Odločila je prekinitev

0
2558
Nogometaši Domžal so v 30. kolu Prve lige Telekom Slovenije gostili vodilno ljubljansko Olimpijo. Glavna tribuna v Športnem parku Domžale je bila polna do zadnjega kotička, domači pa so lovili prvo zmago na svojem igrišču v drugem delu sezone. Sosedski obračun ni postregel s kakovostnim nogometom, srečanje pa je odločila nepazljivost v domači obrambi v 69. minuti. Takrat je podajo s kota izkoristil Rok Kronaveter in poskrbel za pomembno zmago gostov.
Luka Elsner
Dvakratni državni prvaki so sosedski obračun začeli bolje in v uvodnih minutah nekajkrat ogrozili vrata tekmeca. Najnevarnejši je bil Antonio Mance, ki je svoj prvi gol v najmočnejši slovenski ligi dosegel prav proti Olimpiji. Na žalost je bil tokrat neučinkovit in mreža gostov je ostala nedotaknjena vse do zadnjega sodnikovega piska. Na drugi strani so Ljubljančani redko streljali proti domačim vratom. Nevarni so bili le v 68. minuti, ko je Dejan Kelhar stresel vratnico, Mance pa je nespretno odbil v odločilni kot: ”V tekmo smo vložili ogromno truda, zato tokratni poraz še toliko bolj boli. Večino tekme smo se držali taktičnega načrta in ga dobro izvajali na igrišču. To nam je uspelo kljub temu, da smo zaradi ostrega ritma že zelo utrujeni, kar se je še posebej videlo pri Kenanu Horiću in Maticu Črnicu, ki sta nanizala kopico tekem v zelo kratkem obdobju. Ko nismo imeli posesti, smo zelo dobro stali in tekmecu nismo dopustili tako rekoč ničesar. Vrnili smo se k osnovah, ki so nas krasile v preteklosti. Bili smo organizirani, tekalno dobri, čvrsti v dvobojih in močni v prikazani želji. Zaradi tega mi je po tem porazu še toliko bolj težko. Ne morem stopiti v garderobo in nad igralce dvigniti glasu, saj smo vsi potrti, ker smo na ta način uničili vse dobro, kar smo naredili. Ena prekinitev nas je stala pozitivnega izida,” razočaranja po tekmi ni skrival trener Luka Elsner.

Strokovno vodstvo je spremenilo začetno taktično postavitev in se vrnilo k sistemu 4-2-3-1, ki je v primerjavi s 3-4-2-1 nekoliko manj napadalno naravnan. Kljub omenjeni spremembi je bil pristop igralcev tisti, ki je najbolj spremenil podobo ekipe v primerjavi z zadnjimi tekmami: ”Ker smo pokazali veliko želje, smo več žog osvojili v dobrih conah na igrišču. Zaradi tega smo bili bolj nevarni,” je priznal 33-letni strateg, ki si takšne podobe želi tudi v sredo, ko v Domžale prihaja Celje. Slednje bo v polfinalu slovenskega pokala branilo minimalno prednost s prve tekme na Areni Petrol: ”Proti Celju ne bomo mogli čakati na nasprotnika, da nam nekaj podari, ampak bomo moramo sami iskati svoje priložnosti. Upam, da se bomo uspeli vsaj malce odpočiti in se številčno okrepiti. Komaj čakam, da se nekateri igralci vrnejo v pogon, da na določenih položajih dobimo malo več izkušenj in kvalitete. V tem trenutku smo bili primorani v iskanje novih rešitev, kar pa na odločilnih tekmah ni dobro.”

Matic Črnic
Prednost rumenih v prvenstvu se je pred četrto Gorico stopila na vsega točko, zato je pokalno tekmovanje v boju za evropsko vozovnico še toliko bolj pomembno: ”V sredo je za nas zagotovo tekma sezone. Ne moremo se več skrivati. Rešujemo celotno našo sliko. Vemo, da smo v težavah, vendar moramo pokazati željo in mentaliteto, da nikoli ne odnehamo. Vedno obstaja rešitev, le najti jo je potrebno. Usoda nas mora malce poriniti v pravo smer in potem bomo znova zaživeli ter zadihali s polnimi pljuči. Tekma proti Celju je tista, ki nas lahko razbremeni do konca sezone. Za to, da pridemo v finale, moramo biti pripravljeni ‘umreti’ na igrišču,” je z jasnim sporočilom zaključil domžalski strateg. Tekma sezone bo v sredo ob 17:30, vstopnice pa so že v predprodaji v NK Baru.

Tekst: Grega Krmavnar
Foto: Lado Vavpetič
Video: Sedo Rošić

Oglasno sporočilo