Z novim vozilom lažje na intervencije

0
2601

Starejši si bolj izkušenj si več veš, več znaš imaš več prakse si bolj uporaben si pametnejši, zrelejši in nasploh boljši. Ravno obratno je s tehniko, saj z starostjo izgublja ne samo na ceni, ampak tudi na zanesljivosti. Zaradi tega so se gasilci in gasilke PGD Gozd Martuljek odločili, da svoje staro vozilo zamenjajo z novejšim, sodobnejšim, močnejšim, takšnim, ki bo zadostil vse predpise in bil ravno pravšnji še za njihovo garažo. Zataknilo se je že pri denarju, a so vrli Gorenjci, le zbrali denar. Nekaj malega ga še morajo, a so lahko dali v predelavo podvozje MAN, ki je prvenstveno namenjeno za gasilska vozila.
Predelavo so opravili v podjetjih Webo d.o.o in Euro gv d.o.o, ki sta se lepo odzvala na zahteve, kot so jih narekovali gasilci. Počasi se je vrtel zob časa in prišel je dan, ko so gasilci in gasilke PGD Krašnja prejeli povabilo na prevzem novega vozila PGD Gozd Martuljek.
Nedelja 17. novembra je bila pri nas sicer brez dežja in tako so se gasilci in gasilke PGD Krašnja odpravili k pobratenemu društvu, da se skupaj z njimi poveselijo ob prevzemu nove pridobitve, ki bo članom PGD Gozd Martuljek v veliko pomoč pri intervencijah. Pravijo, da ima dež v Bohinju ta mlade, a tokrat so prišli malce na obisk v Gozd Martuljek skupaj z vso žlahto. Obilno deževje z vetrom je, ne samo krojilo tokratno prireditev, je celo domačine vajene vsega hudega, zadržalo doma za pečjo, a so kljub temu vozilo predali svojemu namenu, le ogledali si ga bodo, ko bo vreme malce boljše, kaj malce, veliko boljše.
Kot prvi je spregovoril in orisal pot do nabave novega vozila predsednik Robert Plavčak, nato je tehnične podatke o vozilu in potek nadgradnje razložil še Grega Mihalič. Prisluhnili smo še nagovoru župana občine Kranjska gora Janeza Hrovata, ki je tako kot predhodniki bil zelo kratek. Gasilkam in gasilcem je zaželel naj jim vozilo dobro služi, tudi v upanju, da ga ne bo potrebno uporabiti že popoldne za črpanje vode.
Do besed je prišla tudi predstavnica podjetja, ki je izdelalo nadgradnjo in eden izmed botrov.
Preden je vozilo zapeljalo častni krog ga je blagoslovil župnik Janez Šimenc, ki je gasilcem zaželel čim manj intervencij ter uspešno rokovanje z novim vozilom.
Je pa tokratno srečanje članov in članic pobratenih društev PGD Gozd Martuljek in PGD Krašnja potekalo tudi v znamenju izobraževanja, saj so Krašnjani vrle Gorence poučili, da je v Črnem grabnu kar nekaj dobrih stvari in, da sta tako glasilo Rokovnjač kot pivo Rokovnjač med boljšimi. Tako glede piva, kakor glasila Rokovnjač so se strinjali in dejali, da vsakega kar prehitro zmanjka, enega za branje drugega za pitje. Prevzem vozila se je zaključil pod streho, kjer so zbranim postregli odličen jelenji golaž in dobro kapljico, saj je sveti Martin že naredil svoje in prevzem novega vozila se je tako zaključil v poznih popoldanskih urah.
DJD

 

Oglasno sporočilo

ODDAJ KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here