Tržni dan Okusi Kamnika – Podeželje in Eko na Šutni

0
4875

Na Kamniškem dobri gospodarji in spretne gospodinje s tradicionalnimi postopki izdelave in uporabo lokalnih surovin oblikujejo visokokakovostno ponudbo kmetijskih pridelkov, izvirnih kulinaričnih izdelkov ter izdelkov domače in umetnostne obrti. Prav tako odlično ponudbo je današnje sobotno dopoldne ponujala tržnica Okusi Kamnika – Podeželje in Eko  na Šutni.

S svojimi pridelki in izdelki so se na lično urejenih stojnicah predstavili: kmetija Špeh, Rotarjev mlin, rokodelec Ivan Gabrovec, trgovina Zlata ptička, kmetija Pr’ Vodiškarju, Zelenjavni vrt Tina, kmetija Pr’Anžič, kmetija Pr’Gabršk, Ivankini krofi in društvo  kamniške vezilje, ena od stojnic je bila namenjena Sadjarstvu Pelicon iz Goriških Brd, na kateri so se bohotile slastne, rdeče, briške češnje, za odlično turško kavo na ulici pa so poskrbeli na premični stojnici Alice.

Obiskovalci in sprehajalci so lahko okušali sladoled s trničem, ki so ga pripravili v Hiši slaščic Tarangela, picerija Napoli je v pokušino ponudila pico s trničem, s slastnimi vaflji pa je za sladke okuse poskrbel »vafljopek« Andrej. Pred Reciklarnico se je od 9.30 do 11. ure odvijala ustvarjalna otroška delavnica na temo »rdeče češnje rada jem…«, za plesne ritme so tokrat poskrbeli Mali in Veliki kalčki plesne šole ŠinŠin, ki so dodobra ogreli pisano druščino obiskovalcev.

Najlepša ulica v mestu je bila obdana z zvoki že malo pozabljenega inštrumenta – orglicami, ubrane melodije na njih so izvajali Francetovi orgličarji, Ljudske pevke Predice pa so poskrbele za pevsko ljudsko izročilo in zapele nekaj znanih ljudskih pesmic.

Glavni trg pa je tokrat blestel v glasbi Mestne godbe Kamnik, Društva Kamniških Mažoretk Veronika in Folklorne skupine Kamnik.

Vabimo vas, da se tržnega dne na Šutni udeležite tudi v mesecu rožniku, ko bomo roko podali poletju.

Besedilo in fotografije: Sabina Romšak, Zavod za turizem in šport v Občini Kamnik

Oglasno sporočilo