Kronika Policijske postaje Domžale (od 21.8. do 26.8.2023)

0
355

21. 8. 2023
VLOM V OSEBNI AVTOMOBIL

Policisti so bili obveščeni o vlomu v osebni avtomobil. Ugotovljeno je bilo, da je storilec z razbijanjem stekla na vozilu vlomil v njegovo notranjost in iz torbice, katero je oškodovanka imela v prtljažnem delu vozila, odtujil denarnico z vsebino. Z dejanjem je storilec lastnico oškodoval za okoli 500 EUR. V zvezi opisanega policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

22. 8. 2023
TATVINA DELOV DELOVNEGA STROJA

Policisti so bili obveščeni o tatvini delov delovnega stroja. Ugotovljeno je bilo, da je storilec iz parkirišča odtujil tri izkopne žlice za delovni stroj in z dejanjem podjetje oškodoval za okoli 9.000 EUR. V zvezi opisanega policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

22. 8. 2023
VLOM V GARAŽO IN LOPO

Policisti so bili obveščeni o vlomu v garažo in lopo. Ugotovljeno je bilo, da je storilec z lomljenjem cilindričnega vložka ključavnice vhodnih vrat vlomil v garažo in iz nje odtujil traktorsko kosilnico. Prav tako je storilec z lomljenjem cilindričnega vložka ključavnice vhodnih vrat vlomil v kovinsko lopo in iz nje odtujil avtomobilsko prikolico in strižno koso BCS. Z dejanjem je storilec lastnika oškodoval za okoli 7.450 EUR. V zvezi opisanega policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

23. 8. 2023
TATVINA DENARNICE

Policisti so bili obveščeni o tatvini denarnice z vsebino. Ugotovljeno je bilo, da je storilec iz okenske police, v garderobi podjetja, odtujil tam odloženo denarnico z vsebino. Z dejanjem je storilec lastnika oškodoval za okoli 700 EUR. V zvezi opisanega policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

23. 8. 2023
INTERVENCIJA – PRIDRŽANJE PO 109/II ZP-1

Policisti so bili obveščeni o kršitvi javnega reda in miru v stanovanju več stanovanjske hiše. Ugotovljeno je bilo, da je opita partnerica žalila in vpila na svojega izvenzakonskega partnerja, ter iz stanovanja pred več stanovanjsko hišo metala hrano in pijačo. Ker se vinjena kršiteljica kljub opozorilom in zakonitim ukazom policistov ni umirila in je s kršitvami nadaljevala, ji je bila na podlagi 109/II ZP-1 odvzeta prostost in odrejeno pridržanje. Zaradi kršitev določil ZJRM-1 so policisti kršiteljici izdali plačilni nalog.

24. 8. 2023
GOLJUFIJA

Policisti so bili obveščeni o kaznivem dejanju goljufija. Ugotovljeno je bilo, da je storilec preko spleta, z namenom, da si pridobi premoženjsko korist, s prikrivanjem dejanskih okoliščin oziroma z vzpostavitvijo lažne spletne strani NLB banke zavedel oškodovanko, da je ta v lažno spletno stran vpisala svoje uporabniške podatke, s pomočjo katerih je nato storilec vstopil v njeno spletno banko in nato izvršil tri plačila v skupnem znesku 20.000 EUR. V zvezi opisanega policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

25. 8. 2023
ZAČASNO ODVZEM VOZNIŠKEGA DOVOLJENJA

Policisti so imeli v postopku voznika tovornega vozila, za katerega so ugotovili, da le tega vozi pod vplivom alkohola. Policisti so vozniku prepovedali nadaljnjo vožnjo, mu začasno odvzeli njegovo vozniško dovoljenje, katerega bodo skupaj z obdolžilnim predlogom poslali na pristojno sodišče.

26. 8. 2023
PROMETNA NESREČA I. KATEGORIJE

Policisti so bili obveščeni o prometni nesreči I. kategorije. Ugotovljeno je bilo, da je tuji voznik osebnega avtomobila zaradi izsiljevanja prednosti trčil v voznika osebnega avtomobila. Tujec je bil zaradi kršitve določil ZPrCP s strani policistov mandatno kaznovan, pri čemer je globo na kraju poravnal. V prometni nesreči je nastala skupna materialna škoda v višini cca. 25.000 EUR.

OPOZORILO – ZAČETEK ŠOLSKEGA LETA 2023/2024
Novo šolsko leto je pred vrati in to je čas, ko se na naših cestah poveča število otrok. Zagotavljanje varnosti otrok v prvih septembrskih dneh je tudi ena ključnih nalog policije. V skladu z usmeritvami na področju zagotavljanja varnosti cestnega prometa bomo policisti tudi letos ob začetku šolskega leta izvajali ustaljene aktivnosti, s stalno navzočnostjo ob šolah in šolskih poteh in s tem dodatno prispevali k umirjanju prometa. Ob tem velja opozoriti, da naj bo skrb za tiste, ki prvič stopajo na šolske poti, še toliko večja, saj predvsem prvošolčki še ne poznajo vseh nevarnosti, s katerimi se lahko srečajo na šolskih poteh in v vsakdanjem prometu. Prav tako velja omeniti, da učenci, ki se po dolgih počitnicah razigrani vračajo v šolske klopi, še niso pozorni na obnašanje v prometu.

Ob tem nagovarjamo starše, da ne pozabite, da ste vi tisti, ki odigrate ključno vlogo pri učenju in ozaveščanju o obnašanju v prometu vašega otroka, ostale voznike v cestnem prometu pa posebej opozarjamo, da prilagodite hitrost vožnje v naseljih, še posebej v bližini šol, vrtcev in na šolskih poteh ter polagate dodatno pozornost na najmlajše udeležence v cestnem prometu, saj lahko le skupaj naredimo največ za varnost naših najmlajših udeležencev v cestnem prometu.

OPOZORILO – SAMOZAŠČITA IN KRIMINALITETA
Vse občane opozarjamo na povečan pojav tatvin koles. Občanom svetujemo, da kolesa ustrezno fizično zavarujejo pred tatvinami in jih ne puščajo nezavarovanih.

Vse občane pozivamo na večji poudarek pri samozaščitnih ukrepih (zaklepanje vrat stanovanj, hiš in vozil, ustrezno zavarovanje vrednejših predmetov, itd). Prav tako gre posebno pozornost nameniti obiskom neznanih oseb, ki pod različnimi pretvezami zbirajo različne predmete oziroma sredstva (ali pa ponujajo različne usluge – električarske storitve, dimnikarske storitve, odvoz materiala, itd), kajti, zaznavamo, da prihaja tudi do tovrstnih oblik kaznivih ravnanj (največkrat nad starejšimi osebami), kjer storilci zamotijo oškodovance (na zgoraj opisane načine) in nato izvršijo tatvino vrednejših predmetov ali/in denarja iz stanovanjskih objektov.

Policisti policijske postaje Domžale naprošamo vse, da v primeru pojava kakršnihkoli posebnosti (sumljive osebe, sumljiva vozila, itd) ali pridobitve koristnih informacij, ki bi pripomogle k ugotovitvi storilcev teh protipravnih dejanj, le te sporočijo na Policijsko postajo Domžale (telefonska številka 01/724-65-80), na elektronski naslov pp_domzale.pulj@policija.si, na brezplačno telefonsko številko 113 ali na brezplačni anonimni telefon številk 080-1200.

Policijska postaja Domžale

Oglasno sporočilo