Kronika Policijske postaje Kamnik od 15.10. do 21.10.2018

0
2106

15.10. 2018
ODVZEM MOTORNEGA VOZILA
V Kamniku smo obravnavali odvzem motornega vozila, in sicer je neznani storilec preko noči na neznan način prišel v vozilo. Z lomljenjem zagonske ključavnice je vozilo spravil v pogon, se peljal do Volčjega potoka in nato vozilo vrnil nazaj na parkirno mesto. Sledi zbiranje obvestil in kazenska ovadba na pristojno državno tožilstvo.

TATVINA ČEVLJEV IZ PRIREDITVENEGA PROSTORA V KOMENDI
Policisti smo bili obveščeni o tatvini čevljev iz razstavnega prostora na sejmu v Komendi. Neznanec je preko noči odtujil 20 parov čevljev znamke Alpina in podjetje oškodoval za okoli 1613 evrov. Sledi zbiranje obvestil in kazenska ovadba na pristojno državno tožilstvo.

VLOM V STANOVANJSKO HIŠO V KOMENDI
V Komendi se je zgodil vlom v stanovanjsko hišo, kjer je neznani storilec med 18.15 in 20.15 uro na vzvod skozi okno vlomil v hišo iz katere je odtujil 100 evrov. Sledi zbiranje obvestil in kazenska ovadba na pristojno državno tožilstvo.

16.10. 2018
TATVINA EURO PALET
Na Korenovi cesti v Kamniku je neznani storilec preko noči iz nakladalnega dela podjetja odtujil euro palete. Z dejanjem je povzročil za okoli 335 evrov. Sledi zbiranje obvestil in kazenska ovadba na pristojno državno tožilstvo.

VLOM V STANOVANJSKO HIŠO V MOSTAH
Neznani storilec je v Mostah vlomil v stanovanjsko hišo. Dejanje je storil popoldanskem času tako, da je na vzvod skozi pritlično okno vstopil v hišo iz katere je nato odtujil zlatnino. Sledi zbiranje obvestil in kazenska ovadba na pristojno državno tožilstvo.

17.10. 2018
TATVINA DENARNICE
Na policijsko postajo se je zglasila oškodovanka in prijavila tatvino denarnice z vsebino. Sledi zbiranje obvestil in kazenska ovadba na pristojno državno tožilstvo.

ALKOHOLIZIRAN VOZNIK
Policisti so v Podsmrečju ustavili voznika, ki je kazal očitne znake alkoholiziranosti, zaradi česar mu je bil odrejen preizkus alkoholiziranosti ki je ob pravilni uporabi pokazal, da ima voznik 0.61 mg alkohola v litru izdihanega zraka. Sledi obdolžilni predlog na Okrajno sodišče v Kamniku.

PROMETNA NESREČA NA ŠUTNI
V naselju Kamnik smo obravnavali prometno nesrečo z lahkimi telesnimi poškodbami. Do nesreče je prišlo zaradi neprilagojene hitrosti povzročiteljice, ki je zapeljala na nasprotni vozni pas in trčila v nasproti vozeči osebni avtomobil. Povzročiteljici je bil izdan plačilni nalog po Zakonu o pravilih cestnega prometa.

18.10. 2018
ZASEG VOZILA
V Šmarci smo ustavili voznika osebnega vozila, ki je vozil neregistrirano vozilo brez veljavnega vozniškega dovoljenja. Ker je kršitelj v času postopka preverjanja statusa, z vozilom nenadoma speljal še vzvratno in naprej v naselje Šmarca, so ga policisti ponovno ustavili, mu začasno zasegli in odpeljali v hrambo njegovo vozilo ter mu očitali še 9 kršitev cestnih predpisov. Zoper njega sledi obdolžilni predlog na sodišče v Kamniku.

19.10. 2018
ZASEG PREPOVEDANE SNOVI
V Kamniku so policisti eni osebi zasegli neznano rjavo snov v grudicah zavito v alu foliji. Po analizi bo zoper kršitelja, uveden postopek o prekršku.

TATVINA V TRGOVINI MERCATOR
Policisti so v trgovini Mercator obravnavali tatvino, in sicer je varnostnik prijel osebo pri tatvini dveh steklenic viskija. Sledi zbiranje obvestil in kazenska ovadba na pristojno državno tožilstvo.

21.10. 2018
ALKOHOLIZIRAN VOZNIK
V Kamniku je voznik vozil vozilo brez veljavnega vozniškega dovoljenja in v postopku kazal še očitne znake alkoholiziranosti, zaradi česar mu je bil odrejen preizkus alkoholiziranosti. Ta je pokazal, da ima voznik 0.31 mg alkohola v litru izdihanega zraka. Sledi obdolžilni predlog na Okrajno sodišče v Kamniku.

Vir: policijska postaja Kamnik

Oglasno sporočilo

ODDAJ KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here