Cilj uresničiti v prvenstvu

0
2506
Nogometaši Domžal so drugo leto zapored pokalno tekmovanje zaključili v polfinalu. Medtem ko je lani rumene izločila Luka Koper, ki je na koncu tudi osvojila naslov, je v tekočem tekmovalnem letu pokalne prvake iz leta 2011 izločilo Celje, ki je slavilo s skupnim izidom 2:0. Po zmagi z 1:0 na prvi tekmi na Areni Petrol so Štajerci z istim izidom slavili tudi ob Kamniški Bistrici, oba gola pa je dosegel napadalec Sunny Omoregie.
Luka Elsner
Slednji je v Športnem parku zadel že v peti minuti, s čimer je v veliki meri odločil vprašanje potnika v finale. Ta je bil dokončno znan v 32. minuti, ko je Álvaro Brachi prejel neposredni rdeči karton in svojo ekipo pustil na cedilu: ”Ne moremo začeti tekme na takšen način. Že v prvi situaciji smo prejeli gol, ki mu je sledila še izključitev. Ta nam je odnesla zadnje možnosti za preobrat. Še naprej je naša glavna težava, da preveč enostavno prejemamo gole,” razočaranja nad potekom srečanja ni skrival trener Domžal Luka Elsner.

Njegovi varovanci so z igralcem manj poizkušali presenetiti tekmeca, a jim, kljub nekaterim priložnosti, več od minimalnega poraza ni uspelo iztržiti: ”Edina pozitivna stvar tekme je, da smo v drugem polčasu ohranili svoj ponos. Iz pokala smo izpadli kot ekipa, saj smo do konca tekme poizkušali nekaj storiti, hkrati pa nismo prejeli še enega zadetka. Nismo razpadli, še več, pripravili smo si nekaj priložnosti. To enotnost sem poudarjal med odmorom. Rekel sem, da je dvoboj verjetno odločen, a da moramo ohraniti ponos, ki ga še imamo. Vsaj to nam je uspelo. Od danes naprej se za nas začenja nova sezona v prvenstvu.”

Domžalčani si bodo morali evropsko vozovnico zagotoviti z igrami v Prvi ligi Telekom Slovenije, kjer trenutno zasedajo tretje mesto, ki še zagotavlja kvalifikacije za Evropsko ligo. Četrta Gorica za rumenimi zaostaja točko: ”V lanski sezoni smo si šele na zadnji domači tekmi proti Radomljam zagotovili nastop v Evropi. Ta je tudi letos klubski cilj in trenutno ga še držimo v svojih rokah. Razlika je majhna, ampak trenutno je še na naši strani. Ostalo je šest finalnih tekem, v katerih moramo zadržati prednost. Na igrišču moramo izgledati kot komandosi in si priboriti tretje mesto v prvenstvu,” odločno pravi Elsner, ki bo svoje moštvo v soboto popeljal v Velenje, kjer ga ob 19:00 čaka dvoboj z Rudarjem. V drugem polfinalnem paru je po podaljšku napredoval Maribor. Če bo slednji v finalu pokala uspešnejši od Celja, bo za uvrstitev v Evropo v prvenstvu zadostovalo tudi četrto mesto.

Tekst: Grega Krmavnar
Foto: Lado Vavpetič
Video: Sedo Rošić

Oglasno sporočilo