Kronika Policijske postaje Domžale (od 25.12. do 31.12.2023)

0
478

25. 12. 2023
VLOM V VRTNE LOPE

Policisti so bili obveščeni o vlomu v vrtne lope. NN storilec je iz zaklenjene vrtne lope odtujil kosilnico in pretvornik za elektriko, lastnici je odtujil 24 alkoholnih pijač, tretji lastnici pa otroški skiro, plastično mizo in 4 plastične stole, s tem da je z neznanim orodjem preščipnil ključavnico na vseh treh vrtnih lopah, nato pa pristopil še do dveh vrtnih lopa, ter z neznanim primernim orodjem odtrgal ključavnico, vstopil v notranjost, od koder pa ni ničesar odtujil. S tem dejanjem je oškodoval lastnike za okoli 730 EUR.

27. 12. 2023 – GOLJUFIJA
Policisti so bili obveščeni o kaznivem dejanju goljufije. Ugotovljeno je bilo, da je storilec preko spleta lažno zatrjeval oškodovancu, da se mu bo obrestovalo vlaganje v kripto valute in ga s tem zapeljal, da je oškodovanec storilcu omogočil oddaljen dostop do njegovega mobilnega telefona, nakar je storilec dostopil do spletne banke oškodovanca in z njegovega računa vzel 4.195 EUR.

28. 12. 2023
POSKUS VLOMA V GRADBENI KONTEJNER

Policisti so bili obveščeni o poskusu vloma v gradbeni kontejner. Na kraju je bilo ugotovljeno,, da je NN storilec z neznanim primernim orodjem na vzvod odprl zaklenjena vrata na bivalnem zabojniku in kovinski lopi, tako prišel v notranjost iz katere pa ni ničesar odtujil. Nastala je materialna škoda, ki zna okoli 100 EUR.

28. 12. 2023
ZAČASNI ODVZEM VOZNIŠKEGA DOVOLJENJA

Policisti so imeli v postopku voznika osebnega vozila, s katerim je bil opravljen preizkus alkoholiziranosti, slednji pa je ob pravilni uporabi pokazal 0.66 mg/l. Nadaljnja vožnja mu je bila prepovedana. Zoper kršitelja bo napisan obdolžilni predlog.

29. 12. 2023
PROMETNA NESREČA I. KATEGORIJE IN VOŽNJA POD VPLIVOM ALKOHOLA

Policisti so obravnavali prometno nesrečo z materialno škodo v kateri sta bila udeležena voznika osebnih avtomobilov. Do prometne nesreče je prišlo zaradi nepravilnega prehitevanja. V postopku z enim od voznikov so policisti ugotovili še, da je le ta vozil osebni avtomobil pod vplivom alkohola. Zaradi slednjega so policisti kršitelju prepovedali nadaljnjo vožnjo in mu izdali plačilni nalog. V prometni nesreči je nastala materialna škoda v višini okoli 10.000 eur.

OPOZORILO – SAMOZAŠČITA IN KRIMINALITETA
Vse občane opozarjamo na povečan pojav tatvin in vlomov. Vse občane pozivamo na večji poudarek pri samozaščitnih ukrepih za zavarovanje svojega premoženja (zaklepanje vrat stanovanj, hiš in vozil, ustrezno zavarovanje vrednejših predmetov, odstranitev vrednejših predmetov iz vozila, itd).

Policisti policijske postaje Domžale naprošamo vse, da v primeru pojava kakršnihkoli posebnosti (sumljive osebe, sumljiva vozila, itd) ali pridobitve koristnih informacij, ki bi pripomogle k ugotovitvi storilcev teh protipravnih dejanj, le te sporočijo na Policijsko postajo Domžale (telefonska številka 01/724-65-80), na elektronski naslov pp_domzale.pulj@policija.si, na brezplačno telefonsko številko 113 ali na brezplačni anonimni telefon številk 080-1200.

Policijska postaja Domžale

Oglasno sporočilo

ODDAJ KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here