Kronika Policijske postaje Domžale (od 11.7. do 15.7.2023)

0
363

11. 7. 2023
VLOM V GARAŽO

Storilec je preko noči skozi vrata, katera je odprl s silo na vzvod, vstopil v notranjost prostora, od koder je odtujil črno cestno kolo znamke Triban, tipa RC 500, ser. št. 1892375. Z navedenim je lastnika oškodoval za okoli 700 eur.

11. 7. 2023
TATVINA KOLESA

Storilec je preko noči iz odklenjene garaže črno-sivo treking kolo znamke Elan, tipa Calmer 28 Gent, ser. št. 21006570193, z dejanjem pa lastnika olajšal za okoli 500 eur.

11. 7. 2023
ZASEG OSEBNEGA AVTOMOBILA

Policisti so imeli v postopku voznika tovornega vozila, za katerega je bilo v postopku ugotovljeno, nima veljavnega vozniškega dovoljenja. Zaradi navedenega so policisti vozniku tovorno vozilo zasegli in ga odpeljali v hrambo. Kršitelja čaka srečanje pri sodniku, saj bodo policisti zoper njega podali obdolžilni predlog.

11. 7. 2023
TATVINA KOLESA

Storilec je v dopoldanskem času pristopil do temnega sivega ženskega mestnega električnega kolesa znamke Kalkhoff, tipa Endeavour 3.B Move 28 Vagues 2021, neznanih ser. Številk, na katerem je bila nameščena potovalna torba B-Twin. Navedeno kolo je storilec odtujil, lastnika pa oškodoval za okoli 1.500 eur.

12. 7. 2023
ZASEG PREPOVEDANE DROGE IN PIŠTOLE

Policisti so imeli pri kontroli cestnega prometa v postopku voznika, pri katerem so našli pištolo. Omenjeni predmet so policisti zasegli, zoper kršitelja pa bo izveden ustrezen ukrep, glede na kategorizacijo orožja. Prav tako so pri njegovem sopotniku našli tablete, ker imetnik ni bil upravičen do njih, so mu bile zasežene in bodo poslane v analizo. Zoper
kršitelja bo izveden hitri postopek z izdajo odločbe.

14.7.2023
VLOM V OSEBNA AVTOMOBILA

Policisti so bili obveščeni o vlomih v osebna avtomobila. Ugotovljeno je bilo, da je neznanec v različnih časih pristopil do dveh parkiranih in zaklenjenih osebnih avtomobilov in z razbijanjem stekla na voznikovih vratih vlomil v notranjost ter odtujil vredne predmete ter s tem oškodoval oba lastnika za okoli 1.100 EUR.

14.7.2023
VLOM V DELAVNICO

Policisti so bili obveščeni o vlomi v delavnico fakultete. Ugotovljeno je bilo, da je storilec tekom noči neovirano pristopil do delavnice in z neznanim orodjem, na vzvod, odprl okno in ga pri tem razbil, ter pri slednjem napravil za okoli 500 EUR materialne škode. Na opisani način je prišel v notranjost, kjer je s primernim orodjem, na vzvod, odprl še vhodna vrata delavnice in pri slednjem napravil še za okoli 1.000 EUR materialne škode. Storilec je nato iz delavnice odtujil več kosov različnega orodja ter pri tem oškodoval lastnike za okoli 7.400 EUR.

14.7.2023
POSKUS VLOMA V STANOVANJSKO HIŠO

Policisti so bili obveščeni o vlomu v stanovanjsko hišo. Ugotovljeno je bilo, da je neznanec neovirano pristopil do vhodnih vrat stanovanja v prvem nadstropju stanovanjske hiše, kjer je s primernim orodjem zvrtal ključavnico vhodnih vrat ter tako vstopil v notranjost, katero je pregledal, vendar ni ničesar odtujil in kraj zapustil. Materialna škoda znaša okoli 500 EUR.

15.7.2023
VLOM V VRTNO LOPO

Policisti so bili obveščeni o vlomu v vrtno lopo. Ugotovljeno je bilo, da je neznanec tekom noči vstopil na dvorišče stanovanjske hiše in pristopil do tam postavljene vrtne lope. Odklenil je ključavnico vhodnih vrat lope in tako vstopil v njeno notranjost iz katere je odtujil več kosov različnega orodja. Materialna škoda znaša skupno okoli 6.000 EUR.

15.7.2023
ZASEG OSEBNEGA AVOTOMOBILA ZARADI KRŠITVE ZPRCP

Policisti so imeli v postopku voznico osebnega avtomobila, za katero je bilo ugotovljeno, da ne poseduje veljavnega vozniškega dovoljenja. Zaradi slednjega ji je bilo vozilo odvzeto in odpeljano v hrambo. Zoper kršiteljico bo podan obdolžilni predlog na sodišče.

15.7.2023
VLOM V VRTNO LOPO

Policisti so bili obveščeni o vlomu v vrtno lopo. Ugotovljeno je bilo, da je neznanec tekom noči neovirano pristopil do vrtne lope, kjer je preščipnil ključavnico obešanko in tako vlomil v notranjost iz koder je odtujil gorsko kolo znamke Ghost, črne barve. Materialna škoda znaša za okoli 510 EUR.

15.7.2023
ZASEG PREPOVEDANE DROGE

Policisti so imeli v postopku osebo, ki je imela v posesti manjšo stekleno posodico z neznano posušeno rastlino zelene barve, za katero se sumi, da gre za prepovedano drogo. Snov je bila osebi zasežena in bo poslana v nadaljnjo analizo. V kolikor bo ugotovljeno, da gre za prepovedano drogo, bo zoper kršitelja izdana odločba v hitrem postopku.

SAMOZAŠČITA IN KRIMINALITETA
Vse  občane  ponovno  pozivamo  na večji poudarek pri samozaščitnih ukrepih (zaklepanje  vrat  stanovanj, hiš in vozil, ustrezno zavarovanje vrednejših predmetov, itd).

Naprošamo vse, da v primeru pojava kakršnihkoli posebnosti (sumljive osebe, sumljiva vozila, itd) ali pridobitve koristnih informacij, ki bi pripomogle k  ugotovitvi  storilcev  teh  protipravnih  dejanj,  le  te  sporočijo  na Policijsko   postajo   Domžale   (telefonska   številka  01/724-65-80),  na elektronski  naslov  pp_domzale.pulj@policija.si,  na brezplačno telefonsko številko 113 ali na brezplačni anonimni telefon številk 080-1200.

Policijska postaja Domžale

Oglasno sporočilo