Uvodnik NOV!CE 18/2011: Maraton laži in obljub

0
2930
Vir: Domžalsko-kamniške NOV!CE; 25.november 2011

Zdržite, spoštovani državljani in državljanke podalpske deželice, kjer se (bosta) cedita(la) med in mleko. Zdržite še dober teden in nihče vas vsaj nekaj časa ne bo imel več za norca. Ne vem, če delite z mano ta občutek, ampak ko gledam in poslušam to zlajnano politiko, ki si želi voditi našo državo, imam vtis, da me ima nekdo za norca. Pa ne gre za leve ali desne, rumene ali zelene, ekološke ali ideološke.

Vsi si enako vneto želijo vaš glas, le da so eni malce spredaj, drugi pa vse bolj sopihajo za njimi. Ko boste četrtega obkrožili tisto številko pred njihovimi imeni, se bodo obljube in nasmehi spremenili v trdo politično bitko za delitev oblasti in potem bo (vsaj upam) končno začel nekdo voditi to državo. Ne vem, če jo bo vodil v svetlo prihodnost, saj nam vsi evropski voditelji slikajo precej črno in megleno usodo, ampak pomembno je, da nekdo znova prime vajeti v roke. Vse bolj se zdi, da je vse skupaj nekam zbezljalo in ni več nobenega razloga, da bi odlašali pri iskanju korenitih rešitev iz tega politično-tajkunskega-birokratsko-lobističnega položaja. Boljše skovanke si pač ne morem izmisliti, saj vsak od kandidatov sodi v vsaj eno kategorijo, imamo seveda »prvake«, ki kraljujejo v četveroboju in vseh kategorijah.
Ne vem, kdo vas je prepričal, niti me to ne zanima, vaše mnenje bo tako ali tako jasno ob razglasitvi rezultatov. Pomembneje od rezultata na volitvah je vedno videti rezultat dela. In tega žal lahko ocenimo poznje po volitvah oziroma na naslednjih volitvah. Zato upam, da boste izbrali dejanske zmagovalce in ne tistih, ki si to samo želijo postati, zato da ne bi kdo razkril njihovih porazov in čudnih poslov.

R. G.

Oglasno sporočilo