Fotografska in likovna ekskurzija Centra za mlade Domžale

0
2962

Mladi ustvarjalci, ki skozi šolsko leto obiskujejo delavnice v Centru za mlade Domžale, se ob zaključku šolskega leta odpravijo na ekskurzijo. Konec maja so na Hrvaškem ustvarjali likovniki, v začetku julija pa so se mladi fotografi odpravili ob idilično Kolpo.

Tam so spoznavali, kakšno znanje so pridobili tekom leta ter kako jim to koristi tudi v vsakdanjem življenju in pri iskanju zaposlitve. Delodajalci namreč vse pogosteje iščejo poleg formalno pridobljene izobrazbe tudi neformalno pridobljena znanja, kot so socialne in digitalne kompetence, veščine kulturnega in umetniškega izražanja ter samoiniciativnost in podjetnost.

Štiridnevna likovna ekskurzija je pod mentorstvom Mateje Absec potekala v istrski vasici Karigador. Mladi so se preizkusili v iskanju morskih motivov, pravilnem kadriranju, osvetlitvi in v delu na terenu. Prosti čas so namenili druženju, zabavi, igrah, poskrbeti pa so morali tudi za organizacijo zajtrka in večerje. Njihova dela, ki so nastala na ekskurziji in delavnicah, ki ob sredah potekajo v CZM, so razstavljena na razstavi Ples barv. Ogledate si jo lahko do konca poletja v prostorih CZM.

Mladi fotografi so pod mentorstvom Klemna Brumca svoje znanje pilili v Srednjih Radencih ob Kolpi. Tam so fotografirali serije in panorame ter se preizkusili v nočni fotografiji. Spoznali pa so tudi osnove filma in posneli kratko igrano grozljivko. Kako napredujejo pri osvajanju fotografskega znanja, si boste lahko ogledali konec oktobra, ko bo v CZM potekalo odprtje njihove fotografske razstave.

Tako likovne kot fotografske delavnice se jeseni vračajo v CZM in sprejemajo nove člane. Za več informacij lahko obiščete njihovo spletno stran www.czm-domzale.si ali jih pokličete na 040/255-568.

Klavdija Štajdohar

Oglasno sporočilo