Kronika Policijske postaje Kamnik (od 10.7. do 15.7.2023)

0
492

10.7.2023
PROMETNA NESREČA
V  naselju  Županje  Njive  je  prišlo  do  prometne  nesreče zaradi vožnje preblizu  desnega  roba  vozišča.  Povzročiteljici  prometne nesreče je bil izdan plačilni nalog po zakonu v cestnem prometu.

ZASEG VOZILA
Policisti  smo imeli v postopku voznika osebnega avtomobila, za katerega je bilo  ugotovljeno, da le tega vozi brez veljavnega vozniškega dovoljenja in pod  vplivom alkohola. Zaradi opisanega so policisti vozilo vozniku zasegli in  ga  s  pogodbeno  avto  vleko  odpeljali  v  hrambo. Zoper voznika bodo policisti podali obdolžilni predlog na pristojno sodišče.

11.7.2023
TATVINA OPAŽNIH DESK
Neznani storilec je v dopoldanskem času v naselju Soteska iz gradbišča v odtujil opažne deske in s tem dejanjem oškodoval Komunalno podjetje Kamnik za 150 eur. Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil. Sledi kazenska ovadba na pristojno tožilstvo.

TATVINA NAHRBTNIKA
V  Ljubljani  na  Metelkovi  je  neznani  storilec  izkoristil nepazljivost oškodovanke  in odtujil nahrbtnik z vsebino in jo s tem dejanjem oškodoval. Sledi odstop kaznivega dejanja na pristojno policijsko postajo.

NA PEROVEM NAJDENO KOLO
Na policijsko postajo je klicala občanka in povedala, da je na Perovem pred lokalom  našla  treking  kolo, srebrno-modre barve, znamke IDEAL, serijskih št.0359090132.  V  kolikor  ga  kdo  od  občanov  pogreša  naj se zglasi na policijsko postajo.

12.7.2023
TATVINA DENARNICE NA POROKI
Na  policijsko  postajo se je zglasil občan in prijavil tatvino denarnice z vsebino  na  njegovi poroki na območju Kopra in ga s tem dejanjem oškodoval za  okoli  200  eur. Sledi odstop kaznivega dejanja na pristojno policijsko postajo.

13.7.2023
 POŠKODOVANJE VOZILA
Občan  se  je  zglasil  na  policijski  postaji in podal prijavo za kaznivo dejanje  poškodovanje  tuje  stvari.  Ugotovljeno,  da  je neznani storilec poškodoval lak vozila z  neznanim ostrim predmetom. Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil in ustrezno ukrepajo.

GOLJUFIJA
Občan   se   je  zglasil  na  policijsko  postajo  in  naznanil  goljufijo. Ugotovljeno,  da  se  je neznana oseba na spletni strani www.facebook.com v market place izdajala za predstavnika trgovine skrtel in zavedla občana, ki je  nakupoval  mobilni telefon in mu posredovala lažne podatke, tako, da je ta  nakazal  kupnino  za  telefon  neznani  osebi.  Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

VOŽNJA POD VPLIVOM ALKOHOLA
Policisti  so  imeli  v  Kamniku v postopku voznika, ki je vozil vozilo pod vplivom  alkohola,  zaradi  česar  mu  je  bilo  začasno  odvzeto  vozniško dovoljenje, ki bo z obdolžilnim predlogom poslano na Okrajno sodišče.

14.07.2023
PODAJA NAMER ZA ZAČASNO ZAŠČITO
Na policijski postaji se je zglasil drž. Ukrajine in zaradi vojnih razmer v matični državi podal namero za začasno zaščito. Izpolnjeni so bili vsi formularji, kateri so bili predani v odločitev pristojnim službam.

PROMETNA NESREČA
Na Perovem se je zgodila prometna nesreča z manjšo materialno škodo, v kateri sta udeleženca izpolnjevala vse pogoje za vožnjo v cestnem prometu. Na kraju je bilo izdano le obvestilo o odstopu od ogleda prometne nesreče.

NASILJE V DRUŽINI IZREČEN UKREP PREPOVEDI PRIBLIŽEVANJA
Policisti so bili obveščeni o nasilju v družini. Ugotovljeno je bilo, da je mož,  v  družinski  skupnosti,  ki je razpadla, grdo in ponižujoče ravnal s partnerko,  jo  žalil,  zasledoval,  ter  jo  z nasilnim omejevanjem njunih enakih  pravic spravljal v podrejeni položaj. Zaradi opisanega so policisti osumljenemu  na  podlagi  60.  člena  ZNPOL izrekli prepoved približevanja. Izrečeni  ukrep  je  bil  posredovan v presojo dežurni preiskovalni sodnici
pristojnega  sodišča, katera je izrečeni ukrep potrdila in podaljšala za 15 dni.  Policisti  bodo  zoper  osumljenega  na pristojno sodišče podali tudi kazensko ovadbo.

15.7.2023
POŠKODOVANJE VOZILA
Policisti  so  bili  obveščeni o poškodovanju tuje stvari. Na kraju je bilo ugotovljeno,  da je neznani storilec z neznanim ostrim predmetom poškodoval lak vozila. Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

PROMETNA NESREČA
V centru Kamnika se je zgodila prometna nesreča z manjšo materialno škodo, v kateri sta udeleženca izpolnjevala vse pogoje za vožnjo v cestnem prometu. Na kraju je bilo izdano le obvestilo o odstopu od ogleda prometne nesreče.

Policijska postaja Kamnik

Oglasno sporočilo