Kronika Policijske postaje Domžale (od 24.7. do 30.7.2023)

0
650

24. 7. 2023
VLOM V KLET

Storilec je vlomil v večstanovanjski objekt , tako, da je skozi vrata, katera je na vzvod odprl, vstopil v notranjost prostora, od koder je odtujil moško gorsko kolo, Scott, serijskih številk AS10462962, srebrne barve. Z navedenim je lastnika oškodoval za okoli 700 eur.

24. 7. 2023
PROMETNA NESREČA S TELESNIMI POŠKODBAMI

Policisti so bili obveščeni o prometni nesreči, ki se je zgodila v križišču, ko so luči na semaforju utripale. Voznica v danem primeru ni upoštevala prometnega znaka in je zaradi izsiljevanja prednosti v križišču odvzela prednost drugemu vozilu in trčila vanj. Pri tem se je udeleženec tudi lahko telesno poškodoval. Na vozilih je nastala skupna materialna škoda okoli 5.000 eur.

25. 7. 2023
VLOM V KOLESARNICO IN TATVINA KOLESA

Policisti smo bili obveščeni o vlomu v kolesarnico. Ugotovljeno je bilo, da je storilec tekom noči neovirano prišel v kletne prostore stanovanjskega bloka in odstranil ključavnico obešanko na vratih kolesarnice ter iz nje izvršil tatvino moškega gorskega kolesa znamke Canyon, tipa AL SLX. Z dejanjem je storilec lastnika oškodoval za okoli 1.100 eur.

26. 7. 2023
VLOM V DRVARNICO IN TATVINA SKIROJA

Policisti smo bili obveščeni o vlomu v drvarnico. Ugotovljeno je bilo, da je storilec tekom noči pristopil do drvarnice ter s primernim orodjem na vzvod odprl vrata ter tako prišel v notranjost od koder je izvršil tatvino črnega električnega skiroja znamke Xaomi, tipa MI PRO 2. Z dejanjem je storilec lastnika oškodoval za okoli 500 eur.

26. 7. 2023
GOLJUFIJA PREKO SPLETA

Policisti so bili obveščeni o kaznivem dejanju goljufije. Ugotovljeno je bilo, da je storilec lažno preko interneta oglaševal nakup kripto valute in s tem oškodovanko zapeljal, da je ta na transakcijski račun storilca nakazala več kot 63.000 EUR. Po opisanem je storilec prekinil vse stike z oškodovanko. Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

27.7.2023
VLOM V OSEBNI AVTOMOBIL

Policisti smo bili obveščeni o vlomu v osebni avtomobil. Ugotovljeno je bilo, da sta dva storilca prišla na dvorišče hiše in razbila steklo na vratih parkiranega avtomobila. Iz vozila sta nato izvršila tatvino denarnice v kateri je imel lastnik osebne dokumente in nekaj denarja Z dejanjem je lastnik oškodovan za okoli 450 eur.

28. 7. 2023
VLOMI V VOZILA
Policisti so obravnavali več vlomov v osebna vozila na območju Trzina. Storilci so preko niči vlomili v vsaj tri osebna vozila tako, da so na vozilih razbili stekla in tako prišli v notranjost, katero so pregledali. Iz enega vozila so odtujili denar, iz drugega torbo z vsebino iz tretjega pa ni bilo odtujenega ničesar. Skupna materialna škoda znaša okoli 2.500 eur.

28. 7. 2023
GOLJUFIJA PREKO SPLETA

Storilec je kontaktiral občanko, ki je na spletu prodajala nekaj artiklov, pri čemer ji je z lažnim elektronskim potrdilom zatrjeval, da ji je za artikle nakazal dogovorjeni znesek na njen transakcijski račun. Z navedenim jo je zavedel, zaradi česar mu je oškodovanka posredovala podatke bančnega računa, iz katerega je storilec v nadaljevanju odtujil 1.087 eur.

28. 7. 2023 – INTERVENCIJA TER PRIDRŽANJE OSEBE
Policisti so zoper vinjenega moškega ukrepali na bazenu v Domžalah. Moški se je na javnem kraju pijan nedostojno vedel in zmerjal reditelja. Po prihodu policistov se kršitelj kljub opozorilom ni umiril, ter tudi žalil policiste. Ker ni upošteval ukazov policistov in je s kršitvami nadaljeval, mu je bila odvzeta prostost in odrejeno pridržanje. Zaradi kršitev javnega reda in miru mu je bil izdan plačilni nalog.

29. 7. 2023
ZASEG PREPOVEDANE DROGE

Policisti so imeli v postopku osebi, ki sta imeli v posesti manjšo količino prepovedanih drog. Enemu so zasegli posodico v kateri je bila posušena rastlina zelene barve, za katero se sumi, da gre za prepovedano drogo konoplja, prav tako pa so drugemu zasegli posušeno rastlino zelene barve, za katero se sumi, da gre za prepovedano drogo konopljo ter štiri zavitke bele prašnate snovi, za katero je sumi, da gre za prepovedano drogo kokain. Analiza zaseženih snovi je pokazala, da gre v obeh primerih za prepovedano drogo, zaradi česar bo kršiteljema izdana odločba v hitrem postopku.

29. 7. 2023
TATVINA KOLESA

Storilec je preko noči iz zaklenjenega strešnega avtomobilskega nosilca za kolo, odtujil gorsko kolo znamke Santa Cruz, tip 500, oranžne barve. Pri tem je poškodoval tudi nosilec za kolo. Z navedenim je nastala materialna škoda ki znaša skupno okoli 3.700 eur.

30. 7. 2023
ZASEG VOZILA
Policisti so imeli zaradi prekoračitve hitrosti v naselju v postopku voznika osebnega avtomobila, za katerega je bilo v postopku ugotovljeno tudi, da nima veljavnega vozniškega dovoljenja. Zaradi slednjega so policisti vozniku osebno vozilo zasegli in ga odpeljali v hrambo. Kršitelja čaka srečanje pri sodniku, saj bodo policisti zoper njega podali obdolžilni predlog.
________________________________________________________________________

SAMOZAŠČITA IN KRIMINALITETA
Vse  občane  ponovno  pozivamo  na večji poudarek pri samozaščitnih ukrepih (zaklepanje  vrat  stanovanj, hiš in vozil, ustrezno zavarovanje vrednejših predmetov, itd).

Naprošamo vse, da v primeru pojava kakršnihkoli posebnosti (sumljive osebe, sumljiva vozila, itd) ali pridobitve koristnih informacij, ki bi pripomogle k  ugotovitvi  storilcev  teh  protipravnih  dejanj,  le  te  sporočijo  na Policijsko   postajo   Domžale   (telefonska   številka  01/724-65-80),  na elektronski  naslov  pp_domzale.pulj@policija.si,  na brezplačno telefonsko številko 113 ali na brezplačni anonimni telefon številk 080-1200.

Policijska postaja Domžale

 

Oglasno sporočilo