IN ZAČASEN ODVZEM VOZNIŠKEGA
DOVOLJENJA
Policisti so bili obveščeni o prometni nesreči z udeležbo dveh vozil. Ugotovljeno je bilo, da je do prometne nesreče prišlo zaradi vožnje osebnega avtomobila na prekratki varnostni razdalji enega izmed voznikov. V postopku s povzročiteljem nesreče je bilo ugotovljeno še, da je le ta osebni avtomobil vozil pod vplivom alkohola. Zaradi navedenega so policisti
vozniku prepovedali nadaljnjo vožnjo in mu začasno odvzeli njegovo vozniško dovoljenje. Zaradi kršitev določil ZPrCP so policisti povzročitelju izdali plačilni nalog. V prometni nesreči je nastala skupna materialna škoda v višini cca. 50 EUR.

12. 1. 2023
PROMETNA NESREČA II. KATEGORIJE

Policisti so bili obveščeni o prometni nesreči s telesnimi poškodbami. Ugotovljeno je bilo, da je do prometne nesreče prišlo zaradi izsiljevanja prednosti ene izmed voznic osebnega avtomobila. V nesreči sta se telesno poškodovali voznica v nesreči udeleženega osebnega avtomobila in njena sopotnica, kateri sta bili z reševalnim vozilom odpeljani na pregled na UB KC v Ljubljano. Zaradi kršitev določil ZPrCP so policisti povzročiteljici izdali plačilni nalog. V prometni nesreči je nastala skupna materialna škoda v višini cca. 7.000 EUR.

13. 1. 2023
PROMETNA NESREČA I. KATEGORIJE

Policisti so bili obveščeni o prometni nesreči z udeležbo dveh vozil. Ugotovljeno je bilo, da sta v prometni nesreči udeležena tuji voznik tovornega vozila in voznik osebnega avtomobila. Do prometne nesreče je prišlo zaradi nepravilne vzvratne vožnje tujega voznika tovornega vozila, katerega so policisti zaradi kršitve določil ZPrCP mandatno kaznovali, tujec pa je kazen poravnal na kraju. V prometni nesreči je nastala skupna
materialna škoda v višini cca. 2.500 EUR.

14. 1. 2023
ZAČASNI ODVZEM VOZNIŠKEGA DOVOLJENJA

Policisti so imeli v postopku voznika tovornega vozila za katerega so v postopku ugotovili, da le tega vozi pod vplivom alkohola. Zaradi navedenega so policisti vozniku prepovedali nadaljnjo vožnjo in začasno odvzeli njegovo vozniško dovoljenje, katerega bodo skupaj z obdolžilnim predlogom poslali na pristojno sodišče.

15. 1. 2023
PROMETNA NESREČA I. KATEGORIJE
Policisti so bili obveščeni o prometni nesreči z udeležbo dveh vozil. Ugotovljeno je bilo, da so bili v prometni nesreči udeleženi voznik osebnega avtomobila, voznica osebnega avtomobila in podjetje kot lastnik ograje. Do prometne nesreče je prišlo zaradi nepravilnega prehitevanja voznice osebnega avtomobila, kateri so policisti zaradi kršitve določil ZPrCP izdali plačilni nalog. V prometni nesreči je nastala skupna
materialna škoda v višini cca. 2.800 EUR.


OPOZORILO – SAMOZAŠČITA IN KRIMINALITETA

Vse  občane  opozarjamo, da v času praznikov in s tem povečane odsotnosti z domov,  ustrezno  zavarujejo  svoje  imetje,  poskrbijo,  da bodo vrednejši ustrezno shranjeni in zavarovani.

Vse občane pozivamo na večji poudarek pri samozaščitnih ukrepih (zaklepanje vrat  stanovanj,  hiš  in vozil, ustrezno zavarovanje vrednejših predmetov, itd).  Prav  tako  gre posebno pozornost nameniti obiskom neznanih oseb, ki pod  različnimi  pretvezami zbirajo različne predmete oziroma sredstva (ali pa ponujajo različne usluge – električarske storitve, dimnikarske storitve, odvoz materiala, itd), kajti, zaznavamo, da prihaja tudi do tovrstnih oblik kaznivih   ravnanj  (največkrat  nad  starejšimi  osebami),  kjer  storilci zamotijo  oškodovance  (na  zgoraj opisane načine) in nato izvršijo tatvino vrednejših predmetov ali/in denarja iz stanovanjskih objektov.

Policisti  policijske  postaje  Domžale  naprošamo vse, da v primeru pojava kakršnihkoli   posebnosti   (sumljive  osebe,  sumljiva  vozila,  itd)  ali pridobitve  koristnih  informacij,  ki bi pripomogle k ugotovitvi storilcev teh  protipravnih  dejanj,  le  te  sporočijo na Policijsko postajo Domžale (telefonska     številka     01/724-65-80),     na    elektronski    naslov
pp_domzale.pulj@policija.si,  na  brezplačno telefonsko številko 113 ali na brezplačni anonimni telefon številk 080-1200.

Policijska postaja Domžale

Oglasno sporočilo

ODDAJ KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here