V Kranju podelili priznanja najboljšim v domačih pokalnih tekmovanjih 2023

0
113

V kranjskem Cineplexxu je Odbor za gorsko kolesarstvo in BMX Kolesarske zveze Slovenije podelil priznanja najboljšim v sezoni 2023 v pokalnem tekmovanju za gorske kolesarje v krosu SloXcup, 20Chocolate Downhill cup v spustu SloEnduru v enduru ter Pumpaj Slovenija in pokalu Slovenija BMX. Kamniški Calcit Bike Team je sezono končal na 1. mestu v pokalni razvrstitvi ekip ter pokalni razvrstitvi perspektivnih ekip, na izjemnem 3. mestu je bil tudi v pokalni razvrstitvi ekip v spustu.
Naši tekmovalci so priznanja posamično prejeli tako v krosu, spustu in enduru. Kar 11 članov je v svoji kategoriji končalo v top 3 sezone.
V skupnem seštevku člani+U23 sta na prvih dveh mestih končala Calcitovca Rok Naglič in Matic Kranjec Žagar, slednji je dobil skupni seštevek kategorije U23. Med ženskami v članski in U23 kategoriji je Maruša Naglič osvojila končno 3. mesto.
Jaka Tominšek je pokalno sezono med mlajšimi mladinci do 17 let končal na 2. mestu, Maks Majnik je bil 2. med dečki do 15 let. V isti starostni kategoriji deklet je skupni seštevek osvojila Tajda Šoštarko.
Med amaterji je največ točk zbral Timotej Bonifer, med veterani 1 sta 1. in 2. mesto osvojila naša Boštjan Hribovšek in Jure Belak, Bojan Kemperl je bil 2. med veterani 3.
V klubskem točkovanju se je v sezoni 2023 najbolj izkazal Calcit Bike Team, ki je dobil tudi priznanje za najbolj perspektivno ekipo v sezoni 2023. Kamniško moštvo je sicer vse od leta 2009 najuspešnejši klub slovenskega pokala v krosu.
Naši tekmovalci in tekmovalke so se odlično kosali s tekmeci tudi v pokalu spusta. V seštevku kategorije ženske je bila tretja v sezoni Ana Inkret. Med mladinci je na 1. mestu končal Maj Babačič, med mlajšimi mladinci pa Matej Osolin. Gabriel Nosan je bil 2. med dečki do 15 let. Calcit Bike Team je ekipni seštevek sezone sklenil na 3. mestu.
Ana Inkret in Maj Babčič sta se vrnila na oder še po svoji priznanji v disciplini enduro, saj je bila Ana 2. v seštevku sezone med mlajšimi mladinkami, Maj pa 2. med mladinci.

Foto: Frane Kranjec/prijavim.se
PR Calcit Bike Team


Oglasno sporočilo