Kronika Policijske postaje Domžale (od 18.9. do 24.9.2023)

0
863

18. 9. 2023 – VLOM V VRTNO LOPO
Policisti so bili obveščeni o vlomu v vrtno lopo. Ugotovljeno je bilo, da je storilec neovirano pristopil do zaklenjene vrtne lope, kjer je s primernim orodjem, na vzvod, odprl vhodna vrata in iz notranjosti odtujil moško treking kolo znamke KTM, črne barve. Z opisanim je storilec lastnika oškodoval za okoli 620 EUR. Policisti v zvezi opisanega nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

21. 9. 2023 – VLOM V GARAŽO
Policisti so bili obveščeni o vlomu v garažo. Ugotovljeno je bilo, da je storilec neovirano pristopil do vrat garaže, katera je s primernim orodjem, na vzvod, odprl vrata in iz notranjosti odtujil črno električno kolo znamke Orbea, tip Wild FS H10. Z opisanim je storilec lastnika oškodoval za okoli 4.800 EUR. Policisti v zvezi opisanega nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

22. 9. 2023 – GOLJUFIJA
Policisti so bili obveščeni o kaznivem dejanju goljufije. Ugotovljeno je bilo, da je storilec na medmrežju, z namenom, da bi si pridobil protipravno premoženjsko korist, lažno oglaševal prodajo izdelka in s tem oškodovanca zapeljal, da je ta na svojo škodo, na bančni račun v tujini nakazal skupno 4.270 EUR za nakup izdelka katerega pa mu storilec ni dostavil. Policisti v zvezi opisanega nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

23. 9. 2023 – ZASEG NEREGISTRIRANEGA MOPEDA
Policisti so imeli v postopku voznika neregistriranega mopeda za katerega je bilo v postopku ugotovljeno tudi, da moped vozi brez veljavnega vozniškega dovoljenja. Zaradi navedenega so policisti vozniku na podlagi 23. člena ZPrCP zasegli moped in ga s pogodbeno avtovleko odpeljali v hrambo. Zoper voznika bodo policisti podali obdolžilni predlog na pristojno sodišče.

24. 9. 2023 – PROMETNA NESREČA I. KATEGORIJE
Policisti so bili obveščeni o prometni nesreči I. kategorije. Ugotovljeno je bilo, da je v prometni nesreči I. kategorije samoudeležen voznik osebnega avtomobila, kateri je zaradi vožnje preblizu desnemu robu vozišča, trčil v postavljeni prometni znak. Vozniku so policisti zaradi kršitve določil ZPrCP izdali plačilni nalog. V zgoraj opisanem je nastala skupna materialna škoda v višini cca. 700 EUR.

24. 9. 2023 – ZASEG NEREGISTRIRANEGA MOPEDA
Policisti so imeli v postopku voznika neregistriranega mopeda za katerega je bilo v postopku ugotovljeno še, da moped vozi brez veljavnega vozniškega dovoljenja. Zaradi navedenega so policisti vozniku KZM na podlagi 23. člena ZPrCP zasegli in ga s pogodbeno avtovleko odpeljali v hrambo. Zoper voznika bodo policisti podali obdolžilni predlog na pristojno sodišče.

OPOZORILO – SAMOZAŠČITA IN KRIMINALITETA
Vse občane opozarjamo na povečan pojav tatvin koles in vlomov. Občanom svetujemo, da kolesa ustrezno fizično zavarujejo pred tatvinami in jih ne puščajo nezavarovanih. Prav tako vse občane pozivamo na večji poudarek pri samozaščitnih ukrepih za zavarovanje svojega premoženja (zaklepanje vrat stanovanj, hiš in vozil, ustrezno zavarovanje vrednejših predmetov, odstranitev vrednejših vozil iz vozila, itd).

Policisti policijske postaje Domžale naprošamo vse, da v primeru pojava kakršnihkoli posebnosti (sumljive osebe, sumljiva vozila, itd) ali pridobitve koristnih informacij, ki bi pripomogle k ugotovitvi storilcev teh protipravnih dejanj, le te sporočijo na Policijsko postajo Domžale (telefonska številka 01/724-65-80), na elektronski naslov pp_domzale.pulj@policija.si, na brezplačno telefonsko številko 113 ali na brezplačni anonimni telefon številk 080-1200.

Policijska postaja Domžale

Oglasno sporočilo

ODDAJ KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here