Uvodnik NOV!CE 8/2014: Odločajte

0
2939
Vir: Domžalsko-kamniške NOV!CE; 5.junij 2014

Spet nas čaka čas odločitev, ampak tisto pridiganje o državnozborskih volitvah bom prihranil za naslednjič, naj se najprej do konca preštejejo tam na levici, pa tudi na desnici se bo še marsikaj dogajalo, zato danes o tem ni vredno izgubljati besed.
Bolj me skrbijo odločitve naše aktualne mestne oblasti. Saj veste, tudi tu se jeseni bližajo volitve in v zadnjih zamahih se naredi največ norosti, če mene vprašate.

Pa veliko trakov je pred volitvami treba porezati in seveda se je potrebno čimvečkrat nastaviti fotografskim bliskavicam in s prešernim, včasih malo veseljaškim nasmehom svojim krajanom povedati, da ste enostavno najboljši župan daleč naokrog. Ravno sem na dom prejel obširno mesečno občinsko glasilo, v katerem je končno celo nekaj pametnega. Razlagajo namreč, kaj vse in kako bo občina prenavljala, gradila, obnovila, podrla, zaprla ali odprla. In vse to lahko najdete tudi na naši spletni strani www.domzalske-novice.si. Za tiste, ki pa ste bolj “ziheraške” sorte, pa naj povemo, da se lahko oglasite tudi na občini in na tamkajšnji tabli preberete razgrnjene načrte o porabi vašega denarja.
In prosim vas, vzemite si čas in poskušajte zadeve malo preučiti. Konec koncev lahko ob vsaki javni razgrnitvi občinskih načrtov nanje podate tudi pripombe in res si želim, da bi se tudi v Domžalah zbrala kakšna močnejša civilna pobuda, ki bi krajevnim šerifom znala pogledati pod prste. Vem, da boste zdaj zamahnili z roko in dejali, da se tako ali tako ne splača, pa vendar se mi zdi, da se ne smemo tako zlahka predati.
Zavedati se moramo, da smo mi občani te občine, da so občinski veljaki v naši službi in ne obratno. Da z vsakim odločanjem o projektih odločajo o našem denarju. In konec koncev, da vsi skupaj želimo temu mestu dobro in Domžale si zaslužijo dobre projekte ne pa železnih monstrumov in zabetoniranih parkov. Veliko je bilo zamujenih priložnosti, upam da jih bo počasi konec in da se bo našla skupina ljudi, ki ne bodo mislili le na politiko, ampak se bodo ukvarjali s koristmi za naše mesto.

Jakob

Oglasno sporočilo