Novinarska konferenca Občine Domžale

0
2743

Vir: Občina Domžale; 30.oktober 2013

Na novinarski konferenci Občine Domžale je župan Občine Domžale, Toni Dragar prisotne seznanil s posledicami požara. V požaru so bila popolnoma uničena štiri mansardna stanovanja v dvanajstem nadstropju in sedem stanovanj iz desetega in enajstega nadstropja.

Skupno je v enajstih stanovanjih, ki so tako poškodovana, da niso primerna za bivanje, brez bivališča ostalo 34 ljudi. Večina stanovalcev je začasno bivališče našla pri svojih bližnjih in prijateljih, za stanovalce, ki niso imeli kam je poskrbela Občina in jih začasno namestila v hotel Ambient v Domžalah.

Od sobote naprej je vzpostavljen štab Civilne zaščite Občine Domžale, pod vodstvom namestnika poveljnika CZ Domžale, Petra Gubanca, ki koordinira potek najnujnejše sanacije, da se bodo stanovalci lahko čim hitreje varno vselili v svoja stanovanja.

Stanovalcem, katerim so bila stanovanja popolnoma uničena bodo primerna stanovanja dodeljena predvidoma v torek 5. novembra 2013. Vsa stanovanja so v občini Domžale. Občani so ponudili tudi nekaj svojih stanovanj na razpolago, ostala stanovanja bo zagotovila Občina. Prav tako bo Občina Domžale pomagala s finančnimi sredstvi.

Prizadetim stanovalcem je bil zagotovljen topel obrok, topli napitki, odeje…

Organizirano je zbiranje oblačil, obutve, šolskih potrebščin in podobnih nujno potrebnih predmetov, saj so prizadeti stanovalci ostali brez vsega. Darujete lahko:
– na območnem združenju Rdečega Križa Domžale, na Ljubljanski cesti 34 Domžale,
– Župnijski Karitas Domžale, na Ljubljanski cesti 34 Domžale,
– v Študentskem klubu Domžale, na Ljubljanski cesti 70 in
– na sedežu Krajevnih skupnosti Občine Domžale, na Ljubljanski 58 (Domžalski dom).

Odprta sta tudi dva posebna računa, kjer se zbirajo sredstva za prizadete stanovalce:
Občina Domžale je preko Rdečega križa Domžale v ta namen odprla transakcijski račun št. 02300-0010083262, sklic Pomoč v požaru.
Prav tako je za pomoč prizadetim družinam Študentski klub Domžale odprl transakcijski račun št. 0230 0001 6396 992, sklic: 01230, prispevki za žrtve požara.

Župan Občine Domžale, Toni Dragar se je zahvalil vsem, ki so sodelovali na intervenciji in vsem, ki sodelujejo pri odpravljanju posledic požara. Na intervenciji so sodelovali Štab Civilne zaščite Domžale, poklicni gasilci CPV Domžale, prostovoljni gasilci GZ Domžale, policisti PP Domžale in reševalci ZD Domžale. Posebna zahvala gre gasilcem Gasilske brigade Ljubljana in gasilcem Gasilsko reševalne službe Kranj, ki so na pomoč prihiteli z gasilsko lestvijo. Taborniki Roda Skalnih Taborov Domžale, ves čas skrbijo za tople obroke in napitke. Jamarji Društva za raziskovanje jam Simon Robič Domžale, člani alpinističnega odseka Planinskega društva Domžale ter prostovoljni gasilci pomagajo pri sanaciji objekta. Župan se je še posebej zahvalil družini Hemetek, ki je takoj po izbruhu požara začela z evakuacijo stanovalcev.

»Na intervenciji je sodelovalo 140 gasilcev s 33 gasilskimi vozili. Vseh sodelujočih pa je bilo okrog 200. Intervencija je potekala normalno, dostop do stolpnice je bil zadovoljiv. Prav tako je bila na voljo zadostna površina za postavitev treh lestev«, je povedal vodja intervencije, Bogdan Potočnik iz CPV Domžale.

Oglasno sporočilo