Kronika Policijske postaje Domžale (od 13.5. do 19.5.2024)

0
348

13. 5. 2024 – NASILJE V DRUŽINI, PRIDRŽANJE IN PRIPOR
Policisti so bili obveščeni o kaznivem dejanju Nasilja v družini. Zaradi teže dejanja je bilo storilcu odrejeno pridržanje po 157 čl. Zakona o kazenskem posoptku. Naknadno je bil priveden k preiskovalnemu sodniku, ki je zoper storilca odredil pripor.

13. 5. 2024 – TATVINA DENARNICE
Policisti so bili obveščeni o tatvini denarnice. Na kraju je bilo ugotovljeno, da je neznani storilec neovirano pristopil do odprte garderobne omarice in odtujil denarnico z vsebino, ter s tem dejanjem oškodoval lastnico za okoli 150 EUR.

14. 5. 2024 – TATVINA LESA
Policisti so bili obveščeni o tatvini lesa. Na kraju je bilo ugotovljeno, da je neznani storilec posekal 11 smrek in 2 bukvi in s tem dejanjem oškodoval lastnika za okoli 1500 EUR.

14.5.2024 – VLOM V VOZILA
Policisti so bili obveščeni o vlomu v vozila. Na kraju je bilo ugotovljeno, da je neznani storilec pristopil do osebnega avotmobila in s primernim predmetom razbil steklo prednjih levih vrat ter iz notranjosti odtujil denarnico z vsebino. Nadalje je pristopil do drugega osebnega avtomobila in na vzvod odprl sprednja desna vrata vozila ter iz notranjosti odtujil denarnico z vsebino. S tem dejanjem je neznani storilec oškodoval oba lastnika za skupno 5700 EUR.

15.5.2024 – ODKRIT PONAREJEN BANKOVEC ZA 50 EUR
Policisti so na eni izmed pošt zasegli bankovec za 50 eur za katerega se sumi, da je ponarejen. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec unovčil sporni bankovec, kateri je bil nato odkrit na pošti med izkupičkom podjetja. Sporni bankovec bo poslan v ekspertizo.

16.5.2024 – PROMETNA NESREČA I. KATEGORIJE S POBEGOM
Policisti so bili obveščeni o prometni nesreči I. kategorije s pobegom. Na kraju je bilo ugotovljeno, da je neznani voznik z neznanim vozilom trčil v parkiran osebni avotmobil, nato pa s kraja odpeljal ne da bi nudil svoje podatke oškodovancu ali o tem obvestil policijo. Nastala je materialna škoda, ki znaša okoli 500 EUR.

17. 5. 2024 – TATVINA TOVORNEGA VOZILA
Policisti smo bili obveščeni, daje neznani storilec tekom noči iz ograjenega dvorišča odtujil tovorno vozilo znamke Fiat Ducato in s tem oškodoval lastnika za okoli 20.000 EUR.

17. 5. 2024 – VLOM V AVTOMAT ZA PRODAJO ZELENJAVE
Policisti smo bili obveščeni, da je neznani storilec pristopil do avtomata za prodajo zelenjave, kjer je s primernim orodjem odprl vrata avtomata in iz prostora za gotovino odtujil za okoli 300 EUR gotovine. S tem dejanjem je lastnika oškodoval za skupno 5.300 EUR.

17. 5. 2024 – ODKRIT PONAREJEN BANKOVEC ZA 100 EUR
Policisti smo bili obveščeni, da so uslužbenci banke pri štetju gotovine fizične osebe odkrili bankovec za 100 EUR, za katerega sumijo, da je ponarejen. Bankovec je bil zasežen in bo poslan v nadaljnjo analizo.

17. 5. 2024 – VOŽNJA BREZ VELJAVNEGA VOZNIŠKEGA DOVOLJENJA, ZASEG MOTORNEGA KOLESA
Policisti so imeli v postopku mladoletno osebo, ki je vozila motorno kolo brez veljavnega vozniškega dovoljenja. Zaradi slednjega je bilo kršitelju motorno kolo zaseženo in odpeljano v hrambo. Zoper kršitelja bo napisan obdolžilni predlog na pristojno sodišče. O postopku z mladoletno osebo je bil obveščen zakoniti zastopnik.

18. 5. 2024 – VOŽNJA BREZ VELJAVNEGA VOZNIŠKEGA DOVOLJENJA, ZASEG OSEBNEGA AVTOMOBILA
Policisti so imeli v postopku osebo, ki je vozila osebni avtomobil brez veljavnega vozniškega dovoljenja. Zaradi slednjega je bil kršitelju osebni avtomobil zasežen in odpeljan v hrambo. Zoper kršitelja bo napisan obdolžilni predlog na pristojno sodišče.

18. 5. 2024 – VOŽNJA POD VPLIVOM ALKOHOLA, PREPOVEDANA NADALJNA VOŽNJA BREZ PRIDRŽANJA
Policisti smo imeli v postopku voznika osebnega avtomobila, za katerega je bilo ob preizkusu alkoholiziranosti ugotovljeno, da vozi pod vplivom alkohola. Zaradi slednjega mu je bila nadaljnja vožnja prepovedana, pridržanje po ZPRCP pa mu ni bilo odrejeno, saj si je kršitelj zagotovil prevoz druge osebe. Zoper kršitelja bo napisan obdolžilni predlog na pristojno sodišče.

19. 5. 2024 – VOŽNJA POD VPLIVOM ALKOHOLA, ODVZEM VOZNIŠKEGA DOVOLJENJA
Policisti smo imeli v postopku voznika osebnega avtomobila, za katerega je bilo ob preizkusu alkoholiziranosti ugotovljeno, da vozi pod vplivom alkohola. Zaradi slednjega mu je bilo odvzeto vozniško dovoljenje in prepovedana nadaljnja vožnja. Pridržanje po ZPRCP mu ni bilo odrejeno, saj si je kršitelj zagotovil prevoz druge osebe. Zoper kršitelja bo napisan obdolžilni predlog na pristojno sodišče.

19. 5. 2024 – TATVINA REGISTRSKIH TABLIC
Policisti smo bili obveščeni, da je neznani storilec iz parkiranega osebnega avtomobila odtujil obe registrski tablici in s tem oškodoval lastnico za 40 EUR.

19. 5. 2024 – NASILJE V DRUŽINI, PRIDRŽANJE
Policisti so bili obveščeni o kaznivem dejanju Nasilja v družini. Zaradi teže dejanja je bilo storilcu odrejeno pridržanje po 157 čl. Zakona o kazenskem postopku. Storilec bo s kazensko ovadbo naknadno priveden k preiskovalnemu sodniku.

OPOZORILO – SAMOZAŠČITA IN KRIMINALITETA
Vse občane opozarjamo na pojav tatvin in vlomov in jih pozivamo na večji poudarek pri samozaščitnih ukrepih za zavarovanje svojega premoženja (zaklepanje vrat stanovanj, hiš in vozil, ustrezno zavarovanje vrednejših predmetov, odstranitev vrednejših predmetov iz vozila, itd).

Policisti policijske postaje Domžale naprošamo vse, da v primeru pojava kakršnihkoli posebnosti (sumljive osebe, sumljiva vozila, itd) ali pridobitve koristnih informacij, ki bi pripomogle k ugotovitvi storilcev teh protipravnih dejanj, le te sporočijo na Policijsko postajo Domžale (telefonska številka 01/724-65-80), na elektronski naslov pp_domzale.pulj@policija.si, na brezplačno telefonsko številko 113 ali na brezplačni anonimni telefon številk 080-1200.

Policijska postaja Domžale

 

Oglasno sporočilo

ODDAJ KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here