Uvodnik NOV!CE 6/2015: JURIŠNIKI in OSTALI

0
2673
Vir: Domžalsko-kamniške NOV!CE; 16.april 2015

V teh dneh bomo opazovali, kako si bo naša oblast lizala rane. V majceni vojni, ki se je bila pred očmi javnosti, v njej pa so sodelovali ministri, predsedniki strank in predsednik vlade, se je razgalilo kar nekaj temnih strani politike. Če drugega ne, potem je javnost videla, kako sladka je oblast in kaj vse so nekateri sposobni narediti, da bi se v njenem sedlu obdržali.

Obrambni minister je v svoji ihti branjenja svojega ministrskega položaja tako rekoč pozabil na vse, na koncu mlatil z železnim kolom okoli sebe, ob tem pa ni pomislil, da že dolgo ni več na obrambnem ministrstvu, ampak v trgovini s porcelanom. In tu je polomil vse, kar se polomiti da in na koncu osramočen in “odstopljen” odšel z ministrske funkcije.Samo volilnemu rezultatu pa se lahko zahvali, da je sploh imel kam iti in samo moli lahko, da bodo volilci njegovo nesrečno avanturo hitro pozabili. Tako kot lahko šolska ministrica, ki svoje pisarne ni niti dobro prezračila, lahko le upa, da bo njena sramota sčasoma ugasnila tako, da se bo lahko vsaj po cesti sprehodila, ne da bi bila deležna pomilovalnih pogledov.
Vse to nam samo vedno znova pokaže, kako pokvarjena, lahkomiselna in nalezljiva je lahko oblast in kaj vse so nekateri sposobni narediti, da do nje pridejo. V zadnjih letih veliko govorimo o novih in svežih obrazih in vedno znova ugotovimo, da so “novi in sveži” vse kaj drugega kot garancija za pokončnost, etičnost in poštenost.
In potem smo preko novega poročila razvpite protikorupcijske komisije dobili še eno afero. Tokrat je bilo koruptivno ravnanje ugotovljeno pri bivšem ministru, ki je bil, mimogrede, nekoč predsednik okrožnega sodišča, in pri generalnem državnem tožilcu. Tudi tu bo najbolj zanimivo gledati, kako se bodo bivši in sedanji minister, da o pregovorno nadutem tožilcu ne govorimo, znašli v trgovini s porcelanom.
Ja, dragi moji, takle cirkus imamo, in vse skupaj res spominja na komedijo zmešnjav, v kateri pa glavni igralci žal ne igrajo vloge le na odru, ampak grenijo življenje sebi, še bolj pa državljanom, ki jim bo počasi res zmanjkalo pravih junakov in se bodo znašli pred zidom popolne apatije.
In takrat bo šele hudo, saj tak čas izkoristijo prav tisti, ki znajo “igrati” najbolj umazano in hkrati najbolj prepričljivo.
Veselo bo, vam povem.

Jakob

Oglasno sporočilo