Kronika Policijske postaje Domžale (od 18.12. do 24.12.2023)

0
711

18.12.2023
PROMETNA NESREČA S TELESNIMI POŠKODBAMI

Policisti so bili obveščeni o prometni nesreči s telesnimi poškodbami. Na kraju je bilo ugotovljeno, da so bila v prometni nesreči udeležena tri vozila. Do prometne nesreče je prišlo zaradi vožnje z neprilagojeno hitrostjo enega izmed voznikov. Na vozilih je nastala materialna škoda okoli 3.000 EUR, eden izmed voznikov pa se je v prometni nesreči lahko telesno poškodoval in je bil z reševalnim vozilom odpeljan v UBKC Ljubljana. Policisti so povzročitelju prometne nesreče na kraju izdali plačilni nalog.

19.12.2023
TATVINA GOTOVINE IZ TRGOVINE

Policisti smo bili obveščeni o tatvini gotovine v trgovini. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec izkoristil nepazljivost zaposlenih ter v pisarni trgovine iz sefa, katerega je pred tem odklenil z originalnim ključem, odtujil za okoli 6.000 EUR gotovine.

20.12.2023
VLOM V HIŠO

Policisti so obravnavali vlom v stanovanjsko hišo, kjer je storilec s primernim orodjem na vzvod vlomil skozi okno, pregledal notranjost ter iz notranjosti odtujil več kosov različne zlatnine in denar. S tem dejanjem je lastnico oškodoval za okoli 2.200 EUR.

21.12.2023
NASILJE V DRUŽINI, PRIDRŽANJE DO PRIVODA K PREISKOVALNEMU SODNIKU

Policisti so bili obveščeni o kaznivem dejanju Nasilja v družini. Zaradi teže dejanja je bilo storilcu odrejeno pridržanje in je bil priveden k preiskovalnemu sodniku, ki pa je zoper storilca izrekel ukrep prepovedi približevanja.

21.12.2023
POSKUS DRZNE TATVINE

Policisti so bili obveščeni o poskusu drzne tatvine, saj naj bi se neznanca predstavljala kot uslužbenca mobilnega operaterja in s pretvezo o namestitvi interneta vstopila v stanovanjsko hišo, zamotila lastnico in pregledala notranjost, nato pa s kraja odpeljala, ne da bi karkoli odtujila.

21.12.2023
PROMETNA NESREČA S TELESNIMI POŠKODBAMI

Policisti so bili obveščeni o prometni nesreči z udeležbo dveh vozil. Na kraju je bilo ugotovljeno, da je povzročitelj zaradi napačne smeri vožnje trčil v prednji del vozila, ki je pravilno pripeljalo iz nasprotne smeri. Nastala je materialna škoda za okoli 12.000 EUR. Na kraju so vsi udeleženi tožili po bolečinah zato so bili z reševalnim vozilom odpeljani na zdravniški pregled. Povzročitelju je bil na kraju izdan plačilni nalog s predpisano globo.

21.12.2023
ZASEG PREPOVEDANE DROGE

Policisti so imeli v postopku osebo, ki je imela v posesti snov, za katero se sumi, da gre za prepovedano drogo. Snov je bila osebi odvzeta in bo poslana v nadaljnjo analizo. V kolikor bo ugotovljeno, da gre za prepovedano drogo bo zoper kršitelja napisana odločba v hitrem postopku.

21.12.2023
VOŽNJA POD VPLIVOM ALKOHOLA

Policisti so imeli v postopku voznika tovornega vozila, s katerim je bil opravljen preizkus alkoholiziranosti, slednji pa je ob pravilni uporabi pokazal 0.71 mg/l. Nadaljnja vožnja mu je bila prepovedana. Zoper kršitelja bo napisan obdolžilni predlog sodniku za prekrške.

22. 12. 2023
VLOM V KLET IN TATVINA KOLES V TRZINU

Policisti so bili obveščeni o vlomu v klet in tatvini koles. Z zbiranjem obvestil je bilo ugotovljeno, da je storilec v času od 21. 12. 2023 do 22. 12. 2023 s kleti odtujil dve kolesi.

22.12.2023
VOŽNJA POD VPLIVOM ALKOHOLA

Policisti so imeli v postopku voznika osebnega vozila, s katerim je bil opravljen preizkus alkoholiziranosti, slednji pa je ob pravilni uporabi pokazal 0.64 mg/l. Nadaljnja vožnja mu je bila prepovedana. Zoper kršitelja bo napisan obdolžilni predlog sodniku za prekrške.

23.12.2023
VOŽNJA POD VPLIVOM ALKOHOLA

Policisti so imeli v postopku voznico osebnega vozila, s katero bil opravljen preizkus alkoholiziranosti, slednji pa je ob pravilni uporabi pokazal 0.74 mg/l. Nadaljnja vožnja ji je bila prepovedana. Zoper kršiteljico bo napisan obdolžilni predlog sodniku za prekrške.

23.12.2023
VOŽNJA BREZ VELJAVNEGA VOZNIŠKEGA DOVOLJENJA IN KAZNIVO DEJANJE PONAREJANJA LISTIN

Policisti so imeli v postopku voznika osebnega avtomobila, ki se je pri kontroli izkazal s ponarejenim vozniškim dovoljenjem. Ponarejen dokument mu je bil zasežen in bo poslan v pregled, zoper storilca pa sledi kazenska ovadba. Prav tako mu je bilo zaseženo vozilo, saj ni imel opravljenega vozniškega izpita. Zaradi navedenega se bo kršitelj zagovarjal pred sodnikom za prekrške.

24.12.2023
POSKUS VLOMA V AVTOMOBIL

Policisti so bili obveščeni o vlomu v osebni avtomobil. Na kraju je bilo ugotovljeno, da je neznani storilec na neugotovljen način razbil steklo na vratih prtljažnika, vendar iz vozila ni ničesar odtujil. Z dejanjem je lastnici povzročil za okoli 500 EUR materialne škode.

OPOZORILO – SAMOZAŠČITA IN KRIMINALITETA
Vse občane opozarjamo na povečan pojav tatvin in vlomov. Vse občane pozivamo na večji poudarek pri samozaščitnih ukrepih za zavarovanje svojega premoženja (zaklepanje vrat stanovanj, hiš in vozil, ustrezno zavarovanje vrednejših predmetov, odstranitev vrednejših predmetov iz vozila, itd).

Policisti policijske postaje Domžale naprošamo vse, da v primeru pojava kakršnihkoli posebnosti (sumljive osebe, sumljiva vozila, itd) ali pridobitve koristnih informacij, ki bi pripomogle k ugotovitvi storilcev teh protipravnih dejanj, le te sporočijo na Policijsko postajo Domžale (telefonska številka 01/724-65-80), na elektronski naslov pp_domzale.pulj@policija.si, na brezplačno telefonsko številko 113 ali na brezplačni anonimni telefon številk 080-1200.

Policijska postaja Domžale

Oglasno sporočilo

ODDAJ KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here