Kosič: “Zagotovo si nismo naredili usluge s tem rezultatom”

0
168

Končal se je 21. krog Prve lige Telemach, ki Domžalčanom ni prinesel veselja. Na gostovanju v Rogaški Slatini so izgubili z rezultatom 1:4. Ponovno zelo mlada začetna enajsterica rumenih je slabo odprla tekmo in že po sedmih minutah so domači vodili z dvema goloma prednosti. Za rumeno družino je bil nato že v 14. minuti uspešen kapetan Benjamin Markuš, a do preobrata rumenim na izjemno slabem igrišču ni uspelo priti.

Novembra lani so nogometaši Domžal prav na stadionu v Rogaški Slatini začeli nizati pozitivne rezultate, a tokrat so se domačini v težkih razmerah za igro bolje znašli: ”Tekmo smo začeli slabo in nezbrano. V nadaljevanju smo si ustvarili kar nekaj zrelih priložnosti, a jih na žalost nismo uspeli izkoristiti. Končni rezultat je za nas zelo slab in to bo potrebno v nadaljevanju prvenstva popraviti,” je dejal trener rumenih Dušan Kosič.

Tekmo je ponovno začela zelo mlada ekipa. Najmlajši na igrišču je bil Luka Topalović s 17 leti, družbo pa sta mu delala še dva najstnika, 18-letni Lukas Hempt in 19-letni Lovro Štubljar: ”Bili smo že v slabši situaciji, zagotovo pa si nismo naredili usluge s tem rezultatom. Lahko bi bili bolj enostavni. Ustvarili smo si dovolj situacij, v katerih bi morali biti konkretnejši. Zmožni smo veliko več, ekipa je mlada, a to v tem primeru ni izgovor, saj so vsi fantje karakterno zelo močni in verjamem, da se bomo pobrali in začeli nizati boljše rezultate,” je zaključil 52-letni strateg rumene družine.

Tudi izkušeni Zeni Husmani po tekmi ni bil zadovoljen: ”Po nobenem porazu ni lahko, vendar je zdaj ta čas, ko je potrebno dvigniti glave in delati na tem, da bomo tudi rezultatsko bolj uspešni. Kvaliteto imamo in prepričan sem, da se bomo pobrali, saj se vsi fantje zavedamo, da je v ekipi dovolj kvalitete,” je po težkem porazu dejal Husmani.

Domžalčane že v sredo čaka nova prvenstvena preizkušnja. Odpravljajo se v prestolnico k aktualnemu prvaku Olimpiji, kjer pa zaradi izpolnjene kvote rumenih kartonov ne bosta imela pravice nastopa Benjamin Markuš in Jošt Pišek. Tekma 22. kroga Prve lige Telemach se bo v Stožicah začela ob 15:00.

NK Domžale

 

Oglasno sporočilo

ODDAJ KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here