Kronika Policijske postaje Kamnik (od 27.5. do 2.6.2024)

0
607

27.5.2024
PROMETNA NESREČA
Na regionalni cesti Stahovica-Črnivec se je zgodila prometna nesreča z manjšo materialno škodo, v kateri je udeleženec izpolnjeval vse pogoje za vožnjo v cestnem prometu. Na kraju je bilo izdano le obvestilo o odstopu od ogleda prometne nesreče.

POVOŽENJE DIVJADI
V naselju Stebljevek je voznica osebnega vozila povozila divjad in poškodovala vozilo. Ker gre za prometno nesrečo z manjšo materialno škodo, v kateri je udeleženka izpolnjevala vse pogoje za vožnjo v cestnem prometu ji je bilo izdano le obvestilo o odstopu od ogleda prometne nesreče.

GOLJUFIJA PREKO SPLETA
Na policijsko postajo se je zglasil občan in prijavil spletno goljufijo. Ugotovljeno, da je bil občan preko www.bolha.com oglasa za prodajo ročne ure zaveden, tako, da je za nakup vpisal podatke svoje bančne kartice na neznano spletno mesto, nato pa sta bili izvedeni dve transakciji v skupni vrednosti 430 eur na plačilno platformo Revolt v Angliji. Sledi zbiranje obvestil in kazenska ovadba na pristojno sodišče.

28.5.2024
ZADEL ELEKTRIČNI DROG
V naselju Bistričica so policisti obravnavali prometno nesrečo, do katere je prišlo zaradi vožnje voznika tovornega vozila s priklopnikom, ki je zapel električni kabel, zaradi česar je prišlo do podrtja droga za elektriko, in poškodovanih več strešnih drogov za elektriko, ene strehe stanovanjske hiše in odtrganja kabla za telekom z ene stanovanjske hiše. Na kraju ni možno ugotoviti vzroka prometne nesreče in povzročitelja prometne nesreče. Policisti po vseh zbranih obvestilih ustrezno ukrepajo.

PROMETNA NESREČA
Policisti so na Maistrovi ulici obravnavali prometno nesrečo, v kateri je bil udeležen voznik osebnega vozila, ki je zaradi neprilagojene hitrosti izgubil oblast nad vozilom in zapeljal v prometni znak. V postopku ugotovljeno, da je voznik začetnik, vozil vozilo pod vplivom alkohola (0,32 mg/l), katero je bilo zaseženo in odpeljano v hrambo. Kršitelju je bil izdan plačilni nalog po zakonu v cestnem prometu, za vožnjo pod vplivom alkohola pa sledi obdolžilni predlog na sodišče.

29.5.2024
VLOM V VOZILO
Policisti so na makadamskem parkirišču pod Svetim Primožem v Stahovici obravnavali vlom v osebni avtomobil. Neznani storilec je sredi belega dne, pristopil do parkiranega vozila in s primernim orodjem na vzvod skozi prednja desna vrata, vlomil v vozilo, iz katerega je odtujil bančno kartico. Z odtujeno bančno kartico je še istega dne, opravil sedem dvigov gotovine na različnih bančnih avtomatih v Novem Mestu. Z bančnega računa je storilec skupaj dvignil 3500 eur. Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

ZLORABA BANČNE KARTICE
Policisti so bili obveščeni o zlorabi bančne kartice. Ugotovljeno je bilo, da je storilec na neugotovljen način pridobil podatke Maestro kartice in opravil štiri transakcije, s katerimi je prijaviteljica oškodovana za 78,37 eur. Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

PONAREJEN BANKOVEC
Policisti so na Novi Ljubljanski banki zasegli bankovec za 50 eur, za katerega se sumi da je ponarejen. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec unovčil sporni bankovec na Javni prireditvi in sicer Gasilski Veselici v Šmarci. Sporni bankovec bo poslan v ekspertizo.

30.5.2024
GLASNA GLASBA
Policisti so na Dobu obravnavali kršitev po Zakonu o varstvu javnega reda in miru zaradi predvajanja glasne glasbe na naslovu in s tem motenje nočnega miru in počitka. Policista sta izrekla opozorilo po zakonu o javnem redu in miru.

31.5.2024
PROMETNA NESREČA
Policisti so na Tunjiški cesti obravnavali prometno nesrečo, do katere je prišlo zaradi vožnje neznanega voznika neznanega kombiniranega vozila rdeče barve, ki je pripeljal po sredini vozišča in z levim ogledalom oplazil ogledalo prijavitelja. Po oplazenju je neznani voznik s kraja odpeljal v smeri Kamnika, ne da bi oškodovancu posredoval podatke. Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil in v kolikor bo voznik izsleden, bo prejel plačilni nalog po zakonu v cestnem prometu.

TATVINA REGISTRSKIH TABLIC
Policisti smo bili obveščeni, da je neznani storilec tekom noči iz osebnega vozila, odtujil registrske tablice in s tem dejanjem oškodoval lastnika za 40 eur. Sledi kazenska ovadba na pristojno sodišče.

1.6.2024
PRIJETA PRI TATVINI
Policisti so bili obveščeni o tatvini artiklov v trgovini Mercator. Storilka, ki je izvršila tatvino različnih artiklov je bila prijeta s strani varnostnika. Sledi zbiranje obvestil in kazenska ovadba na pristojno sodišče.

UGRIZ PSA NA LJUBLJANSKI CESTI
Policisti so obravnavali ugriz psa, ki je na sprehodu po Ljubljanski cesti ugriznil občana v levo nogo. Lastnik psa je bil izsleden, policisti pa so mu zaradi kršitev določb Zakona o zaščiti živali, izdali plačilni nalog.

VLOM V VOZILO
Policisti so na makadamskem parkirišču pod Svetim Primožem v Stahovici obravnavali vlom v osebni avtomobil. Neznani storilec je pristopil do parkiranega vozila in s primernim orodjem na vzvod skozi prednja desna vrata, vlomil v vozilo iz katerega pa ni ničesar odtujil. Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

VLOM V VOZILO
Policisti so v naselju Rudnik pri Radomljah obravnavali vlom v osebni avtomobil. Neznani storilec je pristopil do parkiranega vozila in s primernim orodjem na vzvod skozi prednja desna vrata, vlomil v vozilo iz katerega je odtujil 70 eur gotovine. Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

2.6.2024
PROMETNA NESREČA S POBEGOM
V naselju Komenda je prišlo do prometne nesreče s pobegom zaradi vožnje zaenkrat še neznane voznice, ki se je pripeljala po nasprotnem voznem pasu in trčila v vozilo prijavitelja. Po trku je voznica odpeljala naprej v smeri Komende, ne da bi udeležencu prometne nesreče nudila svoje podatke. Sledi zbiranje obvestil in plačilni nalog zoper povzročiteljico.

PROMETNA NESREČA
V naselju Gmajnica je prišlo do prometne nesreče zaradi nepravilnega premika z vozilom voznice, ki je trčila v parkirano vozilo. Izdan ji je bil plačilni nalog po zakonu v cestnem prometu.

Policijska postaja Kamnik

 

Oglasno sporočilo

ODDAJ KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here