Kronika Policijske postaje Kamnik (od 20.11. do 26.11.2023)

0
1398

20.11.2023
POŠKODOVANJE OKNA
Policisti so v Šmarci obravnavali poškodovanje okna na stanovanjski hiši. Neznani storilec je v jutranjem času, vzel betonsko kocko in jo vrgel v okno v prvem nadstropju stanovanjske hiše in ga poškodoval. Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil in ustrezno ukrepajo.

21.11.2023
TATVINA POKROVČKA
Policisti smo bili obveščeni o tatvini pokrovčka za šobe iz vozila znamke Volkswagen Tiguan, ki je bilo parkirano v Kamniku. Sledi kazenska ovadba na sodišče.

PROMETNA NESREČA S POBEGOM
Policisti smo bili obveščeni o prometni nesreči s pobegom na parkirišču v Mostah. Na kraju ugotovljeno, da je neznani voznik z neznanim vozilom trčil v parkirano vozilo in s kraja odpeljal, ne da bi udeležencu nudil svoje podatke. Policisti so z zbiranjem obvestil izsledili voznika in ugotovili, da je vozil vozilo pod vplivom alkohola in mu odredili strokovni pregled. Na kraju je bilo odvzeto vozniško dovoljenje, zoper voznika pa sledi hitri postopek z odločbo.

22.11.2023
VOŽNJA POD VPLIVOM ALKOHOLA
Policisti so imeli v Spodnjih Stranjah v postopku voznika, ki je vozil vozilo pod vplivom alkohola, zaradi česar mu je bilo začasno odvzeto vozniško dovoljenje, ki bo z Obdolžilnim predlogom poslano na Okrajno sodišče.

PONAREJEN BANKOVEC
V Novi Ljubljanski banki so odkrili bankovec za 50 eurov, ki naj bi bil ponarejen. Policisti smo bankovec zasegli in poslali v ekspertizo, po kateri sledi kazenska ovadba.

ZASEG PREPOVEDANE DROGE
Policisti so imeli v postopku osebo, ki je imela v posesti manjšo količino prepovedane droge. Zaseženo bodo policisti poslali v analizo in v primeru pozitivne analize bodo policisti zoper kršitelja uvedli hitri postopek z izdajo odločbe o prekršku.

23.11.2023
ROMANTIČNA PREVARA PREKO SPLETA
Na policijsko postajo se je zglasila občanka in prijavila romantično goljufijo preko spleta. V septembru je preko socialnega omrežja Facebook spoznala osebo, s katero se je daljše obdobje dopisovala in se čustveno povezala. Tako ji je neznanec izpovedal svojo življenjsko zgodbo in jo s tem prepričal, da mu je nakazala večjo vsoto denarja. Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil in ustrezno ukrepajo.

KRŠITEV PREPOVEDI PRIBLIŽEVANJA
Policisti so bili obveščeni o kršitvi ukrepa prepovedi približevanja. Z razgovori ugotovljeno, da je kršitelj s tem, da je na naslovu hotel vročiti obvestilo, dejansko kršil ukrep, zaradi česar mu je bil na podlagi 162/III člena ZNPPol izdan plačilni nalog.

24.11.2023
PROMETNA NESREČA
Policisti so v križišču v naselju Moste obravnavali prometno nesrečo z udeležbo treh vozil, do katere je prišlo zaradi nepravilnega premika voznice, ki je nato sprožilo verižno trčenje še dveh vozil. Povzročiteljici je bil na kraju izdan plačilni nalog po zakonu v cestnem prometu.

KONTROLA GOSTINSKIH LOKALOV NA OBMOČJU PP KAMNIK, SKUPAJ Z DELAVCI TIRS IN FURSA
Policisti PP Kamnik so skupaj z delavci TIRS in FURSA opravili nadzor nad gostinskimi lokali.

POSKUS VLOMA V KAVARNO
Policisti smo bili obveščeni o poskusu vloma v kavarno. Na kraju je bilo ugotovljeno, da je neznani storilec pristopil do objekta, kjer je dvignil roleto nato pa v okno vrgel večji kamen tako, da se je dvojno steklo okna razbilo. Neznani storilec v notranjost kavarne ni prišel prav tako ni bilo ničesar odtujenega, zato je dejanje ostalo pri poskusu. Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

25.11.2023
PROMETNA NESREČA
Policisti so Radomljah obravnavali prometno nesrečo, zaradi nepravilnega prehitevanja voznika, ki je vozil vozilo brez veljavnega vozniškega dovoljenja in pod vplivom alkohola. Prav tako se je s kraja prometne nesreče odpeljal naprej, ne da bi oškodovancema nudil svoje podatke. Na kraju je bilo vozilo zaseženo in odpeljano v hrambo. Povzročitelju je bil na kraju izdan plačilni nalog po zakonu v cestnem prometu, zoper njega pa sledi še obdolžilni predlog na pristojno sodišče.

ZASEG VOZILA
Policisti so imeli v postopku voznika osebnega avtomobila, za katerega je bilo ugotovljeno, da le tega vozi brez veljavnega vozniškega dovoljenja. Zaradi opisanega so policisti vozniku vozilo zasegli in ga s pogodbeno avto vleko odpeljali v hrambo. Zoper voznika bodo policisti podali obdolžilni predlog na sodišče.

26.11.2023
PROMETNA NESREČA
V Cirkušah se je zgodila prometna nesreča z manjšo materialno škodo, v kateri so udeleženci izpolnjevali vse pogoje za vožnjo v cestnem prometu. Na kraju je bilo izdano le obvestilo o odstopu od ogleda prometne nesreče.

Policijska postaja Kamnik

Oglasno sporočilo

ODDAJ KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here