Železniška postaja Domžale bo kmalu dobila novo podobo

0
945

Nadgradnja železniške postaje Domžale prinaša številne novosti, ki bodo omogočale še bolj prijetno potniško izkušnjo. V ospredju prenove sta tudi večja varnost in še več ponudbe za potnike na sami postaji. Dela bodo potekala predvidoma do konca julija 2023. Na progi Ljubljana-Kamnik je zato od 16. januarja pa do 27. marca 2023 prilagojen vozni red vlakov, ki je dostopen na www.slo-zeleznice.si.

Gradbena dela bodo zajemala novo tirno shemo, gradnjo novega otočnega in bočnega perona z nadstrešnicami ter gradnjo novega podhoda pod železniškimi tiri z dvigali. Podhod bo omogočil potnikom varen dostop na otočni peron, pešcem in kolesarjem pa varen prehod med vzhodno in zahodno stranjo Domžal. Zaradi rušitve starega otočnega perona bo v času del potnikom na voljo začasni peron, ki bo omogočal varen dostop potnikov na vlak in z vlaka.

V sklopu nadgradnje železniške postaje bo obnovljeno tudi postajno poslopje z novo blagajno, čakalnico in sanitarijami za potnike. Prav tako bodo posodobljene signalnovarnostne, telekomunikacijske in elektroenergetske naprave.

Po zaključeni nadgradnji bo postaja Domžale, poleg potniške blagajne, nudila možnost nakupa tudi na samostojnem prodajnem mestu-kartomatu.

Investitor nadgradnje železniške postaje je Direkcija RS za infrastrukturo, dela pa izvaja konzorcij podjetij Slovenske železnice-Železniško gradbeno podjetje Ljubljana d.d., Garnol d.o.o. in GH Holding d.o.o. Signalnovarnostne naprave pa bo v okviru nadgradnje preuredilo podjetje Iskra d.o.o.

Vizualizacija nadgradnje železniške postaje Domžale

Slovenske železnice-Potniški promet
Foto: Direkcija RS za infrastrukturo


Oglasno sporočilo

ODDAJ KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here