14 novih občinskih štipendij za dijake in študente iz občine Domžale

0
3805
Občina želi na tak način pomagati uspešnim dijakom in študentom, ki so predani svojemu šolanju in ambicijam ter pomagati dijakom in študentom iz socialno ogroženih družin. 
»Iskrene čestitke vsakomur od vas, ki danes postaja štipendist oziroma štipendistka Občine Domžale,« so bile besede župana Občine Domžale, Tonija Dragarja. Poleg staršev še ne polnoletnih dijakov so se slavnostnega podpisa udeležili tudi podžupanja Občina Domžale, mag. Renata Kosec in vodja Oddelka za družbene dejavnosti, Kristina Slapar.
»Smo občina podjetnosti, športa, kulture in smo tudi socialna občina. Mladi v Domžalah so podjetni, izobraženi, želijo doseči nekaj več, zato mi je v veselje, da lahko danes podelimo štipendije in s tem pokažemo, da nam ni vseeno za mlade ter njihovo in našo skupno prihodnost« je še dejal župan. Na kratko je predstavil prizadevanja Občine Domžale, da mladim zagotovi kar najboljše pogoje in priložnosti za preživljanje njihovega prostega časa, jim zaželel, da izpolnjujejo vse pogoje štipendijskih pogodb ter si tako štipendije zagotovijo do konca študija, hkrati pa jih je povabil, da v čim večji meri sodelujejo v življenju in delu občine ter jim voščil veliko uspehov ter sreče v letu 2016.
Na tokratni razpis se je prijavilo kar 54 kandidatov, od tega jih je 39 izpolnjevalo pogoje. Občina Domžale je podelila 14 štipendij nadarjenim dijakom in študentom, otrokom iz socialno ogroženih družin ter dijakom in študentom, ki študirajo na šolah za deficitarne poklice, kot jih je Občina določila ob pomoči Območne obrtne zbornice Domžale. Vseh štipendistov v občini, vključno z novimi štirinajstimi, je po novem 42.
»Domžale so vaša prihodnost in vas čakajo. Na vas stoji svet in mi računamo na vas,« pa je ob koncu slovesnega podpisa 14 novih štipendijskih pogodb dejal župan.
Vir: Občina Domžale
Foto: Miha Ulčar
stipendije-domzale1
 stipendije-domzale2
Oglasno sporočilo