Božično-novoletni karate-do turnir prijateljstva 2015/16 Domžale-Trzin

0
3767
Vir: ZENMEDIA 21.december 2015

Pred začetkom turnirja, ko je bila gneča največja, sta se na tatamiju s svojim nastopom predstavila, mojstrica, gospa mag. Breda Hrovatin s kato Gojushiho- Dai in dvakratni evropski mladinski prvak, Žan Podboršek s kato Unsu.
Uvod v pestro popoldne so naredile hiphop plesalke skupine Yes Team.

Najboljša tekmovalka turnirja Karin Podboršek, tri zmage, najboljši tekmovalec Andrej Neškoski, tri zmage.

V veliki telovadnici OŠ Trzin, ki skoraj ne bi bila dovolj velika, je Karate-Do klub Atom Domžale priredil najlepši turnir v letu 2015, ki se počasi, vendar vstrajno približuje koncu. Naša prihodnost nam je pokazala, kaj imamo za pričakovati v naslednjih letih. In videli smo, da veliko. Karate-Do veščina in šport lahko ponudi res veliko, tudi v primeru, ko se vadeči odloči za olimpijski šport. Otroci devetih sodelujočih klubov, ki obiskujejo in vadijo Karate-Do, so se odlično izkazali v svojih imenitnih nastopih.

Tudi letos nas je obiskal Dojo Brač, iz hrvaškega otoka Brač, na čelu z mojstrom Jovanom Kostadinom in mladi športiniki/ce otoka, so se prav lepo odrezali in nabrali medalj in nagrad za svoje delo, za skupno 3.mesto. Skupno 2.mesto je osvojila mlada četica iz še vedno mladega Karate-Do kluba Funacoshi Gichin Ljubljana, pod vodstvom marljive mojstrice gospe Ksenije Pevec in skupno 1.mesto, je na tem tako pomembnem turnirju osvojil Karate-Do klub, ki veliko obeta, saj vadijo zelo zagnano in v duhu samurajev, Karate klub Kobushi Kamnik, pod vodstvom mojstra 3.Dan Miha Gaveza, ki je bil mimo grede otrok in odličen tekmovalec in karateist Atoma iz Domžal.
Na prednovoletnem turnirju so sodelovali predvsem klubi, ki so v tesnem stiku z glavnim inštruktorjem KK Atom Domžale, Senseiem Lovrencom Kokaljem, ki je istočasno tudi glavni pobudnik turnirja. V telovadnici smo tako videli športnike in njihove voditelje iz KK Shogun Trojane, Mitja Derenda, DK Celja, Davorin Kračun, KK Kobushi Kamnik, Miha Gavez, KK Bushido Moravče, Jernej Homar, KK Funacoshi Gichin Ljubljana, Ksenija Pevec, KK Ig Shotokan, Matej Kabaj, KK Dojo Brač, Jovan Kostadinov, KK Grade Ljubljana, Grade Milenković, KK Atom Domžale. Tekmovalo se je na treh progah najprej v Kihonu-elementih, nato v katah in na koncu še v kumiteju borbah. Tekmovalci so imeli odlično podporo s strani gledalcev. Prvi trije uvrščeni iz tekmovalne skupine so prejeli zaslužene madalje, koledar za leto 2016, potiskano majico in velik krof z marmelado, ki je v večini primerov pustila sledi na lepi, zlikani beli kimoni.

V skupnem seštevku so bili moralni zmagovalci tekmovalci Atoma iz Domžal, saj so v s kupnem seštevku nabrali največ točk. Organizator za prejem prvih treh pokalov najboljših, ni sodeloval, saj je imel veliko prednost na domačem terenu, ki je prav blizu Domžal.

Novoletni dan bo prišel zelo hitro. Prebil se bo skozi gosto meglo in zažarel 1.1. ob 12.00 v Kamniški Bistrici, kjer imajo karateisti tradicionalni trening na prostem. Vabljeni vsi ne glede na stil ali pripadnost. Vesele praznike želi https://www.karatedomzale.com

ZENMEDIA

Oglasno sporočilo