Kronika na območju Policijske postaje Kamnik (22.2. – 27.2.2016)

0
2940
  • 22. februar

Policisti so prejeli prijavo ponarejenega bankovca v Novi Ljubljanski banki. Na kraju je bilo ugotovljeno, da so zaposleni med pregledom dnevnega izkupička trgovine Tuš market Bakovnik našli bankovec za 50 evrov, za katerega sumijo, da je ponarejen. Bankovec je bil zasežen in poslan v analizo. Sledi zbiranje obvestil in kazenska ovadba na pristojno državno tožilstvo.

Policisti so prijeli prijavo občana o kršitvi zakona javnega reda in miru na območju Domžal. V razgovoru so ugotovili, da sta se udeleženka in udeležec v dogodku sprla, pri čemer je en udeleženec utrpel lahke telesne poškodbe (udarnina in opraskanina). Udeležnki bo izdano obvestilo, da se izjavi o dejstvih in okoliščinah prekrška ter izveden ustrezen ukrep po Zakonu o javnem redu in miru.

  • 23. februar

Policisti so v Kamniku obravnavali prometno nesrečo. Na kraju je bilo ugotovljeno, da je do prometno nesreče prišlo zaradi nepravilnega premika z vozilom. Nihče ni bil telesno poškodovan, niti pod vplivom alkohola, v nesreči pa je nastala le minimalna materialna škoda, zato so policisti na kraju izdali obvestilo o odstopu.

  • 24. februar

Policisti so v Kamniku obravnavali vlom v optiko. Na kraju je bilo ugotovljeno, da je neznani storilec preko noči, na rolo zaščitni rešetki odstranil ključavnico obešanko, nato pa z neznanim predmetom na vzvod vlomil skozi vhodna vrata lokala. V notranjosti je odtujil okvirje dioptrijskih in sončnih očal ter dve elektronski napravi za pregled oči in izdelavo stekel. Nastala je velika materialna škoda. Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil in bodo podali kazensko ovadbo na pristojno državno tožilstvo.

Tega dne so obravnavali še dva poskusa vloma, in sicer v frizerski salon in trgovino za domače živali. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec preko noči na vzvod poskušal vlomiti vhodna vrata salona in trgovine, vendar je od dejanja odstopil. Tako je nastala materialna škoda za približno 300 evrov. Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil in bodo podali kazensko ovadbo na pristojno državno tožilstvo.

  • 25. februar

V naselju Poreber so policisti Policijske postaje Kamnik obravnavali prometno nesrečo.Na kraju je bilo ugotovljeno, da je voznik vlečnega vozila vozil iz smeri Soteske proti Kamniku, zaradi vožnje z neprilagojeno hitrostjo pa ga je odneslo v robnik vozišča, kjer je vozilo prevrnilo in obstalo na smernem vozišču. Na kraju je bil z voznikom opravljen alkotest, rezultat pa je pokazal 0,00 mg/L alkohola v izdihanem zraku. Voznik je utrpel lahke telesne poškodbe in je bil s kraja odpeljan z reševalnim vozilom Zdravstvenega doma dr. Julija Polca Kamnik. Cesta je bila občasno polovično in popolno zaprta. Nastala je materialna škoda za približno 120.000 evrov. Policisti bodo povzročitelju izdali plačilni nalog po zakonu o pravilih cestnega prometa.

  • 26. februar

V Mekinjah so policisti obravnavali ugriz psa. Na kraju ugotovljeno, da je občana med sprehajanjem psa v desno roko ugriznil pes drugega občana. Tako je bilo udeležencu izdano obvestilo o telesnih poškodbah, zdravniško pomoč pa je iskal sam. Lastniku psa je bilo izdano obvestilo kršitelju, da se izjavi o dejstvih in okoliščinah prekrška, napisano je bilo poročilo na Veterinarsko upravo Republike Slovenije, sledi pa zbiranje obvestil in ustrezen ukrep po zakonu o zaščiti živali.

Policisti so bili napoteni v Šmartno v Tuhinju, kjer so obravnavali fizično in verbalno nasilje. Ena oseba je bila telesno poškodovana in je zdravniško pomoč sama iskala v Zdravstvenem domu dr. Julija Polca Kamnik. Na policijski postaji je bil sprejet zapisnik o sprejemu kazenske ovadbe, saj gre za dalj časa trajajoče nasilje. Ker je bil storilec že večkrat obravnavan za omenjena dejanja, mu je bila skladno z določili 60. člena Zakona o naloga in pooblastilih policije izrečena prepoved približevanja oškodovani osebi in stanovanju, kjer ta oseba živi. Policisti bodo zoper osumljenca podali tudi kazensko ovadbo na pristojno državno tožilstvo.

  • 27. februar

Na Policijsko postajo Kamnik se je zglasil oškodovanec in prijavil tatvino jakne v Planetu Tuš v Kranju. V razgovoru ugotovljeno, da je neznanec preko noči v Bowling klubu v Planetu tuš Kranj iz stola, kamor je oškodovanec odložil svojo moško jakno, črne barve, izvršil tatvino le-te, v kateri pa je imel prometno dovoljenje in ključe vozila. Nastala je materialna škoda za približno 400 evrov. Sledi odstop kazenske ovadbe na pristojno policijsko postajo Kranj.

Oglasno sporočilo