Na državnem prvenstvu v Libojah do štirih zmag

0
448

Na državnem prvenstvu v olimpijskem krosu v gorskem kolesarstvu so člani in članice kamniškega Calcit Bike Teama osvojili štiri zmage. V Libojah so se jih razveselili Rok Naglič, Matic Kranjec Žagar, Tajda Šoštarko in Neža Šekoranja, majico državnega prvaka je osvojil tudi Boštjan Hribovšek.

Na nekdanjem smučišču pri Libojah nad Žalcem je nedeljsko državno prvenstvo – štelo je tudi za točke slovenskega pokala SloXcup – potekalo v hudi vročini, ki je zadnje dni zajela vso Slovenijo – in že tako fizično zahtevno traso naredila še težjo.

Naglič je naslov slovenskega prvaka v članski elite konkurenci osvojil četrtič in potrdil, da je najboljši slovenski tekmovalec, stik z njim je na uvodu dirke držal Mihael Štajnar, ki pa je na koncu zaostal 2:58 minute.

»Vedel sem, da bo Mihael prvi krog želel biti spredaj. Zakaj bi se zaganjal, po domače povedano? Pustiš in čakaš. Ko imaš priložnost skušaš iti tako, da vsem ’dol pade’. Trpimo vsi. Ko sem videl, da je malo popustil, sem še malo dodal, vmes sem dva kroga popustil in v zadnjih dveh krogih še enkrat dodal,« je povedal Naglič.

Lanski zmagovalec DP na Pohorju v absolutni konkurenci Matic Kranjec Žagar je v Kotečniku končal na tretjem mestu in osvojil majico prvaka v konkurenci mlajših članov. »Skušal sem celo dirko konstantno odpeljat, svoj tempo za 7 krogov. Mi je kar uspelo, saj sem še imel moč za zadnji krog. Sem zadovoljen,« je dejal Kranjec Žagar.

Na ženski dirki elite je status favoritinje upravičila Tanja Žakelj, ki je za seboj pustila Vito Movrin na drugem in Calcitovko Marušo Naglič na tretjem mestu.

Tajda Šoštarko je slavila med deklicami do 15 let, družbo na zmagovalnem odru ji je delala tretja Ula Ravnikar Bolčina.

V konkurenci do 9 let sta se prvega in drugega mesta veselili mladi Calcitovki Zara Toff in Neža Šekoranja.

Žan Šekoranja je bil drugi med dečki do 13 let, Anamarija Kosec tretja med deklicami do 13 let, Filip Toff drugi med dečki do 11 let in v isti starostni kategoriji tretja Hana Bele Grkman.

Med veterani 1 je majico slovenskega prvaka osvojil Boštjan Hribovšek pred klubskim tekmecem Juretom Belakom. Aljoša Martinjaš je bil tretji med veterani 2.

Vsi rezultati: https://prijavim.se/uploads/5104_result.pdf?tms=1689585290

Na Semmeringu v Avstriji je na evropskem pokalu v spustu z gorskimi kolesi nastopil Maj Babačič. Slovenski prvak v konkurenci do 19 let je po težavah z zadnjim amortizerjem končal na 23. mestu. »Prvič sem vozil v Semmeringu. Od petka dalje smo imeli obvezne treninge. Na treningu pred finalom pa sem uničil zadnji amortizer, zato sem v finalu vozil s sposojenim, ki pa je imel drugačne nastavitve kot sem jih vajen, to me je stalo kakšnega boljšega mesta. Kljub vsemu sem kar zadovoljen z rezultatom, saj sem popravil čas, ki sem ga imel v kvalifikacijah.«

PR Calcit Bike Team
Oglasno sporočilo

ODDAJ KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here