Elsner: Ukrepi bodo morali biti agresivnejši

0
2117
Nogometaši Domžal so si močno otežili pot do finala slovenskega pokala. Na Areni Petrol so na prvi polfinalni tekmi doživeli minimalni poraz proti Celju. V bojeviti, a ne preveč kvalitetni tekmi je okoli 900 gledalcev videlo zelo malo priložnosti na obeh straneh. Odločilni trenutek se je zgodil v 55. minuti, ko je po podaji Marka Pajača žogo v mrežo Axela Maravala poslal Sunny Omoregie.
Luka Elsner
Trener Domžal Luka Elsner je bil po prvem polčasu polfinala, končna odločitev bo padla na povratni tekmi, ki bo 20. aprila v Športnem parku Domžale, razočaran in močno razjarjen: ”Globoko me je sram, da smo danes predstavljali grb Nogometnega kluba Domžale. Če že ne pokažemo kvalitete, kar je nismo, saj nismo imeli strela v okvir gola, bi morali pokazati vsaj srce. Tudi tega v večjem delu srečanja ni bilo na vidiku, še posebej ne v uvodu, ko se tekma odloča,” ni izbiral besed 33-letni strateg, ki je krivdo prevzel nase: ”Sem glavni in edini krivec, da večinski del naše ekipe trenutno ni v dobrem stanju, tako psihološkem kot nogometnem. S trdim delom bom poizkušal najti in uporabiti vse možne načine, da spremenim trenutno stanje in zbudim igralce. To zmoremo in tudi bomo storili. V tem trenutku pa moramo imeti sklonjene glave in biti močno samokritični. Samo trdo delo nam lahko pomaga.”

Za Domžalčani je izjemno slaba rezultatska serija. V Celju so doživeli že tretji poraz na zadnjih štirih tekmah: ”Moramo biti pošteni. Za nami je serija štirih tekem, na katerih smo trikrat izgubili in enkrat igrali neodločeno. To so rezultati, ki jih ima ekipa, ki se niti ne bori za obstanek, ampak bi izpadla iz lige. Večji alarm si je težko predstavljati. Slabi rezultati se vlečejo. Imeli smo upanje, da bo pokalno tekmovanje vsaj toliko spodbudilo motivacijo pri igralcih, da bomo zaigrali bolje, pa tudi to ni pomagalo. Ukrepi bodo morali biti agresivnejši,” je odločno napovedal Elsner, ki je na zadnjih tekmah vseskozi iskal pravo udarno enajsterico, a je ni uspel najti: ”Današnja predstava je bila na tako nizki ravni, da bi bil kader 40-tih premajhen, da bi našli prave rešitve. Trdo delo bo prineslo rešitev in odgovor, kdo je tisti, ki bo stopil naprej, ko je ekipi najtežje in jo pomagal pobrati. Takšne igralce bomo v klubu tudi najbolj cenili, ko bo prišlo poletje in prestopni rok. Trenutno je raven ambicij te skupine prenizka glede na to, kaj si klub prizadeva narediti in koliko truda vsakodnevno vlaga, da bi se tej skupini omogočilo vse, kar potrebuje. Profesionalizem v klubu, ki igralcem omogoča nemoteno opravljanje svojega dela, je na najvišji ravni v Sloveniji, a se oni tega ne zavedajo in ga ne cenijo. Če se sami ne zavedajo, koliko se vodstvo trudi, da jim je udobno in da lahko delujejo na profesionalen način, bom pa jaz poskrbel za to,” svojim varovancem sporoča vodja strokovnega vodstva, ki se kljub težkemu porazu ni pozabil zahvaliti številčni publiki, ki je v Celje prišla spodbujati svoje ljubljence: ”Žal mi je, da se jim za odlično podporo nismo zahvalili z boljši igro in rezultatom,” je še dodal.

Kenan Horić
Rumene že čez tri dni čaka nova zahtevna preizkušnja. V soboto ob 16:55 bo v Športnem parku Domžale gostovala vodilna Olimpija. Strokovno vodstvo ima vsega tri dni časa, da prebudi svoje moštvo: ”Tudi v tako kratkem času je možno storiti marsikaj. Trener ima vedno možnost, da stvari spremeni. Vedno obstaja rešitev in tudi tokrat jo bomo v strokovnem vodstvu našli. Spremeniti moramo našo podobo. Nisem tip človeka, ki bi obupal in vedno vidim luč na koncu tunela. Temeljito bomo preiskali vse možne načine, da prebudimo igralce iz apatičnega stanja, v katerem so. Trenutno se zdi, da jim je na koncu povsem vseeno ali zmagajo ali izgubijo,” je s pomenljivimi besedami zaključil Elsner, ki je v Celju izgubil Marka Alvirja. Slednji si je v 22. minuti poškodoval gleženj in bo po prvih ocenah odsoten dlje časa.

Tekst: Grega Krmavnar
Foto: Lado Vavpetič

Oglasno sporočilo