Prvi glas Primorske je Domžalčanka!

0
3352
Vir: Domžalsko-kamniške NOV!CE; 13.oktober 2011

AJDA STINA TUREK je po lanski zmagi na Novi sceni, glavnem večeru FENS v Kopru, osvojila še letošnji PRVI GLAS PRIMORSKE 2011.

Prvo soboto v oktobru je v Bovcu potekal Festival Prvi glas Primorske 2011, na katerem se je predstavilo 15 izvajalcev. V živo so zapeli ob spremljavi BIG BANDA NOVA iz Nove Gorice pod vodstvom Anžeta Vrabca.
Na Festival, ki je namenjen še neuveljavljenim pevcem starejšim od 16 let, se je prijavilo 26 pevk in pevcev. Izbor tistih, ki so se uvrstili na letošnji Festival Prvi glas Primorske je v Novi Gorici opravila strokovna žirija v sestavi Tinkara Kovač, Marko Vuksanovič in prof. Silvio Brosche, medtem ko so festivalske nastope ocenjevali skladatelj in dirigent Ambrož Čopi, glasbenik Lean Klemenc in prof. Silvio Brosche.
Gostje večera, Tinkara Kovač, Gianni Rijavec in lanska zmagovalka Maja Porta so zaokrožili prekrasen pevski večer.

V močni konkurenci je 1. nagrado strokovne komisije, veliko nagrado Zlatorog in naziv PRVI GLAS PRIMORSKE 2011 osvojila Domžalčanka, 17-letna AJDA STINA TUREK. Z izvedbo pesmi Nihče ne ve, ki jo sicer poje Anika Horvat, je kljub velikemu številu odličnih nastopov tega večera, prepričala strokovno komisijo, hladnih pa ni pustila niti gledalcev v dvorani. Največ glasov publike v kulturnem domu Ite Rine v Bovcu pa je prejel edini nastopajoči moški predstavnik, 22-letni Dano Ličen iz Nove Gorice za jazzovsko izvedbo pesmi Route 66. Prav tako kot on je tudi Ajda dijakinja 2. letnika Konservatorija za glasbo v Ljubljani, smer petje, jazz – zabavna glasba.
Poleg tega bivša učenka OŠ Venclja Perka obiskuje tudi 3. letnik Gimnazije Jožeta Plečnika v Ljubljani.
Novembra jo čaka novo pevsko tekmovanje, Festival Glas mladih, ki bo v Črnomlju, se bo pomerila kar v obeh kategorijah. Zapela bo svojo novo avtorsko skladbo z naslovom Moč mladosti, poleg tega pa se bo prvič predstavila tudi v duetu s Simono Plut.

 

Besedilo: B.P.
Fotografije: Pavel Gentilini Komel

 

Oglasno sporočilo