Z dobrimi obeti za drugo tekmo

0
2769

Odbojkarji Calcita Volleyballa so na prvi četrtfinalni tekmi končnice 1. DOL za moške pred svojimi navijači brez izgubljenega niza ugnali goste iz Novega mesta. Veliko zaslug za zmago je imel nezaustavljivi Žiga Štern, vendar so svoj delež k zmagi prispevali tudi njegovi soigralci. Druga četrtfinalna tekma bo na sporedu v soboto v Novem mestu.

Calcit Volleyball – Krka  3:0 (22, 17, 20)

Kamnik –  Športna dvorana Kamnik, gledalcev 150, sodnika: Kern (Kranj) in Markelj (Bled). Calcit Volleyball: Hribar – libero, Novljan 3, T. Štern 9, Štalekar 5, Vidmar, Štembergar Zupan 7, Brulec 1, Lakner, Kotnik 2, Ž. Štern 25, Videčnik 3, Konjedic. Trener: Marko Brumen. Krka: Brulec, Ožbalt – libero, G. Erpič, Vrhovšek 6, Kosmina 5, U. Erpič, Drobnič 6, Pucelj 1, Bregar 6, Klobčar, Turk 12, Plot – libero. Trener: Jernej Rojc.

Kamničani so modro skupino končali z dvema porazoma, gostje iz Novega mesta zeleno skupino z dvema zmagama, kar ji je v njej tudi prineslo prvo mesto. V preteklosti so Novomeščani že presenetili kamniške odbojkarje, tudi v njihovi dvorani, toda v letošnji so vse tri medsebojne tekme, dve v prvenstvu in ena v polfinalu pokala Slovenije, pripadle odbojkarjem Calcita Volleyballa, za katere je spet zaigral Klemen Hribar, ki se je po poškodbi gležnja že vrnil v ekipo.

Z asom Žige Šterna, enega od petih kamniških reprezentantov na širšem seznamu slovenskega selektorja Andree Gianija so Kamničani na prvi tehnični odmor odšli s tremi točkami prednosti, toda do drugega tehničnega odmora je bila igra v znamenju gostov, ki so z asom Grege Erpiča povedli 15:12. Tri točke prednosti so imeli ob odhodu na drugi tehnični odmor, nato pa so vodili vse do izida 20:19. Po zaslugi Andreja Štembergar Zupana so Kamničani po daljšem času spet prišli do vodstva (21:20), Žiga Štern in Sašo Štalekar pa sta jim priigrala dve zaključni žogi za vodstvo 1:0 v nizih. Do njega so prišli po napaki Martina Kosmine.

Drugi niz so Kamničani začeli odlično, v napadu so bili nezaustavljivi in že ob prvem tehničnem odmoru so vodili s šestimi točkami prednosti. Valentin Turk je krkaše vrnil v igro, vendar le do zaostanka dveh točk (8:10), brata Štern pa sta tehtnico spet prevesila na domačo stran. S tremi zaporednimi točkami Žige Šterna so domači odbojkarji povedli 21:12, zmago v drugem nizu pa je potrdil kapetan Štembergar Zupan.

Tudi v tretjem nizu je Žiga Štern, ki je z odlično igro potrdil, da se je zasluženo našel na širšem seznamu selektorja Gianija, poskrbel zato, da krkaši niso prišli vsaj do častnega niza. Novomeščani so do 17. točke še držali korak z domačo ekipo, toda z blokom Matica Videčnika in dvema asoma Domna Kotnika so jim Kamničani pobegnili za tri točke (20:17), vse dvome o zmagovalcu pa je s tremi zaporednimi točkami razrešil Žiga Štern, ki se je ob koncu tekme lahko pohvalil s kar 78-odstotno učinkovitostjo v napadu.

Izjava po tekmi:

Marko Brumen, trener Calcita Volleyballa: »Lahko smo zadovoljni z igro, ki smo jo prikazali proti Krki. Res je, da je izstopal Žiga Štern, ki je bil resnično nezaustavljiv, vendar so svoj delež prispevali tudi drugi igralci. Zmaga in igra, ki smo jo prikazali, kaže na dober obet za sobotno tekmo, vendar bo treba igrati še bolje. Veseli me, da se je dokaj hitro v igro vrnil Klemen Hribar, kar je za našo igro zelo pomembno, dobro pa se je po težavah s hrbtom vrnil tudi Matic Videčnik, ki je v tretjem nizu prispeval nekaj odločilnih točk.«

Miha Štamcar

 

 

 

 

Oglasno sporočilo