Kristina Videc – Drugo mesto na državnem tekmovanju

0
132

V soboto, 3.2.2024,  je v športni dvorani v Velenju potekalo državno prvenstvo v judu za kadete/inje (U18) in na katerem je Kristina Videc (JK Tatami) v kategoriji +70kg postala državna podprvakinja za leto 2024.

V prvem krogu se je kamniška judoistka pomerila z Ines Novak Hartner (JK Golovec) in jo brez problema premagala. Nato se je v drugem krogu pomerila z Klaro Hvalec (Apolon Maribor) in jo prav tako suvereno premagala. Borba s Klaro je bila za Kristino prelomna, saj je v dosedanjih borbah vedno zmagala nasprotnica.

V nadaljevanju je nato v polfinalu ponovno dobila za nasprotnico Pio Sovec (Prleška judo šola) in z zmago nad njo si je zagotovila vstopnico za finale.

V finalu sta se pomerili z Lano Škraban (Apolon Maribor). Na koncu je zasluženo slavila Mariborčanka, Kristina se je  veselila drugega mesta in naslova državne podprvakinje v kategoriji +70kg za kadetinje.

Ta srebrna medalja je zelo zaslužena, saj se je borila s tekmicami, ki trenirajo več let kakor Kristina in imajo veliko več znanja od nje. Če samo primerjamo Kristininih 7 let treningov in 13let treningov in tekem zmagovalke (saj ima poleg tega opravljen že črn pas), je v tem kratkem času zelo veliko že dosegla.

Andreja Berdajs
Foto: Judo klub Tatami

Oglasno sporočilo

ODDAJ KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here