Uvodnik NOV!CE 16/2015: Samo da je naš…

0
3643
Vir: Domžalsko-kamniške NOV!CE; 21.oktober 2015

Ste se razburjali nad zaslužki tistih »prekletih« Švedov iz tiste »frdamane« slabe banke?! Ste si oddahnili, ko smo jim pokazali hudiča, pardon vrata in jih nagnali iz tega slovenskega raja na sončni strani Alp. No, če ste se, potem mi greste na živce, tako kot mi gre na živce to naše slovenceljstvo, ko znamo tako veliko govoriti o tujcih, ki so si prišli k nam nagrabit bogastvo, medtem ko »našim« dopuščamo, da nam dobesedno grabijo milijone pred nosom, pa se ne zgodi nič.

Če gre ljubljanski šerif na bankomat in dvigne 600 tisoč evrov, je to čisto nekaj običajnega. O tem smo govorili pred dvema letoma recimo, pa je gospod še vedno župan najlepšega mesta na svetu, da o »donacijah« in poslih družine ne govorimo. Važno je, da so naši. In tako »naši« gradijo ceste, tunele, betonirajo parke in postavljajo pompozne vhode. Naši lahko pokradejo celo hotelsko verigo, in ko jih tujci na to opozorijo in jim hočejo nakradeno vzeti in vse skupaj vrniti nam, ubogemu ljudstvu (beri davkoplačevalcem), se zgane cela država (beri vlada) in lopne po tujcih z vsemi kanoni. Kakšne plače imajo, barabe, nam pove oblast, zraven doda, da slaba banka dela odlično. V isti sapi obglavi vodstvo banke in “naše” domače reši pred tem, da bi jim pobrali nagrabljeno premoženje.

In ko se je po krizi le nekako zdelo, da nam je postalo jasno, da je skrajni čas, da se sprijaznimo s tem, da za bogatenje potrebujemo lastno delo in denar, se je vse skupaj začelo vračati v čase, ki bi morali davno miniti. Zdaj se bo znova dvignilo neko tovarišijsko omrežje, ki bo z nakupovalnim vozičkom hodilo po slabi banki z nakradenimi milijoni in vnovič kupovalo premoženje, ki je bilo enkrat že ukradeno. Čas bi bil, da bi jim nehali držati vrečo…

Jakob

Oglasno sporočilo