Kronika Policijske postaje Kamnik (od 25.3. do 1.4.2024)

0
828

25.3.2024
PROMETNA NESREČA
V Komendi na Gmajnici se je zgodila prometna nesreča z manjšo materialno škodo, v kateri sta udeleženca izpolnjevala vse pogoje za vožnjo v cestnem prometu. Na kraju je bilo izdano le obvestilo o odstopu od ogleda prometne nesreče.

POŠKODOVANJE SREČK
Neznani storilec zaposleni v Loteriji Slovenija v Supernovi v Kamniku je v službenem času poškodoval perforacije 277 srečk, različnih iger na srečo. S tem dejanjem je oškodoval lastnico za okoli 2125 eur. Sledi zbiranje obvestil in kazenska ovadba na pristojno sodišče.

KRŠITEV JAVNEGA REDA IN MIRU TER PRIDRŽANJE
Zaradi kršitve javnega reda in miru so policisti posredovali na Glavnem trgu v Kamniku, kjer sta se kršitelja v alkoholiziranem stanju (močan zadah iz ust, opotekanje, nerazločno govorjenje) nasilno in drzno vedla do natakarja v lokalu tako, da sta glasno vpila, žalila in mu grozila, da ga bosta pretepla, prav tako pa tudi gostom v lokalu. Ker se kršitelja kljub opozorilom in ukazu policista še vedno nista pomirila, je bila kršiteljema odvzeta prostost in odrejeno pridržanje.

INTERVENCIJA NA ŠUTNI
Zaradi kršitve javnega reda in miru so policisti posredovali v lokalu na Šutni. V lokal je prišla vinjena občanka s psom, katerega na željo lastnika ni hotela zapustiti. Tako je med postopkom pristopila do zaposlenega in ga s pestjo večkrat udarila. Kršiteljici je bil na kraju izdan plačilni nalog po zakonu o javnem redu in miru.

26.3.2024
PROMETNA NESREČA
Policisti so na Ulici Matija Blejca obravnavali prometno nesrečo s pobegom, do katere je prišlo zaradi vožnje preblizu desnega roba vozišča voznika, ki je trčil v parkirano vozilo ter s kraja odpeljal, ne da bi oškodovanki nudil svoje podatke. Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil in v kolikor bo voznik izsleden, bo prejel plačilni nalog po zakonu v cestnem prometu.

PROMETNA NESREČA
Policisti so na Duplici v krožišču, obravnavali prometno nesrečo z lahkimi telesnimi poškodbami zaradi izsiljevanja prednosti vinjenega voznika, ki je zapeljal v krožišče in odvzel prednost drugemu udeležencu v prometu.
Ker je bilo z ogledom prometne nesreče ugotovljeno, da obstajajo elementi kaznivega dejanja Nevarne vožnje, zoper voznika sledi kazenska ovadba na sodišče.

27.3.2024
NAPAČNO PARKIRANO VOZILO NA ŠUTNI
Policisti smo bili ponovno obveščeni o napačno parkiranem vozilu na kolesarski stezi na Šutni v Kamniku. Na kraju ugotovljena kršitev, tako da je bilo izdano obvestilo o prekršku po zakonu v cestnem prometu.

ZASEG PREPOVEDANE SNOVI
V Ljubljani sta policista občanu proti Potrdilu o zasegu zasegla alu folijo z neznano rjavo grudasto snov (sum na heroin) za katero se sumi, da gre za prepovedano drogo. Po opravljeni analizi na prepovedano drogo, sledi hitri postopek po zakonu o proizvodnji in prometu s prepovedanimi drogami.

ZLORABA NEGOTOVINSKEGA PLAČILNEGA SREDSTVA
Oškodovanec se je zglasil na policijsko postajo in prijavil kaznivo dejanje uporaba ponarejenega negotovinskega plačilnega sredstva. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec na neugotovljen način prišel do podatkov bančne kartice od oškodovanca, s katero je opravil več transakcij in ga oškodoval. Sledi zbiranje obvestil in kazenska ovadba.

28.3.2024
PROMETNA NESREČA
Na Glavnem trgu v Kamniku se je zgodila prometna nesreča z manjšo materialno škodo, v kateri sta udeleženca izpolnjevala vse pogoje za vožnjo v cestnem prometu. Na kraju je bilo izdano le obvestilo o odstopu od ogleda prometne nesreče.

UGRIZ PSA
V naselju Šmarca so policisti obravnavali ugriz psa, ki je ugriznil občanko, ki je prišla na naslov po krompir. Omenjena je sama pristopila do psa, ki je bil privezan na dvorišču in mu hotela dati priboljške. Ko se je približala jo je pes ugriznil v zapestje desne roke med odrivanjem pa še v zapestje leve roke. Občanka je sama iskala zdravniško pomoč. Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil in ustrezno ukrepajo.

TATVINA IZ STARE KNJIŽNICE
Policisti smo bili obveščeni o tatvini iz stare knjižnice v Kamniku. Na kraju ugotovljeno, da so neznanci prišli v objekt skozi slabo vzidana vrata in se v prostoru družili nato pa odtujili grelce in jih odnesli neznano kam. Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil in sledi kazenska ovadba na pristojno sodišče.

30.3.2024
BERAČENJE
Policista sta pri trgovini Lidl pri nakupovalnih vozičkih, opazila neznano žensko, kako s fotografijo in besedilom na vsiljiv način berači-od občanov zahteva denar, kar je po izjavi občana počela že več dni. Po opravljenem identifikacijskem postopku je bilo ugotovljeno, da gre za državljanko Romunije, kateri je bil zaradi vsiljivega beračenja izdan plačilni nalog po zakonu o javnem redu in miru in vročeno Potrdilo o plačani globi na kraju.

GLASNA GLASBA
Policisti so v Mostah obravnavali kršitev po Zakonu o varstvu javnega reda in miru zaradi poslušanja glasne glasbe v lokalu in s tem motenje nočnega miru in počitka. Policista sta izrekla opozorilo po zakonu o javnem redu in miru.

1.4.2024
PARKIRANO VOZILO NA ŠUTNI
Anonimni občan je poklical policijo in povedal, da je na Šutni na peš coni parkirano vozilo. Na kraju ugotovljeno, da je na zgoraj navedeni ulici dejansko parkirano vozilo. Izdano obvestilo o prekršku.

Policijska postaja Kamnik

Oglasno sporočilo

ODDAJ KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here