Kronika Policijske postaje Kamnik (od 18.3. do 24.3.2024)

0
795

18.3.2024
NASILJE V DRUŽINI IN IZREČEN UKREP PREPOVEDI PRIBLIŽEVANJA
Policisti so bili obveščeni o nasilju v družini. Ugotovljeno je bilo, da je mož, v družinski skupnosti katera je razpadla, grdo in ponižujoče ravnal z bivšo zakonsko partnerko, jo žalil, jo zasledoval, ter jo z nasilnim omejevanjem njunih enakih pravic spravljal v podrejen položaj. Zaradi opisanega so policisti osumljenemu na podlagi 60. člena ZNPPOL izrekli
prepoved približevanja. Policisti bodo zoper osumljenega na pristojno sodišče podali tudi kazensko ovadbo.

19.3.2024
REALIZIRANA PRIVEDBA
Policisti so na podlagi Okrajnega sodišča Ljubljana, realizirali odredbo za privedbo osebe, ki se ni sama zglasila na sodišče, prav tako pa ni prevzemala pošte. Oseba je bila tako s strani policistov pripeljana na sodišče.

POVOŽENJE DIVJADI
V naselju Dob je voznik osebnega vozila povozil divjad in poškodoval vozilo. Ker gre za prometno nesrečo z manjšo materialno škodo, v kateri je udeleženec izpolnjeval vse pogoje za vožnjo v cestnem prometu mu je bilo izdano le obvestilo o odstopu od ogleda prometne nesreče.

POŠKODOVANJE CEVI ZA PLINOVOD
V Suhadolah je delavec podjetja opravljal gradbena dela, zabijanje droga za strelovod s kladivom, pri tem pa je v zemlji predrl cev plinovoda, zaradi česar je prišlo do uhajanja plina. S strani uradnega podjetja za plinovode je bila cev sanirana. Zoper delavca pa sledi kazenska ovadba na sodišče zaradi povzročitve splošne nevarnosti.

NUDENA ASISTENCA SODNEMU IZVRŠITELJU
Policisti so v naselju Moste na zaprosilo sodnega izvršitelja nudili asistenco sodnemu izvršitelju zaradi deložacije iz stanovanjske hiše na naslovu. Asistenca je potekala brez posebnosti.

20.3.2024
UGRIZ PSA
V naselju Godič so policisti obravnavali napad in ugriz psa, ki je ugriznil in napadel drugega psa, ki je bil zaradi hudih poškodb evtanaziran. Ker je bil pes spuščen in brez nadzora lastnika, bo zoper lastnika uveden prekrškovni postopek po zakonu o zaščiti živali.

PROMETNA NESREČA
V centru Kamnika se je zgodila prometna nesreča z manjšo materialno škodo, v kateri sta udeleženca izpolnjevala vse pogoje za vožnjo v cestnem prometu. Na kraju je bilo izdano le obvestilo o odstopu od ogleda prometne nesreče.

TATVINA KOLES IN ČISTILCA
Neznani storilec je v naselju Križ pristopil do stanovanjske hiše in iz ograjenega dvorišča odtujil štiri kolesa, dva električna skiroja, visokotlačni čistilec Karcher. Policisti v zvezi s dejanjem zbirajo obvestila.

21.3.2024
NAJDEN MOBILNI TELEFON
Na policijsko postajo se je zglasila občanka in prinesla najden mobilni telefon znamke Samsung modre barve, ki ga je našla v Srednji vasi. Napisan zapisnik o najdenih stvareh, občan/ka, ki je izgubil mobilni telefon se lahko s podatki o lastništvu zglasi na policijski postaji in ga prevzame.

POMOČ ONEMOGLI OSEBI
Policisti so v Kamniku s pomočjo gasilcev in ekipe nujne medicinske pomoči vstopili v stanovanje, v katerem so našli onemoglo občanko. Omenjena je bila s strani ekipe nujne medicinske pomoči pregledana in puščena v domači oskrbi. Policisti so na kraju izdali potrdilo o vstopu v stanovanje.

NESREČA PRI DELU
Na gradbišču ob potoku v naselju Potok v Črni prišlo do nesreče pri delu. Ugotovljeno, da je delavec ob strugi hudournika pripravljal višino za tlakovanje struge. V tem času je nenadoma iz višine cca.4,5 m na delavca padel večji kamen, kateri je priletel v njegov levi bočni del telesa. Pri dogodku je delavec zadobil telesne poškodbe in je bil z reševalnim vozilom odpeljan na UKC LJ. V zvezi z dogodkom sledi uradni zaznamek.

22.3.2024
TATVINA ORODJA IZ VOZILA
Policisti smo bili obveščeni o tatvini orodja iz tovornega vozila na Medvedovi ulici. Neznanec je izkoristil nepazljivost občana in iz vozila odtujil več kosov orodja in odšel neznano kam. Sledi zbiranje obvestil in kazenska ovadba na sodišče.

TATVINA DENARNICE
Policisti smo bili obveščeni o tatvini denarnice z vsebino. Ugotovljeno, da se je občanka cel dan nahajala v centru Ljubljane, ko ji je neznanec iz nahrbtnika odtujil denarnico z vsebino in jo oškodoval za cca 50 EUR. Sledi odstop kaznivega dejanja na pristojno policijsko postajo Ljubljana Center.

VOŽNJA POD VPLIVOM ALKOHOLA
Policisti so imeli v naselju Moste v postopku voznico, ki je vozila vozilo pod vplivom alkohola, zaradi česar ji je bilo začasno odvzeto vozniško dovoljenje, ki bo z Obdolžilnim predlogom poslano na Okrajno sodišče.

23.3.2024
POŽAR NA AGREGATU
Policisti so bili obveščeni o požaru na agregatu v podjetju v industrijski coni Žeje. Do požara je prišlo zaradi tehnične okvare na štarterju motorja tako, da je zagorel agregat na črpalki za napajanje gasilnega sistema. Požar so pogasili gasilci. Ker je tuja krivda izključena sledi poročilo na okrožno državno tožilstvo.

PROMETNA NESREČA
Policisti so na parkirišču Supernove obravnavali prometno nesrečo s pobegom, do katere je prišlo zaradi nepravilnega premika voznika, ki je trčil v vozilo ter s kraja odpeljal, ne da bi oškodovanki nudil svoje podatke. Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil in v kolikor bo voznik izsleden, bo poplačan s plačilnim nalogom po zakonu v cestnem prometu.

24.3.2024
TATVINA APARATA ZA KOKICE
Policisti smo na kmetijskem sejmu v Komendi, obravnavali tatvino aparata za kokice in sicer je neznani storilec odtujil aparat znamke Royal, tip Catering, rdeče barve in s tem dejanjem oškodoval lastnika za 450 evrov. Sledi zbiranje obvestil in kazenska ovadba na pristojno sodišče.

TATVINA MOBILNEGA TELEFONA
Na kmetijskem sejmu v Komendi je neznani storilec oškodovanki iz prodajnega pulta odtuji mobilni telefon znamke Samsung, tip A52s 5G. Oškodovanka je nato preko aplikacije googel find-my device telefon izsledila v lokalu, kjer je storilec policistu sam izročil odtujeni telefon. Policist je proti zapisniku o zasegu predmetov telefon zasegel in proti potrdilu o vrniti vrnil oškodovanki. Policist nadaljuje z zbiranjem obvestil in zoper storilca kaznivega dejanja tatvine napiše kazensko ovadbo na pristojno sodišče.

Policijska postaja Kamnik

 

Oglasno sporočilo

ODDAJ KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here