Kronika Policijske postaje Kamnik (od 25.12. do 31.12.2023)

0
619

25.12.2023
POŠKODOVANJE VETROBRANSKEGA STEKLA NA VOZILU
Policisti so bili obveščeni, da je neznani storilec preko noči na dvorišču stanovanjske hiše z neznanim predmetom poškodoval vetrobransko steklo na osebnem vozilu. Za lastnika je nastala materialna škoda v višini 500 eur. Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil in zoper storilca sledi kazenska ovadba na tožilstvo.

POVOŽENJE DIVJADI
Policisti so obravnavali prometno nesrečo v naselju Nasovče, kjer je občanka trčila v srno, izdano obvestilo o odstopu od ogleda prometne nesreče.

26.12.2023
PRIJAVA GROŽENJ
Na PP Kamnik se zglasil občan in podal prijavo za kaznivo dejanje groženje. Sledi zbiranje obvestil in kazenska ovadba na tožilstvo.

INTERVENCIJA IN NUDENA ASISTENCA
Policisti so bili obveščeni, da ima občan Kamnika psihične težave, ter da grozi družinskemu članu. Ob prihodu na kraj so policisti osebo obvladovali do prihoda dežurne ekipe Zdravstvenega doma Kamnik, kjer je zdravnik odredil prisilno hospitalizacijo v psihiatrični bolnišnici Polje in zaprosil policiste za asistenco pri prevozu pacienta.

POŽIG ZABOJNIKOV ZA SMETI
Policisti so bili obveščeni, da pri vežici na pokopališču Kamnik gori zabojnik za sveče. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec zanetil ogenj in s tem poškodoval zabojnike za različne odpadke. Dva zabojnika sta v celoti pogorela, eden pa delno. Požar so pogasili gasilci. Nastala je materialna škoda cca. 450 EUR. Sledi zbiranje obvestil in kazenska ovadba zoper storilca.

27.12.2023
TATVINA OSEBNEGA VOZILA
Policisti so bili obveščeni o tatvini osebnega vozila s parkirnega prostora v centru Kamnika. Ukradeno vozilo in storilce je tekom dneva izsledila patrulja PP Gornje Radgone. Storilcem je bila odvzeta prostost in odrejeno pridržanje, osebno vozilo pa je bilo zaseženo in kasneje vrnjeno lastniku. Zoper storilce bo vložena kazenska ovadba na tožilstvo.

ZATAJITEV DENARJA NA BANKOMATU
Na PP se je zglasila občanka in povedala, da je na bankomatu opravila dvig 100 EUR, ki jih je pozabila vzeti iz reže bankomata, nato pa je njen denar našel neznanec in si ga prisvojil. Policisti so sprejeli Zapisnik za kaznivo dejanje zatajitev in bodo v nadaljevanju zbrali obvestila in dokaze zoper storilca in ga ovadili tožilstvu.

POŠKODOVANJE LAMELNE OGRAJE
Policisti so bilo obveščeni da je neznani storilec od 22.12.2023 do 27.12.2023 poškodoval lamelno zunanjo ograjo. Za lastnike je nastala škoda v višini 100 EUR. Opravljen ogled, sledi kazenska ovadba zoper storilca.

TATVINA OSEBNEGA VOZILA
Policisti so bili obveščeni o tatvini osebnega vozila z dvorišča stanovanjske hiše v Kamniku. Ukradeno vozilo je tekom dneva izsledila patrulja PPP Ljubljana na območju Ljubljane. Osebno vozilo je bilo zaseženo in kasneje vrnjeno lastniku. Zoper storilce bo vložena kazenska ovadba na tožilstvo.

TATVINA OSEBNEGA VOZILA
Policisti so bili obveščeni o tatvini osebnega vozila s parkirnega prostora v centru Kamnika. Ukradeno vozilo in storilce je tekom dneva izsledila patrulja PP Gornje Radgone. Storilcem je bila odvzeta prostost in odrejeno pridržanje, osebno vozilo pa je bilo zaseženo in kasneje vrnjeno lastniku. Zoper storilce bo vložena kazenska ovadba na tožilstvo.

VLOM
Policisti so bili obveščeni o vlomu v poslovni prostor na območju Kamnika. Z zbiranjem obvestil je bilo ugotovljeno, da je neznani storilec, oblečen v črne hlače, rdečo vetrovko in rjavo kapo s šiltom, višje, suhe postave, z neznanim predmetom odstranil notranji del cilindričnega vložka in vstopil v notranjost poslovnega prostora v Kamniku. Iz notranjosti je odtujil kovček z vrtalnikom znamke Mikita, kovance iz blagajne in ročno svetilko. Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil za izsleditev storilca.

28.12.2023
PROMETNA NESREČA I. KATEGORIJE V KAMNIKU
V Kamniku je prišlo do prometne nesreče. Voznik osebnega vozila je vozil po RC Kamnik-Stahovica, kjer je pri velikem jezu zapeljal na pesek, ki je ob cesti zaradi poplav in zapeljal desno izven vozišča. Voznik ni bil poškodovan, nastala je manjša materialna škoda, udeleženec je opravil preizkus alkoholiziranosti 0.00 mg/l. Izdano obvestilo o odstopu od ogleda prometne nesreče.

POŠKODOVANJE BOŽIČNIH LUČK
Policisti so bili obveščeni, da je neznana oseba poškodovala zunanje božične lučke, katere so bile nameščene na zunanji ograji poslovnega objekta. Za lastnika je nastala materialna škoda cca. 1000 EUR. Policisti nadaljujejo z zbiranje obvestil za izsleditev storilca.

IZGUBLJENA TUJCA NA VELIKI PLANINI
Policisti so bili obveščeni, da sta se na Veliki planini izgubila tujca. Reševanje je vodila GRS Kamnik, ki je tujca našla in pospremila v dolino. Tujca nista bila poškodovana in sta varno prispela do svojega vozila v Kamniški Bistrici.

PROMETNA NESREČA I.KATEGORIJE NA OBMOČJU KOMENDE
Na območju Komende je prišlo do prometne nesreče. Policisti so na kraju ugotovili, da je povzročitelj zaradi neprilagojene hitrosti izgubil oblast nad vozilom in pri tem zapeljal na nasprotni vozni pas ter s prednjim delom vozila trčil v nasproti vozeče vozilo. Povzročitelju nesreče je bil na kraju izdan plačilni nalog.

30.12.2023
ZNANEC GA JE UDARIL
Na PP se je zglasil občan in povedal, da ga je 28. 12. 2023 znanec udaril s pestjo v predel glave. Oškodovanec je pri tem utrpel lahke telesne poškodbe. Zoper storilca je podal predlog za pregon za kaznivo dejanje povzročitev lahke telesne poškodbe. Policisti bodo storilca ovadili na tožilstvo.

IZGUBLJENI IN NAJDENI PREDMETI
Policisti so prejeli obvestila o izgubljenih osebnih predmetov, nekaj pa da jih je bilo najdenih. Policija izvaja aktivnosti za izsleditev izgubljenih predmetov in izsleditev lastnikov najdenih.

31.12.2023
TATVINA ELEKTRIČNEGA SKIROJA
Policija je bila obveščena, da je neznani storilec odtujil odklenjen električni skiro. Lastnici je nastala materialna škoda v vrednosti cca. 300,00 EUR. Sledi zbiranje obvestil in KO.

VLOM V LOPO IN TATVINA KOLES
Policisti so bili obveščeni, da je neznani storilec v času med 02:00 in 10:00 uro, s primernim orodjem na vzvod vlomil skozi vrata vrtne lope. Iz nje je odtuji dve gorski kolesi. Lastniki so bili oškodovani za cca. 1500 EUR. Sledi zbiranje obvestil in Ko.

POŽIG ZABOJNIKOV ZA SMETI
Policisti so bili obveščeni, da mladina meče petarde v smetnjake, zaradi česar je en zagorel. Gasilci so požar pogasili, policisti pa izvajajo aktivnosti za izsleditev storilcev, ki jih bodo ovadili na tožilstvo.

Policijska postaja Kamnik

Oglasno sporočilo

ODDAJ KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here