NK Radomlje: Zmaga proti Dobu, poraz proti Bravu

0
2285
Priprave na spomladanski del tekmovanja v 2. SNL so prešle v sklepno fazo. Radomljani so tako na domačem igrišču v dveh dneh odigrali dve srečanji. Najprej so v sredo merili moči z večnim rivalom iz Doba, nato pa so odigrali še tekmo proti tretjeligašu Bravu. Rezultatski uspeh je bil polovičen, prvo tekmo so namreč dobili, drugo pa izgubili.

Na tekmi proti Roltek Dobu so imeli Radomljani več žoge v posesti, sploh v prvem polčasu. Nekajkrat so poskusili ogroziti vrata gostov, a se po strelih Barukčiča, Osmanaja, Gajića in Stoiljkovića rezultat ni spremenil. Prvi gol so gledalci videli po dobrih dvajsetih minutah igre, ko je po prodoru in podaji Gajića po levi strani z bližine zadel Osmanaj. Le nekaj minut za tem so Radomljani podvojili svoje vodstvo. Osmanaj je izvedel prosti strel s približno dvajsetih metrov, eden od branilcev Roltek Doba pa je v živem zidu igral z roko. Zanesljivi izvajalec z bele točke je bil še enkrat več kapetan Barukčič. V trideseti minuti srečanja pa je Osmanaj zadel še drugič na srečanju, tokrat mu je z desne strani v kazenskem prostoru asistiral Cerar s povratno podajo. Dobljani so pred koncem prvega polčasa znižali rezultat po mojstrsko izvedenem prostem strelu kapetana Kunstlja. Radomljani so si v drugem polčasu pripravili kar nekaj priložnosti za dosego zadetka, a so bili streli večinoma nenatančni. Končni rezultat so gostje postavili po kotu z desne strani, ko je odbito žogo s približno osmih metrov v mrežo pospravil Nemanič.

Kalcer Radomlje – Roltek Dob 3-2 (3-1)
Osmanaj 2, Barukčič (11-m); Kunstelj, Nemanič.
Kalcer Radomlje (začetna postava): Ivačič, Lidjan, rems, Zukić, Hlede, Barukčič (K), Cerar, Zorc, Osmanaj, Gajić, Stoiljković.

Naslednji dan je trener Djuranović na igrišče poslal povsem drugačno enajsterico kot dan pred tem. Tudi na srečanju proti ljubljanskemu tretjeligašu so imeli Radomljani na začetku več posesti v svojih nogah, večkrat pa so tudi poskusili s streli na gol. Rumeni so povedli po trinajstih minutah igre, ko sta Marinšek in Kumer odigrala dvojno podajo, slednji je nato prodrl v kazenski prostor in s podajo zaposlil vtekajočega Djokića, ki je z osmih metrov žogo spravil za hrbet gostujočega vratarja. Po zadetku so pobudo na sredini igrišča prevzeli gostje, a si kljub večji posesti žoge niso uspeli priigrati večje priložnosti. Izenačenje je sledilo v 37. minuti, ko je po prekršku Kosca v kazenskem prostoru sodnik Poljanšek pokazal na belo točko, ki jo je v zadetek spremenil Marinović. Štiri minute kasneje pa so gostje po avtogolu Kosca povedli. Po strelu enega od gostujočih igralcev se je žoga odbila od radomeljskega branilca in končala v mreži. Domači so v drugem polčasu poskušali s številnimi streli rezultat izenačiti, končni rezultat pa je v zaključku tekme s svojim drugim golom postavil Marinović.

Kalcer Radomlje – Bravo Publikum 1-3 (1-2)
Djokić; Kosec (ag), Marinović 2.
Kalcer Radomlje: Andrić, Jakovljević, Zupanc, Kosec(K), kumer, Kovjenić, Avbelj, Djokić, Marinšek, Ajdinović, Šipek. Igrali so še: Lidjan, Kruljac, Zorc, Cerar, Hlede, Trdin, Stoiljković, Osmanaj, Zukić, Gajić.

Po tekmah je trener Dejan Djuranović povedal: “Na obeh tekmah sem bil zadovoljen s pristopom igralcev in samo igro, manjkalo pa se je učinkovitosti. Na obeh tekmah bi morali, brez kakšne skromnosti, doseči sedem, osem zadetkov. Roltek Dob zaradi poškodb ni bil v takšnem stanju, v kakršnem pričakujem, da bodo v prvenstvu.”

“Na tekmi proti Bravu smo bili boljši v pripravi priložnosti za zadetek, a še nismo tisti pravi glede učinkovitosti v napadu. Zaradi tega pride v obrambi do pomanjkanja koncentracije in majhnih napak, zaradi katerih smo kaznovani. Na obeh tekmah smo si uspeli izboriti veliko priložnosti, ki bi jih morali izkoristiti. Vseeno pa je do prve spomladanske tekme še dovolj časa, da izpilimo tudi ta del igre. Najpomembneje je, da so fantje zdravi in da dobro trenirajo. Tudi pristop na tekmah je pravi, zato verjamem, da se bo popravila tudi učinkovitost v zaključkih oziroma da bomo tudi ta del igre pripeljali na tisti nivo, ki ga želimo.”

A.S.

Oglasno sporočilo