Kronika Policijske postaje Domžale (od 7.8. do 13.8.2023)

0
1750

7. 8. 2023
SPUŠČEN NEVAREN PES NA OBMOČJU DOMŽAL

Policisti so bili s strani prijavitelja obveščeni, da se na območju Domžal sprehaja pes ki je nevaren in ni na povodcu. Na kraju je bilo ugotovljeno, da lastnik ni imel psa na povodcu, zaradi česar bodo zoper kršitelja uvedli hitri postopek.

7.8.2023
KAZNIVO DEJANJE DRZNE TATVINE

Policisti so bili s strani oškodovanca obveščeni, da je med vožnjo ustavil »štoparju«, slednji pa mu je med vožnjo odtujil denarnico z vsebino. Policisti bodo po vseh zbranih podatkih zoper osumljenega podali kazensko ovadbo na pristojno državno tožilstvo.

8. 8. 2023
ZAČASNI ODVZEM VOZNIŠKEGA DOVOLJENJA

Policisti so imeli v postopku voznika tovornega vozila, za katerega so ugotovili, da le tega vozi pod vplivom alkohola. Vozniku so policisti prepovedali nadaljnjo vožnjo ter mu začasno odvzeli njegovo vozniško dovoljenje, katerega bodo skupaj z obdolžilnim predlogom poslali na pristojno sodišče.

8. 8. 2023
TATVINA KOSILNICE IN LEŽALNIKOV

Policisti so bili obveščeni o tatvini kosilnice in ležalnikov. Ugotovljeno je bilo, da je storilec izpred hiše izvršil tatvino robotske kosilnice in dveh ležalnikov. Z opisanim je storilec lastnika oškodoval za okoli 1.400 EUR.

8. 8. 2023
VLOM V OSEBNI AVTOMOBIL

Policisti so bili obveščeni o vlomu v osebni avtomobil. Ugotovljeno je bilo, da je storilec s primernim orodjem na vzvod odprl vrata in izvršil tatvino denarnice z dokumenti in denarjem. Z dejanjem je lastnika oškodoval za okoli 900 Eurov.

9. 8. 2023
PRIDRŽANJE PO 157/2 ZKP IN OPRAVLJENA HIŠNA PREISKAVA
Policisti so osumljencu kaznivega dejanja Preprečitve uradne dejanja, Povzročitve splošne nevarnosti in Grožnje odvzeli prostost po 157/2 ZKP. Na podlagi odredbe sodišča je bila pri njem opravljena hišna preiskava pri kateri mu je bila zasežena večja količina nabojev različnega kalibra. Po opravljenem postopku mu je bilo pridržanje odpravljeno. Zoper njega sledi kazenska ovadba na pristojno sodišče.

9. 8. 2023
POSKUS VLOMA V OSEBNI AVTOMOBIL
Policisti so bili obveščeni o poskusu vloma v osebni avtomobil. Ugotovljeno je bilo, da je storilec s primernim orodjem na vzvod poskušal odpreti vrata, kar pa mu ni uspelo in je s kraja odšel. Z dejanjem je lastniku povzročil za okoli 500 Eurov materialne škode.

9. 8. 2023
PROMETNA NESREČA S TELESNIMI POŠKODBAMI

Policisti so bili obveščeni o prometni nesreči kolesarja. Ugotovljeno je bilo, da je kolesar, zaradi vožnje z neprilagojeno hitrostjo padel sam in se lahko telesno poškodoval. Zdravniško pomoč je iskal sam. Zaradi kršitve CPP mu je bil izdan plačilni nalog.

9.8.2023
KAZNIVO DEJANJE NASILJE V DRUŽINI IN IZREČEN UKREP PREPOVEDI PRIBLIŽEVANJA TER PRIDRŽANJE PO 157/2 ZKP

Policisti so bili obveščeni o nasilju v družini. Ugotovljeno je bilo, da je partner, v družinski skupnosti grdo in ponižujoče ravnal, jo žalil in pretepal ter jo z nasilnim omejevanjem njunih enakih pravic spravljal v podrejen položaj. Zaradi opisanega so policisti osumljenemu izrekli prepoved približevanja. Izrečeni ukrep je bil posredovan v presojo dežurni preiskovalni sodnici, ki je ukrep podaljšala na 15 dni. Ker je kršil ukrep prepovedi približevanja ter ponovno izvajal nasilje nad partnerico so mu policisti odvzeli prostost in ga pridržali po 157/2 ZKP, nakar ga bodo izročili v nadaljnji postopek pri dežurnemu preiskovalnemu sodniku na pristojnem sodišču.

10.8.2023
TATVINA REGISTRSKIH TABLIC

Policisti so bili obveščeni, da je storilec neovirano pristopil do parkiranega osebnega avtomobila in iz njega odtujil obe registrski tablici ter s tem oškodoval lastnika vozila za 40 EUR.

10.8.2023
VLOM V OSEBNI AVTOMOBIL

Policisti so bili obveščeni o vlomu v osebni avtomobil. Ugotovljeno je bilo, da je storilec s primernim orodjem na vzvod vlomil v parkiran avtomobil in iz njega izvršil tatvino vozniškega dovoljenja ter nekaj kovancev. Z dejanjem je lastnik oškodovan za okoli 450 eur.

10.8.2023
VLOM V STANOVANJSKO HIŠO

Policisti so bili obveščeni o vlomu v stanovanjsko hišo. Ugotovljeno je bilo, da je storilec s primernim orodjem na vzvod vlomil skozi pritlično okno skozi katerega je nato prišel v notranjost od koder pa ni ničesar odtujil. Z dejanjem je lastniku povzročil za okoli 1.000 EUR materialne škode.

11.8.2023
KALJENJE NOČNEGA MIRU IN PRIDRŽANJE
Policisti so posredovali v stanovanjskem bloku, kjer je kršitelj kalil nočni mir s tem da je vpil ter poslušal glasno glasbo. Zaradi navedenih kršitev je prejel plačilni nalog. Po odhodu policistov s kraja je isti kršitelj s svojim početjem ponovno kalil nočni mir, zaradi česar so policisti ponovno posredovali. Ker kršitelj v pijanem stanju kljub ukazu policista, naj s kršitvijo preneha, le tega ni upošteval, so mu policisti odvzeli prostost in odredili pridržanje. Zaradi kršitev Zakona o javnem redu in miru je kršitelj ponovno prejel plačilni nalog.

12. 8. 2023
TATVINA KOLESA

Policisti so bili obveščeni o tatvini kolesa. Ugotovljeno je bilo, da je storilec izpred prodajalne izvršil tatvino moškega gorskega kolesa znamke Fuji, Nevada 29 3.0 LTD, oranžne barve, št. okvirja WBD215L0353. Z opisanim je storilec lastnika oškodoval za okoli 500 eur.

13.08.2023
NAJDEN NAKIT V HOMCU

Policisti so bili s strani gasilcev obveščeni, da so med naplavinami našli 4 x ženski zlati prstan in 1 x zlata verižica z obeski. Na podlagi Zapisnika o najdbi je bil le ta zesežen in se se hrani na tukajšnji policijski postaji. V kolikor le to pogreša in dokaže lastništvo se naj zglasi, da se mu predmeti vrnejo.
______________________________________________________________________

SAMOZAŠČITA IN KRIMINALITETA
Vse  občane  ponovno  pozivamo  na večji poudarek pri samozaščitnih ukrepih (zaklepanje  vrat  stanovanj, hiš in vozil, ustrezno zavarovanje vrednejših predmetov, itd).

Naprošamo vse, da v primeru pojava kakršnihkoli posebnosti (sumljive osebe, sumljiva vozila, itd) ali pridobitve koristnih informacij, ki bi pripomogle k  ugotovitvi  storilcev  teh  protipravnih  dejanj,  le  te  sporočijo  na Policijsko   postajo   Domžale   (telefonska   številka  01/724-65-80),  na elektronski  naslov  pp_domzale.pulj@policija.si,  na brezplačno telefonsko številko 113 ali na brezplačni anonimni telefon številk 080-1200.

Policijska postaja Domžale

Oglasno sporočilo